Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban recept

Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban hozzávalói:
50 dkg nyolc tojásos házi készítésű száraz tarhonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4-6 db nagy gerezd fokhagyma, 1 db húsos zöldpaprika, 1 nagy szem lédús, érett paradicsom, 6 db közepes méretű burgonya, 10-15 dkg szalonna (egy jó tenyérnyi), 20 dkg csípős füstölt kolbász (kb. egy szál). Ízlés szerint: só, őrölt bors, csemege fűszerpaprika.


A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát is és a vöröshagymát is nagyobb kockára vágjuk, és együtt kezdjük a zsírját kiolvasztani és a vöröshagymát dinsztelni. Erre öntjük a tarhonyát, amit addig keverünk, amíg szép színt kap, majd belekarikázzuk a kolbászt. Következik a zúzott fokhagyma a cikkekre vágott paradicsom és a felkockázott paprika. Miután majdnem készre párolódtak felöntjük forró vízzel és lefedve jó félig megfőzzük. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, és a félig főtt tarhonyához öntjük. A teljes főzésig kevés vízzel pótoljuk az elpárolgó levet a teljes puhulásig. Csípős almapaprika és parasztos uborkasaláta illik hozzá


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2019. ápr. 1. 14:44
A nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook