Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Munkavégzés a terhesség alatt fórum

Munkavégzés a terhesség alatt (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Munkavégzés a terhesség alatt

2014. márc. 22. 13:50

Sziasztok


Véleményeket és tapasztalatokat várok,hogy fizikai munka mellett lehetséges a teherbeesés?

2012. máj. 14. 20:30
Sziasztok!Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 7 hónapig dolgoztam most áprilistól munkanélkülin voltam 1 hónapot,szerencsére találtam melót.Nagyon szeretnénk már babát,de nem tudom most hány hónapot kell dolgoznom ahoz hogy el tudjak menni tp-re és és milyen jutattásokat kaphatok ha terhes leszek mondjuk fél év múlva vagy 3 hónap.Kérem aki tud segítsen.Köszönöm
2012. febr. 4. 15:42
Sziasztok.Hosszú munkanélküliség után végre lett munkám és ezzel egyidőben terhes is lettem. 5hetes vagyok és 1 hónapja dolgozom a műanyaggyárba 3 műszakban .Elég stresszes zajos és fárasztó,az olvadt műanyag szagáról nem is beszélve.Meddig dolgozhatok?Ha még 1hónapot kihúzok azzal árthatok a babának?
2010. febr. 28. 09:36

Sziasztok!


A párommal babát tervezünk. Lassan 2 és fél éve dolgozom egy cégnél, de december 31-én lejár a szerződésem. Mikor jár a tgyás, gyed, gyes? Mit csináljak, ha decemberben nem hosszabbítják meg a szerződésemet és akkor már 2-3 hónapos terhes vagyok?

Mikor kapok meg minden juttatást és kedvezményt a pici után úgy, mintha folyamatos munkaviszonyom lenne?

Hallottam, hogy szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosítottnak kell lennem. Ez a 180 nap csak munkanapokra vonatkozik vagy a hétvégék is benne vannak?

Ha december 31-én nem hosszabbítják meg a szerződésem, és hónapokig nem találok állást, de fél év után terhes leszek még beleesek, hogy szülés előtt két évvel meg volt a 180 nap biztosításom és így a munkabérem kb. 70%-át megkapom tgyás és gyed alatt, valamint az összes juttatást és kedvezményt?


Előre is köszönöm a segítséget!


Zsuzsa

15. hajini
2009. febr. 25. 16:44

sziasztok:)mennyi munkaviszony kell egy helyen, hogyha már nem dolgozik vki a terhesség alatt a keresete kb. 75%át kapja? légyszi privire írja meg ha vki tudja, mert ritkán vok itt fenn.

köszi

2009. febr. 22. 18:03

Sziasztok,


Segítséget szeretnék kérni. Határozott idejű munkaviszony esetén is megilleti a kismamát a védelem?


Köszönöm,

norro13

13. mse79
2008. okt. 15. 07:42

Sziasztok!


Szerintem az hogy valaki várandósan meddig dolgozhat, nagymértékben függ attól, hogy milyen területen, valójában milyen munkát végez.

Természetesen ügyelni kell arra, hogy ahol esetleg fokozottabb fertőzésveszélynek van kitéve, emelni kellene, pakolni, hideg helyen dolgozik(szabadban ilyenkor), hááát az nem túl jó.

De sokan ezt érzik, hogy meddig szabad dolgozniuk, és ezt egyénenként válogatja.

Volt olyan ismerősöm, aki attól fogva hogy kiderült hogy babát vár, egyből otthon maradt.

Viszont volt olyan is, aki a majdnem egészen a szüléséig dolgozott egy irodában.

2008. okt. 15. 00:59
én azt gondoltam, addig ameddig birom, és fQleg amikor jön A BABA. Vagyis a jelek. Igy is tettem. Az üzletünk placcán, takarítás közben, folyt el a magzatvizem.És a lényeg: a BABÁnknak nem lett semmi baja. : ) De alkat kérdése ez.
2008. okt. 10. 21:24
Egy terhes anya meddig dolgozhat, vagy milyen munkát végezhet a terhessége alatt?
10. Csibe22 (válaszként erre: 8. - D6eb042ec1)
2008. szept. 2. 18:31
mindenképp kell legyen egy folyamatos munkaviszony ahhoz kapdd ezeket, mert különben csak huszonpárezret meg a családit kapnád. tehát most munkába kéne állnod h szülés előtt meglegyen a 180napod .
9. 0bc15d9cef (válaszként erre: 8. - D6eb042ec1)
2008. szept. 2. 18:28
talán igen, talán nem nagyon rizikós. És ha nem jön rögtön a baba itt fogsz görcsölni ezerrrrrel. És csak egy gyereket szeretnél? Mert a kistestvér idején se ártana valami. Én biztos keresnék mnunkát, iskolában messze nem szívóznak nyyira azzal, hogy gyermekterveid vannak, mint magánszférában.
8. d6eb042ec1 (válaszként erre: 7. - Csibe22)
2008. szept. 2. 16:16

Szia Csibe!


