Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Napi átlag 14 ezer lépésem van, ebben 30 perc tempós... fórum

Napi átlag 14 ezer lépésem van, ebben 30 perc tempós... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
18. Enissa (válaszként erre: 16. - Curvybaby)
2024. okt. 3. 14:54

Ez teljesen evidens, nem is vitatom, de azt még jobban éreznéd, amikor elérnéd az ideális súlyt. És tényleg nem bántásként írom.

A FI.-nak válaszoltam, hiába fröcsög az orvosra, ő milyen, akkor is az ő érdekeit akarja szolgálni, ha az orvos dagadt. Nem az orvos kért tőle vizsgálatot, hanem fordítva. Az orvosnak meg kötelessége a "betegét" tájékoztatni, ha az fáj is a páciens lelkének.

17. Glori88 (válaszként erre: 15. - 55Judit)
2024. okt. 3. 14:50
Nem mondom ezt széttárt karokkal...
16. curvybaby (válaszként erre: 13. - Enissa)
2024. okt. 3. 14:47
Értem, de nem mindegy a túlsúly mértéke. Érzem magamon, hogy messze nem ugyanaz a 86 kg és az egy mázsa.
15. 55Judit (válaszként erre: 12. - Curvybaby)
2024. okt. 3. 14:47

Rohadt nehéz, dolgozni kell rajta ezerrel.

Persze sokaknak nem megy, ők szokták széttárt karokkal azt mondani hogy nincs mit tenni, ez genetika. Holott tudvalevő, hogy csak a hajlamot örökölhetjük ami kb. 20% nehezítést jelent, a többi életmód kérdése.

14. f6bc3125a2 (válaszként erre: 9. - Michelle.r)
2024. okt. 3. 14:45
Volt idő, amikor 10 km-t gyalogoltam naponta, most kevesebbet. Attól, hogy egészséges, nem tartottam sportnak akkor sem, most sem. Csak egy kis mozgásnak...
13. Enissa (válaszként erre: 12. - Curvybaby)
2024. okt. 3. 14:41

Én nem szeretek senkinek hazudni, hogy a lelke megnyugodjon.

Azt nem írta mennyi az a túlsúly, neked is a 100 kg is, és a 86 is túlsúly orvosilag. A 200 is az lenne.

Igen, a változókorban is lehet normál keretek között a súly. Igazi kiadós torna, vagy étkezés.

És tényleg ad hozzá a genetika is. Ezt bizonyítja a különválasztott egypetéjű ikrek esete is. De sokat tesz a latba, az étkezési szokásuk is, hogy mindkettő madárétkű, vagy mindkettő habzsolós.

12. curvybaby (válaszként erre: 11. - Enissa)
2024. okt. 3. 14:32
Nem minden az testalkat. Lehet sportos életvitellel és jó kondival túlsúlyosnak lenni. Tesz sokat a genetika. Viszont ha az illető nem figyelne magára mozgás, étkezés terén, akkor nem túlsúlyos lenne, hanem elhízott. A kettő nem ugyanaz. Saját tapasztalat. Ég és föld, amikor 100 kg-s nő voltam, meg most, amikor 86 kg (168 cm vagyok). De kérdéses, hogy a változókorban tud-e a súlyom még lejjebb menni, mert stagnálok egy ideje.
11. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. okt. 3. 14:20

Azért, mert a cipész cipője lyukas, attól még lehet nagyon jó szakember, nagyon is jól látja, hogy a tiéd is az, azért, mert a sajátját nem foltozza meg, nem mondhatja a te lyukas cipődre, hogy rendben van !!!

Hiába teszel meg 14 ezer lépést (sokan megtesznek annyit) attól még tömheted a fejed lépések között is, meg otthon is. Valamitől csak túlsúlyos vagy.

Nekem sem írja az orvos ezt sportnak. Bár eszembe sem jutott, hogy az. Azért csak nem egy Szent Jakab-utat teszel meg.

10. plavalaguna (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2024. okt. 3. 14:19
pedig sport. 30 perc tempós séta az már az. Én még nem is haloottam iylet orvostól, hogy nem az.
9. michelle.r (válaszként erre: 2. - F6bc3125a2)
2024. okt. 3. 14:16
Olvass utána. Meg fogsz lepődni, hogy milyen élettani hatásai vannak. Túlsúllyal meg kifejezetten ajánlott.
2024. okt. 3. 14:04
Az a furcsa, hogy az utóbbi 2 évben mikor a súlyom a normális tartományban volt, az éves szűréseken (nem a munkaalmasságin) mindig sportnak írta a belgyógyász a tempós gyaloglást is. Bár ezzel a nővel még nem találkoztam. Mikor kijöttem tőle, a recepciós 10 percig nem tudta kiállítani a számlát mert a NAGYságos asszony addig írta a kisregényt az ambuláns lapomra arról, hogy hogyan kellene étkeznem és mozognom... (bagoly mondja verébnek)
2024. okt. 3. 13:32

A napi 14000 lépés nagyon jó. Ügyes vagy. Ettől függetlenül orvosi szemmel ez nem számít sportnak.

De miért gond neked az, hogy azt írta a papírodra, hogy "nem sportol"? Az, hogy nem tartja sportnak az orvos ezt a fajta mozgásformát, nem jelenti azt, hogy "lusta dög" vagy. Szerintem túlgondolod.

6. f6bc3125a2 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2024. okt. 3. 13:13
Szerintem a gyaloglás a legkevesebb, amit tehetsz az egészségedért, ha van két lábad, és nem vagy mozgássérült. De tényleg... Tudom, most mindenki autóval jár. Nagy ügy, ha nem. Honnan tudod, hogy ő nem gyalogol? :D
5. 55Judit (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2024. okt. 3. 12:32
Ha csak ül és hízik, hidd el nem is egészséges. Egészségre vonatkozó tanácsot pedig csak egészséges embertől érdemes elfogadni.
4. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. okt. 3. 12:30
A gyaloglást rajtad és rajtam kívül nem sokan nevezhetik szerintem sportnak Én lendületesen gyalogolok szinte naponta 1 óra hosszát. Ez nekem a sportom. Érdekes, mikor szomszéd haza akart vinni a faluból kedvességből és azt mondtam neki hogy köszi nem, nekem ez a sportom, megértette pedig nem orvos hanem agrármérnök.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - F6bc3125a2)
2024. okt. 3. 12:27
Ha nem is sport de az biztos, hogy én többet mozgok és többet teszek az egészségemért mint az aki csak ül egész nap és hízik, mint a "kedves" doktornő. Akkor is ha szerinte csak az sportol aki pl. igazolt versenyző valamelyik sportegyesületnél.
2024. okt. 3. 11:54
A gyaloglás egy sport? Nem tudtam. Akkor én is sportoló vagyok.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook