Nagyon szeretném ha valaki segítene nekem, társam lenne a fogyókúrában. (beszélgetés)
A kérdés az hogy le akarsz-e fogyni és hogy mennyi idő alatt:)A 90 napos jó bevezető egy 120 kilós táplálkozászavaros embernek.De nem is mondom ezt,mindenkinek a saját ideája:)
Nem fősulis vagyok, és kollégista, de ebben a félévben gyakorlaton vagyok, ezért tudom könnyebben csinálni a diétákat!
Nóri te otthon vagy???/Esteleg babával gondoltam/Úgytök könnyű megcsinálni,minden étel 20 perc alatt van,de én már évek óta csinálom teljes munkaidő .és4 fiú mellet is.
azért a 90 napos diétát azt hiszem könnyebb követni!
Két hét 20 ch -val és utána +5 ch val emelgetni 1 hónapig mjd 10 ch-val amíg nem kezd nőni a súly ,akkor be kell lőni hogy mikor jó:)
Végülis annyira nem durva! És ezt kb mennyi ideig kell csinálni?
A zöldségek korlátozottak/Főleg zöld és fehér zöldségfélék férnek bele azoknak kevés a ch-juk./
2. Ételek: kcal ch
R Cukkinifasírt vagy muffin
E 50 g cukkini 15 2.6
G ½ tojás 35 0.2
¼ kanál zs.morzsa/sütőformában v. olajban kisütni/ 13 2.7
Reggeli összesen: 63 5.5
Kelkáposztafőzelék pörkölttel/2 adag/
400g kelkáposzta 68 8.6
1 ek hagyma/közepes fej fele/ 7 0.8
E 1 ek. olaj 80 0.0
B 1 tk vegeta
É Pörkölt:
D 300 g s.comb 480 0.0
1 ek. hagyma 7 0.8
1 ek olaj 80 0.0
/tegnapi vacsból a másik fél/
1 adag kalóriája és ch.-ja 361 10.2
Ebéd összesen: 361 10.2
Sajtos csirkemell karfiolpürével:
150 g csirkemell 175 0.0
V 125 g sajt/mozarella/ 280 1.0
A 1 ek. olaj 80 0.0
C Cs.mellet sütőben összesütni a
S mozarellával
O 150 g. karfiol 45 5.8
R 5 g vaj 5 0.0
A Fött karfiolt összetörni
Vajat belekeverni
Vacsora összesen: 585 6.8
Napi összes fogyasztás: 1009 22.5
És pl. főtt vagy sült zöldséget ott lehet enni, mert ha jól tudom, a keményítő meg a szénhidrát rokon fogalmak.
Igen,de ez nem olyan nagyon durva mint elsőre látszik,Bemásolok egy típusnapot:
Az atkinsben 20 ch alá szorítják a fogyasztást ettől elindul a ketózis folyamata.Röviden ennyi!
és akkor csupa szénhidrát mentes kajákat esztek?
Ezt az energiafelhasználási módot régen/a gépkorszak előtt/ minden télen bevetettea szervezet az ínységes időszakban/sőt az állatok még mindig használják./Mióta civilizációban élünk már nem égetjük el a zsírt ,így egymásra halmozzuk,évről évre ahelyett hogy elhasználnánk.
A másik mód neve ketózis,ahol a szervezet az erre az esetre felhalmozott zsírokból közvetlenül energiát készít ,így a test zsírkészleteit feldolgozza.Ez a mód addig töknormál míg van zsír a testen.
Ha a szervezet nem kap elegendő ch/szénhidrát/-takkor kénytelen a fenntarása érdekében átállni egy másik módra
Szóval az atkins.Arra épül hogy az embereknek kétféle energiafelhasználási módja van ,a szénhidrátfelvételre épülő/normál/és a szénhidrát hiányos/elküldöm és folytatom csak hogy legyen mit olvasnod:)/
Ja a takkonak,a C und A- nak vannak nagyobb de nem öreges ruhái!!!
Nem tudnád röviden leírni, hogy az valójában miről is szól?
Egész életemet ké tkonfekció között vergődvet öltöm:)/lenn38 fenn 44 /meg kell vele barátkozni:)
Ezzel sajnos én is így vagyok, hogy sokszor nem találok már olyan könnyen magamra ruhákat.
Hát tobb szenhidrattal persze,mert ebbol nagyon hianyzik..
Köszönöm szépen :D
Én ezt a herba-nak köszönhetem, meg persze saját magamnak. ;)
A család kevésbé áll mellettem, mert piszkálnak, hogy ne fogyjak többet, de hadd döntsem már én el, hogy hogy érzem jól magam.
Szeretnék belefogyni a 40-es konfekció méretbe, de lehet ahhoz még fogynom kell. Szeretnék úgy vásárolni,hogyha bemegyek egy boltba bármikor találjak magamra méretet.
Az volt nálam a fő motiváció, hogy belefogyjak a normál méretbe, mert két méret közé kerültem. A normál méret kicsi volt, a nagy méret pedig nagy. :S
Inkább visszafelé, mint felfelé, nem ;)
Ha utána folytatod akkor jó,de mivel??
Sokkal kiegyensúlyozottabb,bár az meg az én tempómnak túl lassú:)
ez arra jo hogy megindul a fogyas,osszeszukul a poci aztan konnyebb folytatni...ez egy jo inditas volt,nekem.
Akkor én meg sem próbálkozok vele! Nem csak 2 hónapig szeretném az eredményt élvezni! És akkor mi a véleményed a 90 napos diétáról?
További ajánlott fórumok: