Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós habos rakott kifli recept

Mogyorós habos rakott kifli recept

A Mogyorós habos rakott kifli hozzávalói:
8 kifli
1 citromhéj
1 vaníliarúd
7,5 dl tej
4 tojás
40 g kristálycukor
1 kis doboz (kb. 400 g) őszibarackbefőtt
40 g vaj/margarin
200 g darált mogyoró
50+50 g porcukor


A Mogyorós habos rakott kifli elkészítési módja:
A kiflit felkarikázzuk
A tejet a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a leszűrt tejhez keverjük, és a kiflire öntjük.
Kivajazott tál aljára szórjuk a cukrozott mogyoró harmadát. Ráhalmozzuk a kifli felét és a barackot.
Újabb réteg mogyoró, a kifli másik fele, majd a mogyoró harmadik része.
Tetejére olvasztott vajat locsolunk, majd 200 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot verünk, a kiflire kenjük, és még 10 percig, illetve aranyszínűre pirulásig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 19. 14:42

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook