Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mostanában vacsihoz minden este bort iszunk. Durván... fórum

Mostanában vacsihoz minden este bort iszunk. Durván... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

márc. 10. 10:12
Nekem is volt ilyen időszakom. Ettől még nem vagy alkoholista. Mikor csökkent a stressz, az igényem is elmúlt az esti pohár vörösborról.
márc. 5. 10:31
A modern kutatások szerint egyáltalán nincs olyan mértéke az alkoholfogyasztásnak, ami ne jelentene egészségi kockázatot (nemhogy kfejezetten még pozitív hatása lenne, ahogy régen gondolták...) Ez a WHO ajánlás (vagy inkább nem-ajánlás :D ami összefoglalja röviden): [link]
márc. 5. 10:24

Össze-vissza lehet olvasni, youtoube-on nézni olyat, hogy újabban már kis mennyiségű alkohol is káros a szervezetre.

Sok biztosan ártalmas, ez vitathatatlan.

Én ha stresszes vagyok, elkezdek sportolni.

Mindenesetre aki borral lazul, szerintem nem gond, csak tartsa a mértéket.

Volt olyan szerettem, nem is egy, akik alkoholistává váltak, könnyen bele lehet csúszni, főleg ha társaságban van az ember (itatják az embert; a magyar felfogás szerint aki nem iszik, azzal van "baj".)

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Lolita2112)
márc. 5. 08:51
Akkor ez bukó.:/ Ki mondja, van valami tudományos cikk mutatsz, még nem hallottam ezt.
márc. 5. 06:50
azt mondjak,hogy hetente barmennyit is iszok vki kell 2 napot tartani amikor nincs alkoholivas.
10. komor (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 4. 13:51

Zacher Gábor toxikológus szerint napi két adag alkohol még belefér a normál fogyasztásba. Három adag már alkoholizmus szerű állapot. Tehát a napi 1-2 még elmegy.

A saját tapasztalatom volt, hogy kis kupicányi aszút minden nap megittam és ez is sok volt, legalább is úgy éreztem.

Szóval figyelj oda magadra, ne törődj mással. Ha rossz a közérzeted, mindenféle bajod van, akkor állj le a borocskával, mégha keveset is iszol. Ha jó a közérzeted, akkor az a napi egy-két pohár nem vághat földhöz...

9. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
márc. 4. 11:32
Feltételeztem :D
márc. 4. 08:31
egészségetekre
márc. 4. 02:06
napi 1 pohar,de ezt ne emeld fel tobbre!
6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 3. 23:06
Ne törődj a szirénhangokkal! Ha jól esik nyomd le, természetesen ameddig csak ellazit, ne többet
márc. 3. 22:20
Egy. Néha kettő. Néha.
4. Myra
márc. 3. 14:10
Nagyszúleim minden ebedhez 1 pohár bort ittak. Egészséges.
3. Kacsahercegno (válaszként erre: 2. - K-né Zsóka)
márc. 3. 12:18
Mondjuk azt nem írta, hogy csak egy pohárral isznak 😅
márc. 3. 11:27
Biztos lesz, aki erre azt fogja írni, hogy ez bizony már alkoholizmus. Ne hallgass rá! Csak olvasta valahol. Valójában napi egy pohár bor, nagyon jót tesz a szervezetnek. Csak ne vidd túlzásba. Amúgy egészségedre!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook