Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Nagyibablevese recept

Nagyibablevese recept

A Nagyibablevese hozzávalói:
kb.25 dkg tarkabab
4 dkg zsír
2 dkg liszt
fokhagyma 3-4 gerezd
1 vöröshagyma(közepes)
tejföl vagy tejszínízlés szerint, én rengeteget rakok bele 2 nagy pohárral
ecet

füstölt húsamennyi rendelkezésemre áll, ha nincs, füstölt szalonna


A Nagyibablevese elkészítési módja:
a megtisztított babot előző este beáztatom, majd másnap a füstölt hússal felteszem főni,közben a hagymás fokhagymás rántást elkészítem. A fele hagymát a babba teszem , a másik felét a rántásba.Ha a bab megfőtt berántom, tejfölt belerakom,a végn ecet, pici cukor. Tálaláskor még egy hagymát felkarikázok vékonyra, és a tányérokbateszem, és rászedem a babot. Drégelypalánkról János vezette be ezt a szokást, és nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A nagyibablevese elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook