Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mozgásterápiák (alapozó terápia, INPP) hiperaktiv gyerekeknél fórum

Mozgásterápiák (alapozó terápia, INPP) hiperaktiv gyerekeknél (beszélgetős fórum)


24. trapiti (válaszként erre: 23. - K.klari)
ápr. 27. 08:15
Mi vegul maradtunk az alapozonal es nekunk nagyon bevalt. Az elozo bejegyzesem utan meg 2 evig jart heti 2x plusz nyaron 2 hetesintenzivre amikor minden nap volt torna. 2014-ben kikoltoztunk Norvegiaba, es itt teljesen problemamentesse valt a lanyom, az iskolaban kimagasloan teljesit, a szocialis keszsegek fejleszteseben rengeteg segitseget kapott. 3 eve elkezdett zongorazni, az elso ev alatt elvegezte 4 ev anyagat, jelenleg tehetseggondozo programba jar, 10 eves, napi 3-4 orat gyakorol. A zongora nemcsak elete nagy szerelme de mostanaban a legjobb terapia is amivel magat gyogyitja.
23. k.klari (válaszként erre: 20. - Trapiti)
ápr. 25. 12:02

Szia

így pár év elteltével , hogy látod az INPP-t? Mi most állunk előtte, 8éves lesz a lányom, maradtak vissza reflexek (szerintem bőven), első osztályt végezné, de le van maradva a többiekhez képest, figyelme elterelődik és nehezebb lekötni, így évismétlés gyanús. Már oviban jártunk nevtanba, majd voltunk bizottság előtt, SNI-s lett, de a suliban szerintem nem kapja meg azt a megegítést, ami jót tenne neki. Külön hordom egy pszichológushoz (aki régen a Nevtanunk vezetője volt, nagyon tapasztalt, hozzáértő), az ő foglalkozása végett zárkózott fel, önállóan megcsinálja a matek házit, ha minden feladat elején kap pici megsegítést,megerősítést.

Az INPP-re véletlen találtam, nagyon szimpatikus, és értelemszerű, csak szeretnék olyan tapasztalt valakivel beszélni, aki végigcsinálta otthon a másfél év tornát.

Ami aggaszt , hogy fél évig nincs ugráló, trambulin, ilyenek, nekünk meg 4,5m-es trambulin áll az udvaron és napi szinten használja, mert imádja. Hezitálok, hogy csak ősszel kezdjem e el a tornát emiatt, de lehet mielőbb kezdeni kéne, beáldozni ezt? Ha valaki még olvassa ennyi idő után, kérem írjon INPP tapasztalatot.

Köszönöm

22. trapiti (válaszként erre: 21. - Fanatic)
2012. jún. 14. 21:59

Nálunk ennyire nem súlyos a helyzet, tulajdonképpen ha nem kellene óvodába járnia, nem is lenne semmi gondunk... itthon, a családban teljesen jól kezelhető, az óvodának vannak-voltak gondjai, de már az is enyhül.

Egyelőre az alapozóval jól megvagyunk. Ritalint ha csak egy mód van rá, semmiképp nem szeretnék adni neki, mindent megteszek hogy ne legyen szükség rá... remélem sikerrel.


Én már ott tartok, talán jobb is ha nem SNI, nem jár annyi segítséggel, mint amennyi gondot okoz, inkább csinálunk mindent a magunk erejéből mint eddig is...

21. Fanatic (válaszként erre: 20. - Trapiti)
2012. jún. 14. 21:50

Mi a Vadaskertben jártunk tavaly nyáron. Ott megállapították a hiperaktivitás-figyelemzavart. Ki is próbálták a Ritalint. Sajnos nem kaphat, mert nehezítésént, epileptikus az agya, bár rohamot sosem tapasztaltunk.

Mi járunk gyerekpszichiáterhez. Játszanak, és néha teszteket csinálnak. S persze kapunk tanácsot is. Sajnos a pszichológusokkal ugyanúgy jártunk, mint nevtannal. Mintha más könyvből tanulnának. :)

Tartósan betegen vagyunk, meghosszabbított Gyesen. Ezzel is jár egy csomó kedvezmény.

20. trapiti (válaszként erre: 18. - Fanatic)
2012. jún. 14. 20:10

Túl vagyunk már rajta, köszönöm szépen!

Amit megállapítottak (de a végleges véleményben végülis nem szerpel) hogy igen, olyan mint aki hiperaktiv, az IQ-ja kb. 7 évesnek felel meg 4.5 évesen, a tünetei figyelemzavarra, hiperaktivitásra utalnak. Nem kaptunk diagnózist, mert:

1. túl okos a gyerek, úgysincs kapacitás a fejlesztésére, és mi úgyis jól csináljuk, amit kaptunk az egy baráti vállveregetés, csak így tovább

2. nem akarják cimkézni

3. ha iskola előtt is ilyen lesz, vigyem vissza és majd akkor elküldik gyerekpszichiáterhez - na ezt tuti nem várom meg...

4. forduljunk pszichológushoz, de inkább magam mint a gyerek miatt, és rögtön kaptunk is egy névjegyet egy magánrendelésre ahol majd jó pénzért fogadnak - nem fordultam...

5. a Kölönlegesekért Alapítvány ahová végülis kerültünk, és ahol azóta is az alapozó terápiát csináljuk, ahol maximális segítőszándékkal találkoztunk és ahol szép eredményeket értünk el az elmúlt évben a kislányommal, szerintük egy kalap sza* ha jót akarok messze elkerülöm őket... az említésük olyan volt mint a vörös posztó...


Segítséget tehát nem kaptunk, de már nem is bánom, megbírkozunk a feladattal enélkül is ;)

19. zebracsikó (válaszként erre: 18. - Fanatic)
2012. jún. 14. 15:22

Sajátos neveléi igényű gyermeket csak gyógypedagógus láthat el, fejlesztőpedagógus nem.


(amúgy meg katasztrófa, hogy ennyire ellehetetlenítenek anyagilag egy ilyen fontos intézményt!)

18. Fanatic (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2012. jún. 14. 14:54

Mi jártunk többször is a tanulási képességet vizsgáló bizottságnál. Fél napi hidegkaja, kényelmes ruha, cipő, játék és hosszú idő, mire megkapod a a hivatalos papírt. Odahívtak mindenki 8:30-ra, 10 gyereket + szülőket, és 3-4 fő volt, aki vizsgálatokat végzett, nagyjából 20-30 percig gyerekenként és vizsgálónként!!!! Többen vizsgálják a gyereket.

Mi legutóbb december 8-án jártunk ott, és az óvoda most kapta meg a papírt. :) Nem tudták kinyomtatni. Kvázi nincs rá keret. Dohány utca.

Már vonalas számuk sincs.

Amit kaptok: fejlesztőpedagógusi segítség, logopédus, étkezési hozzájárulás 50%. Suliban ingyen tankönyv. A gyereket ellátó intézmény pedig dupla fejkvótát.


A nevtannal semmilyen jó tapasztalatom sincs. Hiába kapták meg a bizottság határozatát, hogy nekik kellene fejleszteni a gyereket, semmit sem csináltak. Azt mondták, hogy van ennél rosszabb is, mint az én fiam, így saját költségen hordtuk fejlesztésre, amíg nem jártunk a mostani oviba, ahol van fejlesztőpedagógus.


A többit később, most mennem kell.

A fejlesztok pont hu oldalon keress rá: Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottságok

17. trapiti (válaszként erre: 16. - Zebracsikó)
2011. dec. 9. 13:10
:) nagyon bízom bennük én is
16. zebracsikó (válaszként erre: 15. - Trapiti)
2011. dec. 9. 13:04
megnéztem a honlapjukat, biztos jó helyre kerültetek!
15. trapiti (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2011. dec. 9. 12:31
Különlegesekért Alapítvány, Bonczné Juhász Csilla :)
2011. dec. 9. 12:30

Próbáltam ma felvenni a kapcsolatot a nevelési tanácsadóval, megtudni van-e gyakorlati haszna a gyerekre nézve, ha "hivatalosan" is megvizsgálják.

Egy ritka undok nővel beszéltem... pl. problémázott azon, hogy miért oda fordulok (VII. kerület, ide jár a gyerek oviba, a XV. kerületben lakunk) miért nem a lakóhely szerint... Csak akkor állt szóba velem, amikor mondtam, átolvastam a honlapot ahol az áll, hogy a kerület oktatási intézményeibe járó gyerekekkel is lehet hozzájuk fordulni. Aztán mondjam el egy mondatban mi a bajom... Mindegy, felírta az adatokat, de nem lettem okosabb pl. hogy ha hivatalos szakértői véleményünk is lesz róla, akkor kaphat-e pl. az oviban fejlesztést. (Van az oviban fejlesztőpedagógus, de csak a két szép szememért nem foglalkozik a gyerekkel, csak az iskolába készülőkre van kapacitás. Ugyanígy nem járhat a heti Kovács tornára sem, mert állítólag nem középsős még... igaz hogy 4 múlt és második éve jár oviba... jó lenne ha ezek elérhetőek lennének számunkra is, nemcsak a 7 éves iskolaéretlen társai számára...)

13. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Trapiti)
2011. dec. 9. 12:24

:)


hova fogtok INPP-re járni?

12. trapiti (válaszként erre: 11. - Zebracsikó)
2011. dec. 9. 12:23
Igen, én is beugrottam... :)
11. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2011. dec. 9. 12:20
Pálfia :) most nézem, rosszul írtam :)
10. trapiti (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2011. dec. 9. 08:23

Szerencsére nem speciális a szemüvege, csak a legjobbhoz akartam vinni :)


Szorgalmasak leszünk otthon, a TSMT-t is nagyon rendesen csináltuk, pedig azt nem volt egyszerű kivitelezni otthon...

9. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Trapiti)
2011. dec. 9. 06:51

ha Pálfya, akkor elég speciális szemüvegetek lehet!


az INPP-ben otthon is kell majd gyakorolnotok szorgalmasan, de a heti 2 óra nagyon praktikus, mert Te is jobban betanulhatod a szakértő segítséget, amivel az otthoni mozgásban segítheted a Lánykádat

8. trapiti (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2011. dec. 8. 22:56

Most INPP-vel kezdjük januártól, de valahol azt olvastam hogy az otthoni th., viszont mi heti 2x1 órában fogunk járni.

Amikor lovagoltunk, már egy éve szemüveges volt, szemészetre Pálfyáékhoz járunk akik szintén a diszlexiás ügyekben profik a térlátása hibátlan szerencsére, így nem nagyon tudtuk hová tenni a tüneteket... Olyan volt mint aki azt a kevés önkontrollját is elveszítette, és ez már neki is rossz volt.

7. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Trapiti)
2011. dec. 8. 22:40

a tanulási nehézségek megjelenésének tippelése meg inkább a jóslás kategóriájába tarttozna. Figyelemzavaros-hiperaktív, magas IQ-val "megáldott" gyerekeknél gyakran megjelenik valamilyen tanulási nehézség -főleg a figyelem szórtsága miatt. Jó iskolát kell találni neki, na meg leépíteni a csecsemőkori reflexeit!

És megvizsgálni a sztereolátását (kétszemes együttlátás, térlátás), mert ha panaszkodott a lovas foglalkozásokra, akkor lehet, hogy a látása nem volt tökéletes hozzá, és bezavart az egyensúlyozásba,és kellemetlen közérzetet okozott.

6. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Trapiti)
2011. dec. 8. 22:34
ha vannak fennmaradt reflexei, akkor az INPP a legcélirányosabb Nektek!
5. trapiti (válaszként erre: 3. - Orsi1971)
2011. dec. 8. 22:14

Köszönöm szépen :)

Másfél évig csináltuk az egyéni TSMT-t, az utolsó fél évben már csak az én kérésemre, mert a BHRG-től már el akarták enegdni, hogy rendbejött.

Előtte másfél év DSGM oxigénhiány, tetraparesis spastica miatt. Most 4 éves, extra IQ-val. Most találtam az első olyan szakembert aki ki merte mondani, hogy hiperaktív és mozgásterápiát javasolt (egyébként én sem látok más utat...) Ami most frissen került felismerésre: nincs kialakult féltekei dominancia, újszülöttkori reflexei fennmaradtak, az eszével rengeteget kompenzál. Alapetően jól kezelhető gyerek, vagyis mi itthon jól viseljük, de ettől ez még probléma.

Azt tudom, hogy alapjaiban nem fog átalakulni, de legalább ezeken az organikus idegrendszeri problémákon változtatni kell...


Érdekes tapasztalatunk van viszont a lovas terápiával, 3 éves kora körül egy fél évet próbálkoztunk, szerette is, de sokat rontott az állapotán, a lovaglástól végképp kezeéhetetlen volt, és úgy pörgött mint semmi mástól. A végén már neki sem volt jó, panaszkodott, hogy fárasztja, nem érzi jól magát utána, így abbamaradt... igaz azóta nem próbáltuk.


Ami érdekelne, az az pl. hogy egy nagyon magas inteligenciájú gyereknél ha ilyen gondok vannak mozgásterápiával fel lehet-e hozni annyira hogy iskolás korára ne legyenek tanulási nehézségek stb. Az, hogy "csodabogár" egyáltalán nem zavar, így szeretem :)

4. trapiti (válaszként erre: 2. - 432d0af620)
2011. dec. 8. 22:05

Köszi, őket ismerem, másfél évet végigcsináltunk náluk, időszakos eredménnyel, de most azt mondták, már nincs mit tenni vele...

Ehhez képest elég nagy "disznóságokra" derült fény, amiket én k régebb óta látok, de eddig hiába mondtam pl. a BHRG-nél...

2011. dec. 8. 21:49
Szia! TSMT terapeuta vagyok - többek között. Illetve most gyeden vagyok a 4 hónapos babámmal. Őszintén: bármelyik terápiát nézzük is, valamennyit segíthet, de csodát nem fog tenni. Van olyan gyerek aki egyszerűen kinövi az egészet, van akinél egész életében megmarad. Egyébként a lovas terápiát tartom a legjobbnak. Ezt is csinálom, úgyhogy a tapasztalat mondatja velem. Bármilyen kérdésed van írjál nyugodtan itt, vagy priviben.
2011. dec. 8. 21:41
tsmt - nézz utána (www.bhrg.hu)
2011. dec. 8. 21:14

Sokmindent elolvastam, az elméleti vonatkozásokról sokat tudok már, de jó lenne olyanokkal megosztani a tapasztalatokat, akik már a gyakorlatból is ismerik.

Főleg olyan szülők tapasztalata érdekelne, akik nem adnak gyógyszereket a hiperaktiv gyermeküknek.

És persze, ha vannak itt olyanok, érdekelne a módszert használó szakemberek tapasztalata is :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook