Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancskrémes pite recept

Narancskrémes pite recept

Elkészítési idő 40 perc

A Narancskrémes pite hozzávalói:
2 db narancs vagy 3dl 100-os narancslé
1 csomag vaníliás puding
2 db tojás
30 deka teljes kiörlésü búzaliszt(én mindenhez ilyet használok, általában kevesebb kell belőle mint a fehérlisztből)
1dl olivaolaj
késhegynyi só
kristálycukor (a krémbe izlés szerint, a tésztába
3-4 ek.
2dl tej
2 tábla keserű főzőcsoki
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor


A Narancskrémes pite elkészítési módja:
Először a krémet készítem el:Narancs esetében a narancsokat kifacsrjuk,a jól megmosott narancs hélyát is belerakhatjuk,3 dl narancslét kell kapni belőle, amit felteszünk egy lábasba forrni , közben a pudingot kikeverjük 5 kanál vízbe és ha forr a narancslé levesszük, és a pudingport beleöntjük , hozzáadjuk a cukrot és ha langyosra hült 10 dkg vajat beletéve habosra eldolgozzuk.Esetleg 1 csomag vaníliás cukrot elbír.A pitéhez az összes hozzávalót egyszerre géppel állítjuk össze egy keverőtálban. (mindent bele és keverés)Sütőpapíros tepsiben világosra sütük a pite tésztát, kíhűtjük , és a narancskrémmel a tetejét bekenve egy kis demedés után a keserű főzőcsokit ,amit göz fölött megolvasztottunk, szétkenjük rajta.Ha a csoki is rádermedt ,pici szeletekre vágjuk.

Régebben sokat csináltam az édesítőszeres diétás változatot, de mióta ennyi szó esik az aszpartam káros hatásairól, azóta csak a hízlalósat készítem


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancskrémes pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook