Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Napraforgómagos tekercs recept

Napraforgómagos tekercs recept

A Napraforgómagos tekercs hozzávalói:
Tésztához:
28 dkg finomliszt
15 dkg margarin
5 dkg sertészsír
3 dkg porcukor
1 dl tej
csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna

Tészta nyújtásához: rétesliszt

Krémhez:

20 dkg hántolt napraforgómag
20 dkg kristálycukor
Forró tej

Kenéshez:

1 db tojás sárgája


A Napraforgómagos tekercs elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával, összemorzsoljuk a zsírral, margarinnal, csipet sóval, porcukorral, - végül hozzáadjuk a tejet. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény oldalától. Két cipóra osztva fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A napraforgómagot kávédarálón a cukorral együtt ledaráljuk, és annyi forró tejjel állítjuk össze, hogy kenhető masszánk legyen. A cipókat egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kihűtött krémet és akár a bejglit, feltekerjük. Kizsírozott tepsiben 2-3 órát hideg helyen pihentetjük, tojássárgával megkenjük, villával megszurkálva forró sütőbe toljuk. Sütési idő l70-180 fokon kb. 45-50 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A napraforgómagos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook