Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mivel lehet a peteérést elöbbre hozni, vagy elöbb is egy peteérést "beiktatni"? fórum

Mivel lehet a peteérést elöbbre hozni, vagy elöbb is egy peteérést "beiktatni"? (tudásbázis kérdés)


1 2
42. csilla80 (válaszként erre: 36. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 22:23

Vigyazz a valtozekony hangulatodra... probalj uralkodni magadon,mert,ha terhesseg alatt is ilyen leszel,a gyereked sem lesz nyugodt,kiegyensulyozott baba...

Ez csak tanacs,nem muszaj megfogadni... :-)))

41. csilla80 (válaszként erre: 38. - Titánia83)
2010. jún. 21. 22:19
Hogy Te milyen aranyos vagy!!! Kuldok Neked egy puszit! Es jo ejt!
40. csilla80 (válaszként erre: 33. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 22:16

Ez nem veszekedes,hanem egeszseges vita! A dolgokat meg kell vitatni es tisztazni kell oket!


Az immunrendszered valoszinu nem ettol rossz,es attol,hogy Anyucidnak,meg mamadnak gondja volt,nem biztos,hogy Nekd is lesz! Fel a fejjel!


(Es meg vmi,kotozkodes nelkul... kerlek olvasd el a hozzaszolasaidat mielott elkuldod,mert borzasztoan irsz... :-(...))

39. csilla80 (válaszként erre: 32. - Bekomi)
2010. jún. 21. 22:13

Na,itt tisztan fogalmaztal!

Koszonom!

38. Titánia83 (válaszként erre: 36. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 22:00

Én ugyan nem vitatkoztam senkivel. Max. elbeszéltünk egymás mellett. De mivel nem értek vele egyet, így nem is regálok rá kérésednek megfelelően. :D


További szép estét!

37. Bekomi (válaszként erre: 36. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 21:26

nem is rád gondoltam:-)))

Én úgy érzem nem vitatkoztam vagyis nem írtam olyat amin fel kellett volna háborodni, meg szerintem te sem.

Nem mindenki tud tökéletesen fogalmazni:-))))

Fel a fejjel! (na ezt pont én mondom!!!!????)

36. Zizike babu (válaszként erre: 35. - Bekomi)
2010. jún. 21. 21:10
Én nem forgattam ki senki szavait szerintem, én csak azért szoltam hogy ne vitatkozzatok. kicsit változékony a hangulatom egész szeszéjes vagyok egyik pillanatba átnézek a vitákon és nem érdekel másik pillanatba felrobbannék. szoval jelzem erröl csak is én tehetek, de légyszi ne essetek ilyen butaságok, félreértések miatt egymás torkának. Elég ha néha én vagyok ilyen.
35. Bekomi (válaszként erre: 33. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 21:02

ááááááááááááááááááááááá

kiforgatják az ember szavát-tisztelet a kivételnek!

34. Bekomi (válaszként erre: 29. - Titánia83)
2010. jún. 21. 21:01

amit én írtam nem bántásként írtam, próbáltam úgy fogalmazni, hogy senki ne sértődjön meg, senki ne vegye magára, éppen ezért általánosságban írtam.

Elég negatív hangulatú a válaszod.

A mesterséges megtermékenyítést pedig én hoztam fel annak okaként, hogy ott is beavatkoznuk a természetbe,és ott is mi akarjuk irányítani a baba fogantatását hol több hol kevesebb sikerrel.


És igen ez a fórum azért van hogy mindenki elmondja a véleményét, vagy tegyen fel akár másnak ostobának tűnő kérdéseket. Én is csak elmondtam a véleményemet,és úgy érzem hogy nem bántottam meg senkit, azt hogy te ezt magadra vetted, sorry, így jártál.


És hangsúlyozom senkivel nem szeretnék vitatkozni,fogadjuk el egymás kérdését, véleményét. Jogod van mindenhez,én azt hiszem normális hangnem ben írtam neked is, és mindenkinek.

2010. jún. 21. 21:00
Kedves hölgyeket megkérem nem veszekedni. azon kivül eg azért akarok tutira menni mert a mi családunkban az összes nönek gondja volt ezen a téren. a nagymamám is nehezen esett teherbe azán iker terhes volt akiket végül elvetélt és egy hasonloja anyunak is volt mielött én születtem és már anyu is hormon inekciokra járt. nemtudom hogy ennek vagy nem ennek köszönhetöen semmi immunrendszerem nincs minden betegséget elkapok. szoval jobb félni mint megijedni.
32. Bekomi (válaszként erre: 30. - Csilla80)
2010. jún. 21. 20:52

Én értettelek téged is és Titániát is,ezért írtam azt amit később a kiírónak írtam.

A peteérésről annyit hogy akinek stabil a ciklusa annak általában ugyanakkor van a tüszőrepedése, mert a peteérés az egy folyamat, és a végén van a tüszőrepedés amikor a petesejt kikerül a tüszőből. Akinek mindig 28napos a ciklusa, vagy akár 35, annak mindig előtte 14nappal van a tüszőrepedés,de akinek mindig más más napra jön meg annak változó a tüszőrepedés időpontja.


Egyébként én is leírtam a kiírónak," hogy ha több tüsződ érik meg a ciklus során az szinte közel azonos időben fog megrepedni, pár óra esetleg nap eltéréssel, de nem több nap különbséggel."

én ugyanazt írtam szerintem mint te, azaz a tüszőrepedés nem kívánság műsor, mert ha 15. napon érik meg a tüsző a repedésre, akkor nem hozhatom előre a 8. v. 10. napra.


Egyébként amikor én tanácsot adtam azt gondoltam esetleg hasonló problémája van, mint nekem volt.

A gyógyszert meg csak úgy gondolomra, vagy akaromra nem lehet beszedni, felírni.


Lehet nem tisztán írtam, de én is rájöttem miről írtok.

31. csilla80 (válaszként erre: 25. - Bekomi)
2010. jún. 21. 20:39

Ne haragudj,de Te Titania83 hozzaszolasat sem olvastad el figyelmesen...

Es a foruminditonak nem volt veszitese... most akarna az elso gyereket,es arra irta Titania,hogy ne eroltesse,mert minden jonni fog magatol!

30. csilla80 (válaszként erre: 24. - Bekomi)
2010. jún. 21. 20:36

Draga Bekomi!


Kerlek szepen olvasd el meg egyszer a hozzaszolasomat,mert ugy erzem,hogy nem teljesen ertetted meg...


A petereres szinte minden ciklusban maskor van,sajnalom,hogy ennyit szenvedtel,en is szenvedtem eleget,nekem sem ingyen adtak a gyereket... es nekem is minden ciklust kovetni kell,meg hasonlok,de peteerest elobbre hozni csak hormonkezelessel es komoly indokkal lehet,es beiktatni csak ugy nem lehet,ezert ertelmetlen szamomra a kiirt kerdes.

29. Titánia83 (válaszként erre: 25. - Bekomi)
2010. jún. 21. 18:41

Én úgy gondolom, hogy senkit nem bántottam meg a hozzászólásommal. Talán egy Lélekről beszélünk, és létezik szabadakarat. Őt sem szabad megbántani.


Amúgy meg ez egy fórum, és jogom van leírni, hogy hogyan is élem meg a veszteséget.


És szerintem egy szót nem ejtettem a mesterséges beavatkozásról.

28. Bekomi
2010. jún. 21. 17:36
Úgy látom Zizike elég fiatal vagy. Gondold át jól akarsz e ilyen korán gyereket, bár én is 21 évesen szültem az elsőt,de most már eléggé változott a világ. Gondolom a párod sem olyan hű de idős, ezért lehet ő még kicsit élni szeretne ami nem is gond hisz nehogy a babaszületése után mondja neked bocs, mégsem akarok most egy gyerekkel "kínlódni" Sajnos vannak ilyenek is, ami nem feltétlenül azt jelenti hogy a te párod is ilyen, de bármi közbe jöhet.
27. Bekomi (válaszként erre: 20. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 17:32
ha több tüsződ érik meg a ciklus során az szinte közel azonos időben fog megrepedni,pár óra esetleg nap eltéréssel, de nem több nap különbséggel.
26. Bekomi (válaszként erre: 15. - Csilla80)
2010. jún. 21. 17:29
Erre én is azt mondom hogy akkor vállaljatok gyereket, ha mind a ketten akarjátok, ne húzz be senkit a csőbe, nehogy szegény kicsi igya meg a levét, erre vigyázz,kérlek!
25. Bekomi (válaszként erre: 23. - Titánia83)
2010. jún. 21. 17:26

Igazad van, csak amikor meghal a gyereked, aki benned, élt mozgott, összenőttetek, alig vártad a találkozást,utána az a célod-legalábbis nekem az volt hogy nagyon hiányzott, és szerettem volna minél előbb újra gyermeket hordani a szívem alatt.


