Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós lepény recept

Mogyorós lepény recept

A Mogyorós lepény hozzávalói:
25 dkg liszt
40 dkg cukor
25 dkg mogyoró
20 dkg vaj
6 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja és leve
lekvár tetszés szerint, leginkább kajszi


A Mogyorós lepény elkészítési módja:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom héját és levét, majd a lisztet. Ha esetleg nem lenne elég a liszt, tegyünk még annyit hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett tepsibe terítjük, lekvárral megkenjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a darált mogyorót. Világossárgára sütjük, hidegen szeleteljük föl.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook