Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mogyorószószos csirkemell recept

Mogyorószószos csirkemell recept

A Mogyorószószos csirkemell hozzávalói:
1 kg csirkemell filé,
5 dkg friss gyömbér,
4 gerezd fokhagyma,
1 db zöldcitrom,
2 ág friss bazsalikom,
15 dkg pirított erdei mogyoró,
3 evőkanál barnacukor,
3 evőkanál piros curry paszta,
3 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 db piros kaliforniai paprika,
só,
darált bors,
olívaolaj


A Mogyorószószos csirkemell elkészítési módja:
Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, és csorgassuk rá a szójaszószt. Főzzük egy-két percig, utána kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült fedjük le egy fedővel és tálalásig tartsuk melegen. Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a vékony csíkokra felmetélt paprikát, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval. Az elkészült húst vegyük le a tűzről és tálaljuk ki. Tálaljunk nagy tányérokra kifőzött széles metélt, vagy rizstésztát, tegyünk pár darabot a megsütött paprikás csirkecsíkokból, majd az egészre kanalazzunk a mogyorószószból.


Kategória: Húsételek receptjei


A mogyorószószos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook