Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával recept

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával recept

A Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával hozzávalói:
50 dkg sertéstarja
1 kávéskanál só
1 kk bors
3 teáskanál dijoni mustár (magos)
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
0.5 dl habtejszín


A Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával elkészítési módja:
A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.) A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon. A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma. Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook