Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Mozart kuglóf recept

A Mozart kuglóf hozzávalói:
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
9 dkg kristálycukor
7 db tojás
19 dkg liszt
1/3 dl rum
6 dkg mazsola
7 dkg apróra vágott főzőcsoki
10 dkg sárgabaracklekvár
reszelt citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
késhegynyi sütőpor
csipet só
a kuglóf bevonásához csokimáz


A Mozart kuglóf elkészítési módja:
A vajat a porcukorral, a citromhéjjal, és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a rumban jól megáztatott mazsolát. Kivajazzuk a kuglófformát, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tolva kb. 160-170 fokon 70 percig sütjük. Mindenképpen a formába hagyjuk kihűlni. Miután kiborítottuk, megkenjük a felforrósított baracklekvárral, és bevonjuk a csokimázzal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mozart kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook