Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban recept

Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban hozzávalói:
50 dkg nyolc tojásos házi készítésű száraz tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
4-6 db nagy gerezd fokhagyma
1 db húsos zöldpaprika
1 nagy szem lédús
érett paradicsom
6 db közepes méretű burgonya
10-15 dkg szalonna (egy jó tenyérnyi)
20 dkg csípős füstölt kolbász (kb. egy szál)
Ízlés szerint: só
őrölt bors
csemege fűszerpaprika.


A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát is és a vöröshagymát is nagyobb kockára vágjuk, és együtt kezdjük a zsírját kiolvasztani és a vöröshagymát dinsztelni. Erre öntjük a tarhonyát, amit addig keverünk, amíg szép színt kap, majd belekarikázzuk a kolbászt. Következik a zúzott fokhagyma a cikkekre vágott paradicsom és a felkockázott paprika. Miután majdnem készre párolódtak felöntjük forró vízzel és lefedve jó félig megfőzzük. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, és a félig főtt tarhonyához öntjük. A teljes főzésig kevés vízzel pótoljuk az elpárolgó levet a teljes puhulásig. Csípős almapaprika és parasztos uborkasaláta illik hozzá


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook