Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkahely keresés fórum

Munkahely keresés (beszélgetés)

1 2
47. Érdekes73 (válaszként erre: 45. - Zalma)
febr. 14. 10:26
Így van tapasztalat : ha nagyon kell az ember akkor felvesznek ismeretlenül akár profession hirdetésen keresztül is de általában nem olyan jó helyek ezek .Viszont 50 felett már inkább a fiatalabbat választják sok helyre kell jelentkezni hogy kapás legyen.
46. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 44. - Channa*)
febr. 14. 09:00

Nos akkor újból neki futok.

Nem ellentmondásról van szó, hanem különbségtételről.

Szerintem az, ha valaki 30 éve egy helyen dolgozik, önmagában tiszteletre méltó dolog, de nem automatikusan jelent szakmai kiválóságot. A kettő nem ugyanaz.

Tisztelem az orvosomat, a gyógyszerészemet, a pékemet, mert megbízhatóan, jól végzik a munkájukat. Ez a fajta elismerés a mindennapi teljesítménynek szól.

A kiemelkedő szakmai elismerés viszont akkor indokolt, ha valaki olyat tesz le az asztalra, ami túlmutat az átlagon.

Amit kifogásoltam, az nem a hosszú munkaviszony, hanem az állandó önfényezés. Számomra az igazi szakmai érték nem szorul folyamatos hangoztatásra, azt általában mások mondják ki.

Aki valóban biztos az értékeiben, annak nem kell rendszeresen emlékeztetnie rá a környezetét., itt pl. a fórumokat.

Tudom írtad már, ha nem teszi közzé valaki, az álszerény, de szerintem az álszerénység az, amikor valaki tagadja az értékeit. A csendes önbizalom viszont nem tagad, csak nem reklámoz.

45. Zalma
febr. 13. 21:52
Szerencse kell hozzá. Nemcsak barátokat és rokonokat vesznek fel. Ha sürgős a munkáltató nak nem sokat válogathat.
44. Channa* (válaszként erre: 43. - Kedvesenfanyar)
febr. 13. 20:19

"Vállveregetés nálam annak jár, aki valami olyat tesz, amiért a média is megemlíti, hogy biza penge a szakmájában, hivatásában."

Akkor most melyiket gondolod komolyan?

Vagy láttam már a gyógyszerészedet a médiában?

43. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 42. - Channa*)
febr. 13. 10:10

Lehet valaki kiváló a munkájában – ezt nem vitatom.

De az igazi érték általában nem igényel folyamatos reklámot. Elég, ha azok tudják, mire vagyunk képesek, akiknek ez valóban számít.

Egy fórumon inkább a hozzászólásaink minősége beszél helyettünk, nem az önéletrajzunk.

Én nagyra tartom az eladómat, a gyógyszerészemet vagy az orvosomat. Nem azért, mert ők hirdetik magukat, hanem mert a munkájuk alapján én annak tartom őket.

A valódi érték nem hangos, csak észrevehető.

Az elismerés pedig akkor a leghitelesebb, amikor másoktól érkezik.

42. Channa* (válaszként erre: 41. - Kedvesenfanyar)
febr. 12. 18:38

Jól leírtad a munkavállalók többségét.

Szerintem azok is lehetnek sikeresek, jók, járhat nekik a vállveregetés, akik nem kerülnek be a médiába.

41. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 37. - Channa*)
febr. 12. 13:49

A 34. bejegyzésre reagáltam.

Számomra a több év "csak" annyit jelent, hogy alkalmas a munkaköréhez tartozó feladatokat elvégezni a munkavállaló.

Vállveregetés nálam annak jár, aki valami olyat tesz, amiért a média is megemlíti, hogy biza penge a szakmájában, hivatásában.

Lehet az pl. kutató, vagy pék.

40. asztanaviszta (válaszként erre: 37. - Channa*)
febr. 12. 09:45

Vannak munkahelyek, ahol komolyan veszik az elvárásokat.

Azért is fogalmazzák meg. Az azoknak nem megfelelőket már be sem hívják.

Akik megfogalmazzák, de nem várják el, ott én elgondolkodnék, mennyire reális az egész.

39. asztanaviszta (válaszként erre: 38. - Semleges)
febr. 12. 09:36
Úgy pontosítanám, hogy kell a megfelelő végzettség, de nem árt, ha ismerős/ajánló is van.
febr. 12. 09:11
Vannak munkahelyek ahová nem kell ismerős csak a megfelelő végzettség.
37. Channa* (válaszként erre: 36. - Channa*)
febr. 12. 08:03

Na, mindegy, elküldtem, de nem is lényeges már semmi.

FI-nek annyi, hogy jól gondolja át, hogy mire képes. Bizonyos dolgok hiánya ne befolyásolja egyes munkáknál, hogy azt pont nem tudja, mert ha a többi oké, akkor úgy is fel fogják venni.

Gondolok itt arra, hogy sok munkahelynél beírják a nyelvtudást, diplomát, stb elvárásként. De nem biztos, hogy bármelyik hiánya miatt nem veszik fel. Az én munkakörömben is elvárás mindkettő, de még sosem kellett megszólalnom idegen nyelven, és van olyan kollégám, akinek nincs diplomája ugyan ehhez a munkakörhöz, és semmivel sem rosszabb, mint pl. én vagy más diplomás kollégánk, a nyelvtudásunkat logok olvasásra használjuk csak, ez megugorható erős nyelvtudás nélkül is.

36. Channa* (válaszként erre: 35. - Kedvesenfanyar)
febr. 12. 07:57

Nem azt mondom, hogy a legnagyobb vagyok;)

Szerintem, mindenkinek tisztában kellene lennie azzal, hogy mit ér a munkapiacon. És ezt simán elmondhatja.

Nem szeretem az álszerénységet.

Nem, nem szoktam úgy elmenni egy interjúre, hogy ide nekem a melót, mert én vagyok a legjobb;)

Szerintem, sokan pont ezért élnek meg sok csalódást, és utána azt mondják, hogy nem vettek fel, mert kisgyerekem van, stb.

Soha nem volt ne

35. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 34. - Channa*)
febr. 12. 06:48

Hidd el a 30 év sokaknál nem jelent semmit, aki többször változtat, lehet csak több pènzért lép. Esetleg szereti a változatosságot, a kihívasokat.

Attól még nem törvényszerű, hogy a legeslegjobb vagy. Lehetsz az is persze.

Az igazán nagyok nem hangoztatják, elég nekik a tudat, hogy ők tudják mire képesek.

A telt kalász esete.

34. Channa* (válaszként erre: 32. - Kedvesenfanyar)
febr. 11. 20:24
30 év banki meló után az lenne a ciki, ha kisebb lenne a tudásom😁
33. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 31. - Titkos üzenet)
febr. 11. 10:48
Ismerősök találtak az oldal àltal munkát.
32. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 30. - Channa*)
febr. 11. 10:27

Olyan jót kuncogtam a szerénységeden.

Persze tudom nem muszáj szerénykedni, de naaa. :D

31. Titkos üzenet (válaszként erre: 11. - Kedvesenfanyar)
febr. 11. 07:08

Sokat ér! Véleményem szerint a legrosszabb oldal!

Na majd ha beüzemelik a hőn szeretet A.I.-t, és visszadobálja az önéletrajzokat...🙄

30. Channa* (válaszként erre: 27. - Kedvesenfanyar)
febr. 10. 17:30

Elhiszem, hogy nem rám gondoltál, mert engem nem ezért vesznek fel, sőt! Engem inkább azért, mert nagy tudásom van a szakmámban és nagyon szívesen átadom annak aki vevő rá;)

Volt egy munkahelyem, ahol a cégben mindenki ismeretség által került oda. Én is. Megkerestek és elvállaltam (az egy más kérdés, hogy megbántam;), na itt volt mindenféle szakmával rendelkező, óvónéni, Telenóros értékesító (nem is egy), stb. A csapatból egyedül nekem volt közöm a bankhoz és IT-hoz. Megbeszéléseken csak lestek, hogy szakmai kérdéseim vannak. Nem is tudtak válaszolni semmire.

A kollégák egyébként szorgalmasak voltak és képesek voltak ellátni a munkájukat. Persze, utólag kiderült, hogy nem kellett a melóhoz semmi szakmai tudás, így léptem is onnan, nehogy elhülyüljek. Pedig jó sokat kerestem ott;)

febr. 10. 15:52

Elhiszem, hogy ismeretség, kapcsolatok kellenek sokaknak ahhoz, hogy el tudjon helyezkedni - hiszen sokan mondjátok.

Sosem használtam a barátaimat, ismerőseimet ilyesmire.

Hogyan is érezném magam egy olyan helyen, ahová igy lépnék be?

De mégis. Az első munkahelyemre, a Honvédséghez kis infóval. Akkor még nem volt intézményesítve, nem adtak fel hírdetést. Sokkal zártabb világ volt. Keresztapámtól értesültem, hogy lenne ott munka, de felvételi beszélgetés és előtte egy év kiképzés.

febr. 10. 14:38

Ismeretség nélkül nagyon nehéz ez személyes tapasztalat

Annak könnyű csak aki valakinek a valakije vagy legalábbis van jó ismeretségi köre

27. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 25. - Channa*)
febr. 10. 13:35

"De pusztán azért, mert ismerek valakit nem vesznek bárhová."

