Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros szelet hagymával recept

Mustáros szelet hagymával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mustáros szelet hagymával hozzávalói:
4 kicsontozott sertéstarja szelet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött fekete bors és só.

A tetejére:
1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma.

A díszítéshez: 2 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika.


A Mustáros szelet hagymával elkészítési módja:
Előző nap a húst kiveregetjük. A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát,a sót, és a borsot, majd a húst bekenjük a mustáros keverékkel. Egymásra rakjuk a szeleteket, fóliával befedjük és a hűtőbe rakjuk. Másnap a hússzeleteket teflonozott serpenyőben erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.Közben a meghámozott hagymát karikára vágjuk, és a hús zaftjában erős lángon megpirítjuk. Tálaláskor a hús tetejére halmozzuk a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintjük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk. Ezt a mustáros keverékkel megkent húst időnként ki is szoktam rántani. Nagyon pikáns így a rántotthús.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros szelet hagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook