Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros sörben pácolt csontos karaj recept

Mustáros sörben pácolt csontos karaj recept

A Mustáros sörben pácolt csontos karaj hozzávalói:
6 szelet csontos karaj
2 nagyobb vörös vagy lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
fél dl olívaolaj
2 dl sör
só, bor


A Mustáros sörben pácolt csontos karaj elkészítési módja:
A húsokat picit besózzuk és borsozzuk. A hagymákat karikára vágjuk. Egy tálba összekeverjük a mustárt az ételízesítőt, olívaolajat, sört, majd belenyomjuk a fokhagymákat. Egy akkora zárható tárolóba, amiben két sorba elférnek a húsok, lerakunk 3 karajt, megszórjuk a hagymakarikák felével és meglocsoljuk a mustáros sörös keverék szintén felével, majd újra ismételjük a műveletet. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vegyünk elő egy fedeles jénait vagy kacsasütőt, de tepsit is használhatunk alufóliával lefedve. Tehát a sütőedénybe tesszük a húsokat és ráöntjük a páclevet majd befedjük. Kb. 1,5-2 óra alatt puhára sütjük, majd egy picit fedő nélkül is sütjük, hogy a sör egy kicsit veszítsen erejéből.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros sörben pácolt csontos karaj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook