Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Morgós csúcs - recept

Morgós csúcs - recept

Elkészítési idő 30 perc

A Morgós csúcs - hozzávalói:
8 dkg margarin
10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
kb. 0,5 dl tej

A forgatáshoz:
kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:
10 dkg margarin
25 dkg fagyasztott gesztenye massza
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
egy kevés rum

Egyéb hozzávalók az elkészítéshez:
kézi citrom facsaró
fagyasztott vagy befőtt magozott meggy


A Morgós csúcs - elkészítési módja:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A morgós csúcs - elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook