Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros nyúlcomb újkrumplival recept

Mustáros nyúlcomb újkrumplival recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mustáros nyúlcomb újkrumplival hozzávalói:
4 db hátsó comb
150 ml olaj
3 ek mustár(lehet dijoni)
só,
bors
16 szem mandarin nagyságú (vagy picit nagyobb) újkrumpli


A Mustáros nyúlcomb újkrumplival elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. . A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk. A megmosott combokat több helyen késsel megszurkáljuk, enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük. Az újkrumplit megmossuk és ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A krumplikat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). Addigra tuti a krumpli is megsül.

Helyzettől függően a húst lehet egy tányéron pácolódni hagyni mielőtt a tepsibe tennénk 1-2 órát. Ilyenkor ezzel a visszamaradt lével együtt tesszük a tepsibe.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros nyúlcomb újkrumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook