Napi átlag 14 ezer lépésem van, ebben 30 perc tempós... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ez teljesen evidens, nem is vitatom, de azt még jobban éreznéd, amikor elérnéd az ideális súlyt. És tényleg nem bántásként írom.
A FI.-nak válaszoltam, hiába fröcsög az orvosra, ő milyen, akkor is az ő érdekeit akarja szolgálni, ha az orvos dagadt. Nem az orvos kért tőle vizsgálatot, hanem fordítva. Az orvosnak meg kötelessége a "betegét" tájékoztatni, ha az fáj is a páciens lelkének.
Rohadt nehéz, dolgozni kell rajta ezerrel.
Persze sokaknak nem megy, ők szokták széttárt karokkal azt mondani hogy nincs mit tenni, ez genetika. Holott tudvalevő, hogy csak a hajlamot örökölhetjük ami kb. 20% nehezítést jelent, a többi életmód kérdése.
Én nem szeretek senkinek hazudni, hogy a lelke megnyugodjon.
Azt nem írta mennyi az a túlsúly, neked is a 100 kg is, és a 86 is túlsúly orvosilag. A 200 is az lenne.
Igen, a változókorban is lehet normál keretek között a súly. Igazi kiadós torna, vagy étkezés.
És tényleg ad hozzá a genetika is. Ezt bizonyítja a különválasztott egypetéjű ikrek esete is. De sokat tesz a latba, az étkezési szokásuk is, hogy mindkettő madárétkű, vagy mindkettő habzsolós.
Azért, mert a cipész cipője lyukas, attól még lehet nagyon jó szakember, nagyon is jól látja, hogy a tiéd is az, azért, mert a sajátját nem foltozza meg, nem mondhatja a te lyukas cipődre, hogy rendben van !!!
Hiába teszel meg 14 ezer lépést (sokan megtesznek annyit) attól még tömheted a fejed lépések között is, meg otthon is. Valamitől csak túlsúlyos vagy.
Nekem sem írja az orvos ezt sportnak. Bár eszembe sem jutott, hogy az. Azért csak nem egy Szent Jakab-utat teszel meg.
A napi 14000 lépés nagyon jó. Ügyes vagy. Ettől függetlenül orvosi szemmel ez nem számít sportnak.
De miért gond neked az, hogy azt írta a papírodra, hogy "nem sportol"? Az, hogy nem tartja sportnak az orvos ezt a fajta mozgásformát, nem jelenti azt, hogy "lusta dög" vagy. Szerintem túlgondolod.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy szóval kellene jellemezni az életed ebben a pillanatban......
- Minek örülsz most - ebben a pillanatban?
- Te is bikiniben vagy otthon ebben a hőségben?
- Normatív lakásfenntartási támogatás, ebben az esetben azt jelenti, hogy ez az átlagos?
- Lefrissítettem a mai 5400 lépésemet. 😭 Így most 5 lépésem...
- Népliget-délutáni tempós sétához keresek valakit