Ezt értem,meg ennek már után jártam,csak azt nem tudom hogy mennyi idő lehet a 180 napos munkaviszony és a szülés között.Nekem jún.-ban járt le a munkaviszonyom,talán meg is van a 180 napom..azt nem tudom hogy érdemes.e most egy új munkahelyet keresnem,vagy kell,vagy talán nem..?!

7. Csibe22 (válaszként erre: 6. - D6eb042ec1)
2008. szept. 2. 13:50
szia, mielőtt jönne a baba, vagy mielőtt elmennél szülni vagy táppénzre a munkahelyről ahhoz h kaphass tgyást, gyedet és gyest ahhoz kell lennie 180 nap munkaviszonynak .tehát olyan hamar nem fogsz lelépni azért.
2008. szept. 2. 13:33

Szia!


3 évig tanítottam,határozott idejű kinevezésem vol GYES-re ment kolleganő helyett.Most volt aug.ban az esküvőm és már nagyon szeretnénk a párommal babucit...Most nincs munkaviszonyom,júl.végéig passzív táppénzen voltam,és már 30 elmúltam márciusban..Most épp munkanélküliben vagyok regisztrált.Nem tudom hogyan kaphatnék GYED-et,GYES-t,keressek most munkát?!De az hogy nézne ki ha pár hónap múlva bejelenteném hogy terhes vagyok?Segítséget előlre is köszönöm!Évi

2006. jún. 18. 19:35

Barby vagyok.

32 éves rokkantnyugdíjas nő vagyok. 6 órában dolgozom. Jövőre szeretnék szülni. Megírná nekem,hogy milyen juttatások illetnek meg,terhesség alatt és szülés után is.

Köszönöm.

2006. máj. 16. 09:40

Szia Pirko!

Feltettem egy kérdést neked a hasonló témájú fórumon. Ha válaszolnál rá, azt megköszönném!

2006. ápr. 15. 09:30

Ha már munkajog akkor íme a fizetett szabadság mértéke.


Az alapszabadság mértéke húsz munkanap.

Ez a szabadság a munkavállaló


1. huszonötödik életévétől huszonegy;

2. huszonnyolcadik életévétől huszonkettő;

3. harmincegyedik életévétől huszonhárom;

4. harmincharmadik életévétől huszonnégy;

5. harmincötödik életévétől huszonöt;

6. harminchetedik életévétől huszonhat;

7. harminckilencedik életévétől huszonhét;

8. negyvenegyedik életévétől huszonnyolc;

9. negyvenharmadik életévétől huszonkilenc;

10. negyvenötödik életévétől harminc munkanapra emelkedik


Gyermekek után járó pótszabadság:


A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb

a) egy gyermeke után kettő,

b) két gyermeke után négy,

c) kettőnél több gyermeke után összesen hét

munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.


Terhesgyermekágyi idejére és a Gyed első évére is jár fizetett szabadság.

2006. ápr. 15. 08:19

A jog az nagyon szép és jó intézmény.

De sajnos a gyakorlatban mást alkalmaznak a munkáltatók eleve határozott idejű munkaszerződést kötnek,és így nem szegnek törvénysértést ha a kismamának megszűnik a munkaviszonya,mivel a szerződése járt le./Így járt mindkét lányom,azért passzív jogon jogosak voltak ellátásra./

2006. ápr. 14. 13:49
Munkavégzés szempontjából az első harmad a legnehezebb, nehéz koncentrálni, aluszékonyság, fáradtság vesz erőt rajtad. Ha teheted, dolgozz kevesebbet és aludj sokat!
A kismama a terhessége alatt, majd a szülés után bizonyos előjogokat élvez.

Ugrás a teljes cikkre: Munkavégzés a terhesség alatt

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook