Nagyszülő probléma (beszélgetés)
A válaszom egyszerű .Ha téged zavar ez ne kertelj, mond meg nekik. Persze tisztelettudóan, illedelmesen , de határozottan !Egy 8 hónapos gyereknek első sorban a szüleire van szüksége . A nagyszülők persze szerethetik ,kényeztethetik , de csak annyira ,amennyire nektek még nem kényelmetlen .Ezt kell velük tudatni és elfogadtatni . Feltételezem, jót akarnak Nektek , hagynak egy kis időt legyetek a pároddal kettesbe is .
Az én párom ugyan így viszonyul a dolgokhoz , a szüleit nekem kell irányítanom , így én konfrontálódok velük és az enyémekkel is ,mert ők is rám maradnak .De már nem zavar ,az elején nagyon fura volt , de így 23 év elteltével már nem nagyon izgat .
Az ő szüleivel például eljutottam addig, hogy először kérdeznek szabad-e ,utána kezdenek neki .De ez hosszú idő és sok vita eredménye !
Kitartás és tessék határozott lenni!!!
Teljesen megértem a felindulásod, biztos így viselkednék ebben a helyzetben, de egy kicsit irigykedek is, párom szülei nem igen akarnak az unokával sehova menni, én anyummal együtt lakunk, így ő se igen viszi, hisz van vele eleget összességében.
Szerintem a pároddal beszéljétek meg hogyan lenne nektek is jó és azt beszéljétek meg a nagyszülőkkel. 8 hónapos gyerkőcöt 1-2 órára el lehet vinni sétálni vagy a játszótérre, én messzebb nem engedném, majd 2-3 évesen mehetne nélkülem bárhova. Nagyon óvatosnak kell lenni, hisz imádják az unokát, ne bántsd meg őket:S
Ki vannak éhezve az unokára.
De ez a Ti Családotok, és Nektek kell lemecsel-ni.
Először a Pároddal, utána a Szüleivel.
Szépen, higgadtan, elmondani, hogy Te/Ti ezt nem így látjátok jónak, megfelelőnek....
Nehéz esetek a fiús Anyák.....
További ajánlott fórumok:
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?
- Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?
- Szerintetek igaz, hogy a nagyszülők nem tudják elrontani a jólnevelt gyermeket?