Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nagyszülő probléma fórum

Nagyszülő probléma (beszélgetés)

1 2 3 4
12. Serry
2012. aug. 2. 16:50
Én a helyedben összetettem volna a két kezem ha anyós 2 hónaposan elviszi sétálni 1 órára a gyereket, mert unokázni akar. Szerintem örülnöd kellene. Persze ha soknak érzed a hétvégéket a jelenlétet, akkor mondhatod, ohgy ezt a hétvégét hármasban töltenénk most. Ennyi.
11. d940a253b8 (válaszként erre: 3. - Mandulacska2)
2012. aug. 2. 16:48

A válaszom egyszerű .Ha téged zavar ez ne kertelj, mond meg nekik. Persze tisztelettudóan, illedelmesen , de határozottan !Egy 8 hónapos gyereknek első sorban a szüleire van szüksége . A nagyszülők persze szerethetik ,kényeztethetik , de csak annyira ,amennyire nektek még nem kényelmetlen .Ezt kell velük tudatni és elfogadtatni . Feltételezem, jót akarnak Nektek , hagynak egy kis időt legyetek a pároddal kettesbe is .

Az én párom ugyan így viszonyul a dolgokhoz , a szüleit nekem kell irányítanom , így én konfrontálódok velük és az enyémekkel is ,mert ők is rám maradnak .De már nem zavar ,az elején nagyon fura volt , de így 23 év elteltével már nem nagyon izgat .

Az ő szüleivel például eljutottam addig, hogy először kérdeznek szabad-e ,utána kezdenek neki .De ez hosszú idő és sok vita eredménye !

Kitartás és tessék határozott lenni!!!

10. mandulacska2 (válaszként erre: 7. - Serry)
2012. aug. 2. 16:46
De nem az, hogy minden hétvégén,meg azért (lehet, hogy csak én vagyok ezzel így), de nem 8 hónaposan, meg 2 hónaposan. És ráadásul nem azért,hogy segítsenek, hanem mert egyszerűen el akarják vinni. Párom hétköznap minden nap túlórázik, kb. 6-7 felé ér haza. Ami alatt max sétálunk egyet aztán fürdetés, etetés, és alvás. Ennyi. És a hétvégénk meg azzal megy el, hogy másokkal találkozunk. Amikor párom lehetne a gyerekkel, ill. hármasban, akkor is apukájáék el akarják vinni délelőttökre vagy délutánokra.
2012. aug. 2. 16:44

Teljesen megértem a felindulásod, biztos így viselkednék ebben a helyzetben, de egy kicsit irigykedek is, párom szülei nem igen akarnak az unokával sehova menni, én anyummal együtt lakunk, így ő se igen viszi, hisz van vele eleget összességében.

Szerintem a pároddal beszéljétek meg hogyan lenne nektek is jó és azt beszéljétek meg a nagyszülőkkel. 8 hónapos gyerkőcöt 1-2 órára el lehet vinni sétálni vagy a játszótérre, én messzebb nem engedném, majd 2-3 évesen mehetne nélkülem bárhova. Nagyon óvatosnak kell lenni, hisz imádják az unokát, ne bántsd meg őket:S

2012. aug. 2. 16:41
Ne vegyétek fel a telefont:) Egy idő után csak rájönnek, hogy miujság...
Én nem értem a problémád lényegét? más meg pont hogy örülne:)
6. 038710e7da (válaszként erre: 3. - Mandulacska2)
Szerintem úgy kellene elintézni, hogy mikor hívnak, akkor azt mondod, hogy szeretnénk ezt a hétvégét hármasban tölteni.
2012. aug. 2. 16:40

Ki vannak éhezve az unokára.

De ez a Ti Családotok, és Nektek kell lemecsel-ni.

Először a Pároddal, utána a Szüleivel.

Szépen, higgadtan, elmondani, hogy Te/Ti ezt nem így látjátok jónak, megfelelőnek....

Nehéz esetek a fiús Anyák.....

2012. aug. 2. 16:37
Bocsánat, de hosszú lettem, és most pillanatnyi felindulásból írtam, de ez a problémám.
2012. aug. 2. 16:36
Sziasztok. A következő a problémám. Kisfiam 8 hónapos. Amióta megszületett, egyszerűen nem tudunk közös családi életet élni párommal és a gyerekkel, mert párom szülei szinte minden hétvégén egy időt ki akarnak sajátítani. Nem tudom máshogy megfogalmazni. Már pár hónaposan kölcsön akarták kérni a kisfiamat pár órára, hogy gyerekezzenek, mi meg menjünk, intézzük a dolgunkat címen. Ezt sikerült lerendezni, hogy csak úgy nem adjuk oda a gyereket, nélkülünk ne menjen el máshova. Most, hogy már nagyobb, van, hogy átmehet a nagyszülőkhöz pár órára. viszont most, hogy itt a nyár, folyton strandra akarják vinni, de nélkülem is. ezzel az a bajom, hogy minden áldott hétvége úgy zajlik, hogy ők telefonálnak, és be akarnak szervezni egy programot. És nekünk mintha engedelmeskedni kellene. Ráadásul párom többnyire lerázza magáról a problémát, neki minden mindegy alapon. én nem szeretném a 8 hónapos gyerekemet másra bízni, és minden hétvégén órákat, vagy délutánokat, vagy tök mindegy, milyen időszakra feláldozni, mert a nagyszülők gyerekezni akarnak. Nem tudom, hogy ki mit fog írni,lehet, lesznek negatív hozzászóások, de egyszerűen nem tudom, mit csináljak, mert már minden hétvégénk úgy megy, hogy valahova megyünk, hármasba ezen a nyáron csak 1* fürödtünk, pedig 1 hétig lent voltunk a Balatonon. Az utolsó napot persze, hogy azzal kellett tölteni, hogy a nagyszülőkkel találkoztunk, és ők bevitték strandolni a gyereket, mi meg mentünk enni külön.
2012. aug. 2. 16:31
Mi a baj velük?
2012. aug. 2. 16:31
Nagyszülő probléma
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook