Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Most tudtam meg, hogy rákos vagyok. Nagyon félek. fórum

Most tudtam meg, hogy rákos vagyok. Nagyon félek. (beszélgetős fórum)


1 2
59. Liviaa
2012. márc. 26. 21:50

Sziasztok


Aki a betegséggel küzd, ha gondolja külde el az e- mail címét, átküldenék egy e- mailt, hátha segít

2011. okt. 25. 11:45
Szia! Nővéremnek 2 hete lett rossz a rákszűrése. Most antibiotikum kúrát kap és mindenféle természetes immunerősítőt és 2hónap múlva újabb szűrés addig jövőhéten négy ultrahangra. Félünk mert anyu 7 éve , papa 1éve halt meg daganatos betegségben és mamám aki 2hónapja halt meg tavasszal szintén daganatos lett. Hajlam megvan sajnos és nővérem is nagyon stresszelős. Én is biztatom hogy fiatal meg idejében elkapták de persze aggódunk hogy ne kelljen műtét és a továbbiak! sok sikert neked is és én is kíváncsi vagyok hogy alakul a betegséged.
2011. okt. 25. 11:04

Sziasztok!


Az egyik női hetilap Egészség rovatába szeretnék egy riportot írni a rákos megbetegedésről. Szeretnék egy megszólalót is a hitelesség kedvéért, aki vállalja, hogy névvel, fotóval megjelenik a lapban, elmeséli saját történetét. Hátha sok olvasó számára erőt adhat, tanulságos lehet.

safarzsofia@gmail.com

56. moonlight13 (válaszként erre: 30. - Taylor1977)
2010. okt. 9. 20:20

Barátnőmnek szintén P4-es eredménye volt. (válás közben) Megműtötték, kivágtak egy darabot. Pár évvel utána szült még egy egészséges gyereket! Úgyhogy fel a fejjel!

Én is tudom körülbelül, hogy mit érzel, nekem P3 volt az eredményem, és engem is beraktak szövettanra.

(én is épp válás közben voltam.) Furcsa dolgok ezek!

Fel a fejjel!

55. taylor1977 (válaszként erre: 48. - Lelekbuvar)
2010. szept. 14. 14:05

Köszönöm szépen majd utána keresek az interneten. Sajnos én is ilyen vagyok. Kívülről nem mondanák meg rólam, hogy problémáim vannak, de belül a félelem majd szétfeszít engem is. Hiába próbálja az ember kiüríteni a fejét és csak a jóra koncentrálni. Mint egy kis kukac úgy motoszkál a félelem.


Néha olyan jó lenne csak úgy egyszerűen üvölteni egy hatalmasat és azt a rengeteg stresszt amit egész nap nyel az ember jobb esetben csak a munkahelyen kiordítani magunkból. Ehelyett csak raktározzuk, eltemetjük, aztán kijön betegségként.

54. verosz
2010. szept. 14. 12:14

Szia!


Nekem az unokatesómnál diagnosztizálták a nőgyógyászati rákot.,tavasszal.Azóta végig csináltuk vele a 6 alkalmas kemot,gyógyultnak még nem tekinthető majd csak 5 év múlva,de az eredményei nagyon sokat javultak,az állapota is kiváló és minden rendben van vele,nagyon jól vette az akadályokat.

Pedi az orvosok nem sok jót jósoltak,mert a C125 értéke 25000 felett volt,azt hitték h vmi számítógép hiba de sajnos ennyi lett az eredménye a sokadik vizsgálat után is.

Most lement neki 30 körülire.


Kívánk Neked sok erőt és kiartást.

De maga a P4 még nem jelent semmit...

53. tücsimücsi (válaszként erre: 51. - B47c18c942)
2010. szept. 14. 11:29
Na igen. Teljesen más a helyzet, ha egy bizonyos helyen van daganat vagy pedig már bekerült a véráramlatba is és más szervekre, stb.
2010. szept. 14. 11:25

Maga a citológiai eredmény még nem jelent végleges kórjelzést. Ez függ attól is, mikor volt az előző! citológia. Egyik évről a másikra nem romlik sokat a helyzet. Csak a minél gyorsabban elvégzett kisebb műtét szövettani vizsgálata dönti el, mennyire súlyos az állapotod. Nekem nagyon sok ismerősöm van, akik egy ilyen műtétet követően teljesen meggyógyultak. Persze sokat jártak kontrollra, de az életük - legalább is ettől a betegségtől - mára teljesen biztonságban van.

Nagyon fontos az évenkénti citológia, mert a rák nem egyik pillanatról a másikra fejlődik ki.

51. b47c18c942 (válaszként erre: 48. - Lelekbuvar)
2010. szept. 14. 09:16
Hát ez nagyon szép, de aki tényleg rákos, annak azért nem ennyire egyszerű.
50. felica (válaszként erre: 1. - Taylor1977)
2010. szept. 14. 08:00
Nekem is van ismerősöm, aki sikeresen túl jutott rajta, immár 10 éve. Valamint csatlakozva az előttem szólóhoz több olyan példát láttam, akik nem estek kétségbe és ez sokat segített a gyógyulásukon. Sőt, talán ez segített leginkább. Győzd le a félelmet. Kívánok neked kitartást, hitet, szeretetet.
49. polin
2010. szept. 14. 07:59
Csak biztatásként mesélem el. Van egy nagyon kedves ismerösöm, 30 évvel ezelött rosszindulatu nögyogyászati daganattal operálták, majd sokáig olyen gyenge és rosszul volt, hogy azt mesélte arra nincs ereje hogy a poorongyotr felvegye. Lefogyott, nagyon sajnáltuk. És egyszer csak egyre jobb lett, jobban nézett ki már ugy láttuk valamilyen csoda történt. Tényleg az történt, mert felépűlt, lassan mindent megcsinált a háztartásban, majd dolgozni ment. Ma is él majd 70 évesen, teljesen egészséges.
2010. szept. 14. 07:21

Én a lelki oldaláról közelítem meg a rákot, mégpedig az ÉFT (Érzelmi Felszabadítás Technika) nevű természetgyógyász módszer segítségével.

Volt már szerencsém tünetmentes rákos emberhez. A legfeltűnőbb rajta az volt, hogy kívülről nagyon nyugodtnak tűnt, belülről viszont szétfeszítette a stressz. És valószínűleg ez az elfojtott stressz alakította ki nála a rákot - ami nyilván akkor tényleg csak tünetmentes volt, de gyógyult nem.

Tehát az első feladat, hogy a stresszt levezetni, a félelmeket oldani, mert azok nagyon rontják a gyógyulási esélyeket! A félelem termeli a stresszhormont meg a rákos sejteket a szervezetben...

Az is félelem, hogy amikor elmegy az ember az orvoshoz, és jól ráijesztenek, hogy ilyen meg ilyen stádiumban van... Sokkal többet árt, mint használ, ha az orvosok tudatlanságukban eltemetik a klienst! Holott az orvostudomány azt sem tudja, hogyan alakul ki a rák, mi idézi elő, és azt sem feltételezi, hogy ha kialakul valahogy, akkor minden bizonnyal ugyanúgy vagy hasonlóan vissza is alakulhat.

Megint más dolog, hogy egy új orvostudomány szerint maguk a rákos tünetek már a gyógyulás jelei, mégpedig egy lelki konfliktus feloldódásának a megnyilvánulásai!


Tehát csak semmi pánik, tessék tájékozódni, rákeresni az új orvostudományra meg az ÉFT-re, és oldani a félelmeket!

47. 004e54a7c6 (válaszként erre: 46. - Tücsimücsi)
2010. szept. 14. 06:12
Igen tényleg igazad van, az a másik fontos kérdés.
46. tücsimücsi (válaszként erre: 45. - 004e54a7c6)
2010. szept. 13. 21:31

Ne csak a nőgyógyászt keressék fel.

Én a múlt héten voltam emlőszűrésen, UH-on. Amikor öltöztem fel, hallom mondja a dokinő, hogy őt mennyire megviseli, hogy mostanában minden hétre jut egy olyan nő aki TÚL KÉSŐN fordult orvoshoz.

Én biztos évente fogok járni emlőszűrésre. Múlt héten voltam rákszűrésen is.

2010. szept. 13. 21:23

Tényleg kérlek én is, hogy feltétlenül tájékoztass a további fejleményekről. Mindannyian veled vagyunk!


És még egyszer megkérek én is mindenkit, hogy legalább évenként egyszer keresse fel a nőgyógyászt.

Legjobb lenne félévente persze. Nagyon sok minden indul ki onnan és felesleges megkockáztatni.

44. 388b941089 (válaszként erre: 39. - Taylor1977)
2010. szept. 13. 11:36
légyszi írj a naplódba mindig, h éppen mi történik veled! én tuti olvasni foglak :)))
43. lanu
2010. szept. 13. 10:59

Sziasztok!


Nekem sem ártana elmennem egy vizsgálatra,mostanában nem érzem magam túl jól.. sokat fáj a hasam,inkább szúr és sok a fehér folyásom.

Időt kellene kerítenem rá.

2010. szept. 13. 10:37

Figyeljetek, már a korom miatt sem megyek választott nőgyógyászhoz, tőle már nem várhat semmit, szülni nem fogok :D


így azután az aktuális intézet Nővédelmi Tanácsadására járok, ahol kötelesek megnézni, hiszen ezért vannak.


Tavaly decemberben elkocogtam oda én is, mert éreztem bibi van :(

Szerencsémre megúsztam egy apró beavatkozással, a szövettan negatív lett :)


Legközelebb decemberben kell mennem, persze ha nincs panaszom. De miért lenne, :D


Ezért azt ajánlom mindenkinek, hogy évente látogasson el valami hasonló helyre, nem muszáj maszek orvoshoz menni.

Jaaa, aki megengedheti magának, az persze járjon, de a nagy többség nem tud. Sajnos.


bár itt is vannak igen aranyos orvosok, dokinők, szerencsémre mindig kifogok egy ilyet :D

41. Enissa (válaszként erre: 34. - Mandella)
2010. szept. 13. 09:49
Szia! Egy rákszűrést érdemes lenne végeztetned az SZTK-ban addig is amíg összegyűlik a pénz. attól még utána csináltathatsz a maszekkal is. Az SZTK is kb. olyan megbízható,mint a maszek hiszen a maszek is tovább küldi a kenetet.
40. Katinkaboszi (válaszként erre: 39. - Taylor1977)
2010. szept. 13. 09:31

Majd csak annyit kérünk Tőled, hogy amint orvosnál voltál ismét, jelentkezz és mondd el amit ott hallottál, mert aggódunk.

Vigyázz magadra, küldök boszierőt és energiát hozzá :D

Meg fogsz hamar gyógyulni :D

2010. szept. 13. 09:18
Köszönöm szépen a sok bátorítást mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok.
38. ronka
2010. szept. 12. 23:09

Ne add fel!Pozitív gondolkodással sokat segíthetsz magadon!Nekem sikerült!Meg fogsz gyógyulni!!!!!!

Csak akarnod kell!!!Küldöm a pozitív energiát!

2010. szept. 12. 22:16

7-éve 33 évesen volt P4-es az eredményem, Szabó prof műtött KKhalason, sajnos a közelmultban hunyt el, nagyon sajnálom szuper nőgyógyász volt.

Korrekt tájékoztatás, megnyugtatás volt az erőssége. Kimetszéses műtét volt, jó eredménnyel.

Az aggodalmakon túl kell lépned, csak ront mindenen. Kívánom, hogy hamarosan légy túl ezen a tapasztalaton. Remélem minden rendben lesz,szorítok neked.:)

2010. szept. 12. 19:38
Ne keseredj el, ez még orvosolható. Tegyél meg mindent amit az orvosod mond és meg fogsz gyógyulni. Higgy a gyógyulásban állj pozitívan a dolgok elé ez nagyon fontos. Sok sikert és mielőbbi gyógyulást kívánok neked.
2010. szept. 12. 19:32

Nekem 2001 telén lett P4-es a leletem, világosan bele volt írva, hogy rákról van szó. Egy héten belül megműtött az orvosom, a szövettanom CIN II.-es lett, semmilyen utókezelésre nem volt szükség.

Aztán egy év múlva lett egy kislányom, és rá öt évre egy kisfiam. Élek és virulok, persze minden félévben rákszűrés, sőt teljes kivizsgálásra el szoktam menni.

Ne izgulj, egyátalán nem biztos, hogy nagyon rossz lesz az eredmény.

Azóta P1-nél nem lett rosszabb eredményem.

Nyugi, remélem, hogy jó orvosod van. Ha nem bízol benne, akkor priviben segítek.

34. mandella (válaszként erre: 33. - Liza40)
2010. szept. 12. 19:32
megijedtem... amint engedi a pénztárcám, elmegyek dokihoz megnézetni magam, már vagy 2 éve voltam, sőt, lehet, hogy több is. röstellem. csak hát ugye mondjuk félévente de még évente is sok a maszek nőgyógyászhoz szükséges 5-8 ezer Ft. nekem sok. sajnos.
33. Liza40 (válaszként erre: 29. - 388b941089)
2010. szept. 12. 19:27

Jobb félni...Én még mindig ezt mondom, nagyon sokan betegek, és nem is tudnak róla. Tudok olyan esetet, hogy pl. októberben volt és év elején fájlalta a hasát, epére vagy ilyesmire gondolt, aztán egyre fájt neki, elment és elég súlyos volt már a "helyzet. Ezért fogják szépen, lassan bevezetni mindenhol a belső UH., mert egy "szimpla megnézéssel", sajnos nem látható, ha pici eltérés van.

De, ne ijedjetek meg, nem ez volt a szándékom.

Nőgyógyikra fel...ööö , vagyis menjetek vizsgálatra, kérlek. :-)

32. Lolita63 (válaszként erre: 16. - Taylor1977)
2010. szept. 12. 19:22

Fontos a jó orvos választás,aki végig "fogja a kezedet"és szívvel lélekkel csinálja a kezelést.

A beteg megválaszthatja, ki az az orvos, melyik az az intézmény, amelyben a leginkább megbízik, ezért itt szeretné igénybe venni az ellátást.

31. taylor1977 (válaszként erre: 28. - Zsanimami)
2010. szept. 12. 19:21
Köszönöm szépen átolvasom.
30. taylor1977 (válaszként erre: 27. - Zsanimami)
2010. szept. 12. 19:20
Ez kicsit megnyugtató, de itt lép be a következő aggodalom. Mi van akkor, ha el is távolítanak egy darabot, de újból kiújul? Nem jobb-e "egyszerre túlesni a dolgon" mint mindig attól rettegni, hogy megint kiújul és újabb műtét. Van olyan ismerősöm akinek már háromszor kiújult. Igaz nemrégen szült egy egészséges, gyönyörű kisbabát, de egy rettegés az élete.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook