Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Moncsa bejglije recept

Moncsa bejglije recept

Elkészítési idő 45 perc

A Moncsa bejglije hozzávalói:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 cs sütőpör
csipet só
1 dogoz tejföl
pici tej
töltelék lehet:
mák, dió
30 dkg darált dió vagy mák
20 dkg cukor
2 dl tej, reszelt citromhéj
szilvás töltelék:
50 dkg magozott szilva befőtt
5g fahéj
5g koriander
6 dkg hidegen készithető pudingpor
1 tojás sárgája a tetejét megkenni


A Moncsa bejglije elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetni kell hűtőben A töltelékhet a tejet a cukorral felforraljukés kedv szerint darált mákot vagy diót teszünk bele, és kiforraljuk. Ha kicsit hig tehetünk bele zsemlemorzsát. A szilvás bejglihez a hozzávalókat összekeverjük hidegen. A tölteléket a kinyujtott tészta közepén szétteritjük, két szélét behajtjuk majd a másik oldalait is egyszer behajtjuk. De fel is tekerhetjük. Tetejét megszurkáljuk, és megkenjük tojássárgájával.


Kategória: Karácsonyi receptek


A moncsa bejglije elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook