Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nádasdi holdacska recept

Nádasdi holdacska recept

Elkészítési idő 40 perc

A Nádasdi holdacska hozzávalói:
35 dkg liszt
1 sütőpor
1 Rama margarin
vanilia
15 dkg cukor
1 citrom héja, leve,
5 tojás sárgája,
a tésztára baracklekvár
a töltelékhez: 5 tojás fehérje
20 dkg cukor
25 dkg darált dió


A Nádasdi holdacska elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, megkenjük a lekvárral, a tölteléket úgy csináljuk, hogy a cukrot a tojások fehérjével felverjük keményre, beletesszük a darált dióbelet. Rákenjük a lekváros tésztára és kisütjük (kb. fél óráig). Mikor kihűlt, félhold alakúra vágjuk ki nagyobb átmérőjű pogácsa- szaggatóval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nádasdi holdacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook