Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mustáros uborkamártás recept

Mustáros uborkamártás recept

A Mustáros uborkamártás hozzávalói:
másfél dl majonéz (házilag készített vagy tubusos)
1 nagyobb csemege uborka (ami nem nagyon savanyú)
1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir)
1 evőkanál mustár (aki szereti, csípőset is tehet bele)
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérbor
1 teáskanál porcukor
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só


A Mustáros uborkamártás elkészítési módja:
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelő legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük. Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfűszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk az asztalra. A forró burgonya - vagy bármilyen hideg felvágott - mellé is nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is el lehet készíteni, akkor több mustárral tanácsos fűszerezni.) Ahány fajta mustárral készítjük, annyiféle lesz az íze.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A mustáros uborkamártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook