Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancs galette recept

Narancs galette recept

A Narancs galette hozzávalói:
30 dkg margarin vagy vaj
30 dkg darált dió

30 dkg liszt
20 dkg porcukor

30 dkg narancshéj
16 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor

étcsokoládé


A Narancs galette elkészítési módja:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévő masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezővel rózsaszínre színehzetjük. (én nem szoktam) A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a sütőplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük. Végül egyik felét étcsokoládéval bevonjuk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancs galette elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook