Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Nagydobosi sült tök recept

Nagydobosi sült tök recept

A Nagydobosi sült tök hozzávalói:
1 sütőtök
porcukor


A Nagydobosi sült tök elkészítési módja:
A sütnivaló tököt kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk úgy, hogy ezek héjukra állítva el ne dőljenek. Kimagozzuk. Vágott felüket porcukorba mártjuk, és a tökdarabokat sütőlapra tesszük, nem túl közel egymáshoz. Meleg, de nem túl forró sütőben sütjük.

A cukortól fényes, barna, jóízű karamellbevonat képződik a tökszeleteken.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A nagydobosi sült tök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook