Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós fánk recept

Mogyorós fánk recept

A Mogyorós fánk hozzávalói:
HOZZÁVALÓK 20-25 DARABHOZ:
50 dkg liszt + nyújtáshoz |
5 dkg darált mogyoró |
csipet só
5 dkg puha vaj/margarin |
2 dl tej |
6 dkg cukor
4 dkg friss élesztő |
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
15 dkg mogyorókrém |
olaj a sütéshez

A díszítéshez:
15 dkg tejcsokoládé |
3-4 dkg aprított mogyoró


A Mogyorós fánk elkészítési módja:
1. A tésztához egy keverőtálba tesszük a lisztet, darált mogyorót, sót, puha vajat/margarint. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a tojásokkal együtt a lisztes részhez adjuk. Sima, lágy tésztává dagasztjuk, letakarva 30-35 percig kelesztjük. 2. A megkelt tésztát kissé átdolgozzuk, majd lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk. 3-4 cm átmérőjű pohárral vagy kiszúróval kiszaggatjuk (páros számú korong legyen). 3. Minden második korongot megkenünk a felvert tojással, a tojásos korongok közepére egy-egy teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk. Befedjük egy nem lekent koronggal, a széleit kissé lenyomkodjuk, hogy jól összetapadjanak. 4. A fánkokat konyharuhával letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 5. Amikor kihűltek, vízgőz fölött/mikróban megolvasztott tejcsokoládéba mártjuk őket. Mielőtt megköt a csokoládé, megszórjuk az aprított mogyoróval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook