Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Napfogyatkozás aug 12. fórum

Napfogyatkozás aug 12. (beszélgetés)

aug. 12. 21:34

Lemaradtam, elfelejtettem

Utoljára sok évvel ezelött valami vasmunkát hegesztettünk és kellemesen lehetett a hegesztő pajzs sötét üvegén figyelni a Napot/Holdat

11. globus (válaszként erre: 8. - Jooeva)
aug. 12. 21:16

Valahogy úgy rémlik, gyorsabb volt a folyamat.

Különben észrevehető, hogy bármennyire meleg nyár, rövidülnek a nappalok.

10. K-né Zsóka (válaszként erre: 8. - Jooeva)
aug. 12. 20:56
Én a hintán ültem, a kis unokahúgommal az ölemben, aki elsírta magát, hogy ő nem akar még lefeküdni.
9. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Lofoev)
aug. 12. 20:54
Én meg lemaradtam róla, pedig kint voltam az udvaron. Egyszerűen nem vettem észre. Valószínűleg úgy voltam vele, hogy alkonyodik.
8. jooeva (válaszként erre: 4. - Globus)
aug. 12. 20:41
Anyuéknál voltunk kinn a tanyán Janival, annyira besötétedett, hogy a tyúkok elindultak az ól felé, a tehenek lefeküdtek
7. ,zumba (válaszként erre: 4. - Globus)
aug. 12. 14:15
Ritka élmények egyikévé vált.
aug. 12. 13:57

A Vega Csillagászati Egyesület szerint:

[link]

"A részleges napfogyatkozás Magyarországon 19:21–19:23 körül kezdődik és napnyugtáig látszik (az ország keleti részeiben 19:50, nyugati részeiben 20:10 körül van napnyugta);

a Perseidák megfigyelése 22–23 órától egyre kedvezőbb, a főmaximum legvalószínűbb ideje augusztus 13-án hajnali 4–5 óra között lesz, a már világosodó égen."

aug. 12. 11:16
Mobilon át lehet nézni
4. globus (válaszként erre: 3. - ,zumba)
aug. 12. 10:47

Úristen, 27 éve volt a teljes napfogyatkozás? Felmentünk a tetőre nézni. Pár percre beborult, sötét lett, feltámadt a szél. Madarak ijedten repkedtek. Érdekes volt, most nem nézem meg szemüveg híján.

Nem lenne jó, ha a Nappal történne valami :)

aug. 12. 10:42
Várom. 27 éve is láttam, dolgoztunk, megálltunk, kimentünk és néztük. Volt hozzá szemüveg. 27 év hú, de rég volt!
aug. 12. 06:31
Mi is! Épp nyaralunk, de kaptam ötleteket, hogy oldjuk meg😊
aug. 11. 11:37
Én nézni fogom. Csak még nem tudom hogyan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook