Nagyon aggaszt az állapotom, nem javulok semmit,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ez a balesetem óta, vagy 3 éve, nálam is így van.
pedig szinte nemrég múltam csak 18 éves...
javulás semmi, nekem ezt dobta a sors.
Sajnos a mozgásnál jobbat, bármennyire is fáj, vagy megerőltető nem tudok. Vízi torna, tangentor, iszappakolás.
Talán a neurológus tudja célzottan mi a gond.
Amikor az izmommal gondom volt, sokat segített a Macskakarom , erről beszélek:
100 szemes, 150-nél éreztem a pozitív hatást. eleinte 3x2. majd 3x1, 2x1, a végén 1x1-re csökkentettem.
Amiről nem tudtam, a véralvadást kismértékben csökkenti, pl. műtét előtt egy héttel már nem szabad szedni.
– Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló hatású. Krónikus gyulladásoknál hasznos, akkor is jó, ha autoimmun eredet is van a háttérben.
Milgamma, de gondolom azt mondták, hogy szedd.
Nekem ez hatott, és több ismerősnek, de gondolom nem mindenkire van egyforma hatással.
Ezt nem szedtem, de jókat írnak róla: Ginzeng (Panax ginseng)
Javítja az energiaellátást, segít a fáradékonyság leküzdésében, erősíti a szervezet ellenálló képességét, enyhe izomerősítő hatása is lehet.
Erről hallottam rokontól jót, de ezt sem használtam.
Kurkumagyökér (Curcuma longa)
Erős gyulladáscsökkentő, antioxidáns. Segíthet az izomszövet gyulladásos károsodásainak csökkentésében.
Ihatsz sok csalán teát, szezonja van.Gazdag ásványi anyagokban (vas, kalcium, magnézium), így az izomzat táplálásában lehet szerepe.
Remélem a neurológus után már okosabb leszel Te is, mi okozhatja. Én szívből kívánok jobbulást!
A macskakarom leírása:
A szervezet védekezőképességét növeli, a mozgásszervi betegségekben kifejtett hatását orvosi vizsgálat eredménye igazolja. A Macskakarom, perui népszerű nevén "Una de Gato" az Amazonas menti őserdőkben élő nagyméretű cserje. A nevét a levelek alatt található karomszerű képződményről nyerte. Az Ashaninka indián törzs a cserjét évezredeken át hagyományos gyógyítható módszerük részeként használta és csodanövénynek tekinti. A nemzetközi szakirodalomban több tudományos munka, illetve embereken végzett klinikai vizsgálatok és a laboratóriumok az Uncaria Tomentosa aktív összetevőiben az alábbi 3 területen mutattak ki komoly gyógyhatású tulajdonságokat: gyulladásgátló tulajdonságok aktív fagocitózis (fehér vérsejtek aktivizálása) citosztatikus tulajdonságok (daganatgátló) A fenti tulajdonságokkal a macskakarom kiváló gyógyászati növény. Patológiás esetekben, mint a reuma, artritis, alkalmazható. Erősítheti az immunrendszert azáltal, hogy növelheti a leukociták (fehér vértestek) számát, ezen kívül gátolja a tumorsejtek szaporodását. 1 kapszula összetétele: Uncariae tomentosae cortex (macskakarom kéreg) finomra őrölt pora 150 mg Nem tartalmaz egyéb segédanyagokat. Az OÉTI Szakértői Testület Tudományos állásfoglalása: A Macskakarom (Uncariae tomentosae) kéreg, illetve az abból előállított készítmények (kivonatok), olyan hatással bírnak, melyeknek orvosi felügyelet mellett betegségek kezelésében van jelentőségük. (úgy, mint gyulladáscsökkentő hatás, daganatok elleni hatás, immunológiai hatás)
További ajánlott fórumok:
- Érintett vagyok a kettős állampolgárságban, nagyon aggaszt.
- 37 hetes magzat méretei, írnátok nekem uh. méretet? A súlya nagyon aggaszt...
- Becsípődött a derekam, iszonyatosan fáj és mivel szoptatok, nem vehetek be semmit, nem kenhetem! Mivel tudok javítani az állapotomon?
- Munkáltatóm felé, írásban, miként jelentsem be az állapotomat?
- Úgy érzem romlik a mentális állapotom. Beszélnem kell a...
- Messengeren hogy kell beállítani azt, hogy az elérhető állapotom bizonyos személyek számára ne látszódjon?