Ó,dehogynem. Az előző munkahelyemre,a munkakörömbe a főnököm lányát vették fel.

Egy éve van ott, és még a kollégák elmondása szerint, mindig mással csináltatja meg a melót, nem ért semmihez.

Dolgoztam 2-3 helyen, ahol a csókosok helyett, más húzta az igát. Ilyen az élet hazánkban,sokléhűtő elvégzett munka nélkül veszi fel a pénzt.

És komolyan véletlenül sem rád gondoltam. :)

26. Channa* (válaszként erre: 23. - Asztanaviszta)
febr. 10. 11:18
Igen!? Ennyire nem értek ehhez.
25. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 10. 11:17

Nem, nem értek egyet.

Bár engem mindig ismeretség által vesznek fel, de ez szerintem azért nem teljesen így van, ahogy gondoljátok.

Volt ismeretségem, de volt olyan, hogy egy egyszerű ügyintéző ajánlott be és felvettek.

De pusztán azért, mert ismerek valakit nem vesznek bárhová. Kell hozzá a tudásom is, illetve az is, hogy megtudjanak fizetni.

24. Channa* (válaszként erre: 17. - Asztanaviszta)
febr. 10. 11:12

Sokan mondják, hogy nem vettek fel mert túlképzett vagyok, stb.

Erről nekem az a véleményem, hogy munkáltatók nem igen indokolják meg, hogy miért nem vesznek fel, egyszerűen közlik, hogy nem rád gondoltak, vagy nem is értesítenek.

Velem, nagyon régen előfordult, hogy nem vettek fel. Ott az interjún közölte az interjúztató, hogy azt hitte, hogy fiatalabb vagyok. 26 éves voltam, az önéletrajzomban ott volt a születési dátumom. Mondtam is neki, hogy ha elolvasta, csak sikerült kiszámolnia, hogy hány éves vagyok. Ha nem sikerült, akkor az elég szomorú és csak rabolta az időmet;) És mondtam neki azt is, hogy indok sem kellett volna, de ha nem vagyok szimpatikus és mindenképp akar indokolni, akkor nyugodtan mondja meg.

Tehát, szerintem amikor azt mondják, hogy túlképzett valaki, stb., akkor egyszerűen nem akarják megmondani, hogy nem vagy szimpatikus, ezért hazudnak valamit;)

Szerintem, nincs mindenhol az, hogy csak meghirdetik, de már meg van a jelölt. Nálunk sincs így.

Ha hirdetünk, akkor az valós munka. Vannak olyan munkakörök nálunk, amikre már hosszú hónapok óta keresünk kollégát, de nincs jelentkező.

23. asztanaviszta (válaszként erre: 22. - Channa*)
febr. 10. 10:48

Csak a nyugdíjas munkavállaló fizeti az 15 % szja-t.

A cégnek nem kell semmit fizetnie utána.

Igen a 15 nap betegszabit a cég fizeti, de ugyanúgy, mint a nem nyugdíjas munkavállalók esetében.

A jelenlegi szabályozás szerint a vállalkozásoknak nagyon megéri a nyugdíjasok foglalkoztatása.

22. Channa* (válaszként erre: 18. - Asztanaviszta)
febr. 10. 10:46

Adót kell fizetni.

Persze, nincs jelentősége a bejelntésüknek, bár szerintem az adó miatt kell, illetve a 15 nap betegszabi is jár nekik, amit amunkáltató fizet.

febr. 10. 10:27

Akkor próbálkozz most itt.

Nem ismerünk, veszíteni semmit nem veszítesz.

Írd le a végzettséged, milyen munkát szeretnél , melyik teleoülésen, vagy annak a közelében? Hány éves vagy? Lehet tudna valaki segíteni.

Ha semmit nem írsz magadról, akkor senki nem tud segíteni.

Sok sikert!

20. Amaunet (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 10. 10:11
Milyen területen szeretnél elhelyezkedni és milyen végzettséged van ehhez? Hány éves vagy?
febr. 10. 09:21
Nagyon igazad van, ha nincs ismeretséged nem vesznek fel.
18. asztanaviszta (válaszként erre: 15. - Channa*)
febr. 10. 09:13

Nyugdíjasként nincs jelentősége a bejelentésnek, mivel a munkáltatónak nem kell járulékokat fizetnie utána.

De a szabályozás bármelyik pillanatban változhat.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook