Mostanában vacsihoz minden este bort iszunk. Durván... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Össze-vissza lehet olvasni, youtoube-on nézni olyat, hogy újabban már kis mennyiségű alkohol is káros a szervezetre.
Sok biztosan ártalmas, ez vitathatatlan.
Én ha stresszes vagyok, elkezdek sportolni.
Mindenesetre aki borral lazul, szerintem nem gond, csak tartsa a mértéket.
Volt olyan szerettem, nem is egy, akik alkoholistává váltak, könnyen bele lehet csúszni, főleg ha társaságban van az ember (itatják az embert; a magyar felfogás szerint aki nem iszik, azzal van "baj".)
Zacher Gábor toxikológus szerint napi két adag alkohol még belefér a normál fogyasztásba. Három adag már alkoholizmus szerű állapot. Tehát a napi 1-2 még elmegy.
A saját tapasztalatom volt, hogy kis kupicányi aszút minden nap megittam és ez is sok volt, legalább is úgy éreztem.
Szóval figyelj oda magadra, ne törődj mással. Ha rossz a közérzeted, mindenféle bajod van, akkor állj le a borocskával, mégha keveset is iszol. Ha jó a közérzeted, akkor az a napi egy-két pohár nem vághat földhöz...
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- Mi változik/ változott mostanában a GYES rendszerében? Mert riogatnak mindenfélével.
- Mennyibe kerül mostanában a jogsi, ha minden megy elsőre? (KRESZ, forgalmi, e.ü., stb.)
- Miért veszünk össze, amikor iszunk, ha egyszer amikor józanok vagyunk minden ok?