Éa akkor még nem beszéltünk azokról a nőkről akiknek csak a mesterséges beavatkozás segített abban hogy gyermekük legyen.


Sokan ezt vallják, egészen addig amíg ők nincsenek ilyen szituációban. Ne ítélkezzünk senki felett, hiisz mi is lehetünk (voltunk is nem is kevesen) elyen helyzetben.Gondolkodjatok el ezen, és tényleg nem akarok senkit megbántani.

Ki így fogja fel a veszteséget, ki úgy.

24. Bekomi (válaszként erre: 12. - Csilla80)
2010. jún. 21. 17:22

de mivel stimulálod a peteérést,azzal együtt hogy több pete is érhet egyidőben,nekem nagyobbakra értek a petesejtek,és gyorsabban is, és ennél fogva előbb is repedt meg a tüsző.Én ezt onnan tudom, hogy én minden gyerkőcért megszenvedtem, nekem nem pottyantak csak úgy az ölembe, súlyos 100 000 be, millió felletti összegbe került,mire a 2. élő gyermekem megszületett, mert nekem is volt halvaszülésem, méhenkívűlim, és vetélésem.

Hidd el,én sok helyen megfordultam,emiatt, és sokmindent megtapasztaltam, és megtanultam.


Én minden ciklusomat végigkövettem,éveken keresztül, a menstruáció első napjától az utólsóig,és elég sűrűn jártam Uhra a stimuláló gyógyszer miatt is. A 9. 10. naptól, szinte naponta,kétnaponta menrem Uhra, néztüka tüsző érését, nagyságát, és hogy mikor reped meg, de volt sajnos olyan is hogy már a 11. napon megrepedt, mert annyira stimulálta a gyógyszer,így erről a ciklusról le is csúsztunk,meg volt többször is ilyen.


Zizike esetleg neked is tudom ajánlani a peteérés nyomonkövetését, ha azt szeretnéd hogy nagyobb esélyed legyen a teherbeesésre.

23. Titánia83 (válaszként erre: 21. - 6f7760b318)
2010. jún. 21. 15:43

Egyetértek, tényleg nem illik beleszólni a természetbe. Tapasztalat! Én a saját szülinapomra szerettem volna a pozitív tesztet. Meg is kaptam, aztán missed ab lett a vége. De tanultam belőle.


A babát valóban nem szabad bekorlátozni. Ha akar, majd jön most, ha nem, akkor meg ne erőltesd.

22. csilla80 (válaszként erre: 20. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 15:07

Mindaz amit leirtam,azok utan fogalmazodott meg bennem,hogy elolvastam a hozzaszolasaid... es en nem pletykalok...foleg nem itt...


A "hajlik ra"-tol az "akarja"-ig,hosszu ut vezet... En szurkolok Neked,hogy osszejojjon a baba,ha mindketten szeretnetek...


Es meg vmi,ha a forumokban az eletedrol irsz,akkor szamits ra,hogy egy nap jon vki es kivesezi az eleted... :-)))

21. 6f7760b318 (válaszként erre: 20. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 15:05
Nézd! Snekinek semmi köze hozzá, hogy hogy rontod vagy nem rontod el az életedet! De sztem, ha igazán akarjátok akkor azt a babát, akkor nem ezen fog múlni a boldogsága. Ugyanannyira fog neki örülni, mintha a szülinapjára lenne. Nem kell csak akkor együtt lenni amikor peteérés van, maximum nem azonnal, hanem két hónap múlva lesz pozitív teszted! Hidd el, nem ezen múlik, és nem jó siettetni sem a dolgokat. A bébike akkor fog jönni, amikor ő jónak látja. Ez nem ezen múlik. Lehetséges, hogy megtermékenyülnél még most is, de utána elmenne a baba. Ne játsz a természettel. Nekem nem lehetett babám sokáig. Rengeteg hormont kaptam, és iszonyatosan meghíztam a kezelések alatt. Felborult az egész hormonháztarásom. Szóval hidd el, nem csúszol le semmiről, ha a természetre bízod magad!
2010. jún. 21. 14:59
álj álj álj! az ok hogy 30. án van szülinapja. és az is igaz hogy eddig nem akart gyereket, de ha kedves csilla annyira figyelmesen elolvasta volna az irásaimat vagy egy kicsit is beszélgetne velem mielött pletykákat terjeszt, elmondtam volna söt valameikbe le is irtam hogy egyre jobban hajlik rá. amit nem irtam senkinek, hogy este beszéltem vele és mondta hogy benne van szova tervezett baba lenne. több pete érést pedig azért szeretnénk mert ugy gondoljuk hogy akkor nem egy honapba egyszer lenne lehetöségünk hanem több alkalom is adodna. szeretünk biztosra menni és növelnénk az esélyeket. a" leesne a székröl" pedig azért volt mert tuti hanyadt vágná magát mivel most beszéltü meg és 30.-a itt van a nyakunkon, ami szinte lehetetlen fölleg mivel nem ment eddig belém. de igazán köszönöm egy olyan nö megjegyzéseit akinek aztán kurvára semmi köze ahhoz hogy kivesézze az éleltemet, föképp semmi joga biráskodásra. De azért szeretem ha vadidegenek magyaráznak olyankrol amiköl fogalmuk sincs. igaz volt olyan hogy megijedtünk, de már elmult.
19. csilla80 (válaszként erre: 18. - 6f7760b318)
2010. jún. 21. 14:53
Ebben is egyetertek Veled,mert,ha vkinek,hat nekem van eleg gondom,de nem itt tudakozodom,hanem orvosi oldalakon,de ott sehol nem olvasni peteeres elobbrehozasarol meg beiktatasarol...
2010. jún. 21. 14:51
Elolvastam, és kicsit meglepődtem. Sejtettem, hogy ilyesmiről van szó, hiszen akinek termékenységi problémája van, az nem így teszi fel a kérdést?
17. csilla80 (válaszként erre: 16. - 6f7760b318)
2010. jún. 21. 14:49

Na vegre vki egyetert velem... Koszonom!

Ezt igy konkretan sehol nem fogalmazta meg,de,ha elolvasod a forumjaiban a kommentjeit es tudsz a sorok kozt olvasni,hamar rajossz,hogy honnan fuj a szel... ezert is huztam fel magam... :-(((

2010. jún. 21. 14:46
Ez viszont gáz!!!! Ilyet soha! MI van, ha a srác mereven elzárkózik? Akkor meg abortusz? Vagy mi van, ha megtartják, és mivel nem illenek össze az évek során elmérgesedik a kapcsolat, és szakítás lesz a vége? Ott marad egyedül gyerekkel? Ha a Pasi nem akarja tiszta szívből a babát, sosem szabad ilyet csinálni, mert nem fogja igazán szeretni. Úgy érzi majd, hogy belekényszerítették egy olyan helyzetbe, amit ő maga nem akart. Nehogy visszafelé süljön el a dolog!
15. csilla80 (válaszként erre: 14. - 6f7760b318)
2010. jún. 21. 14:43
Azert van erre szuksege,mert a parjanak 30-an szulinapja lesz,es O pozitiv tesztel szeretne meglepni,holott a srac nem akar babat csak 7-8 ev mulva...
2010. jún. 21. 14:40

Szerintem direktbe nem lehet meghatározni, hogy most X nappal előbb érjen meg. A hormonok hatására több, és nagyobb petesejt érHET, de az időpont nem feltétlenül változik!

Mindenesetre jól gondold meg, hogy megéri e? Elég félreérthető a kérdés, hiszen nem tudni, hogy miért lenne szükséged erre az egészre!

13. csilla80 (válaszként erre: 8. - Zizike babu)
2010. jún. 21. 14:39

Koszonom,hogy gyongyszemnek neveztel! Igazan megtisztelo!


Nem hulye,hanem ertelmetlen kerdesnek neveztem a kerdesed... es csak,hogy tudd,a noknel veletlenszeru,max a nok 1%-nal fordulhat elo egy honapban ket peteeres... ezt orvosi forumon olvastam!


Es meg vmi... olvasom,hogy a parod nwem akar gyereket,Te meg a szulinapjara pozitiv tesztel szeretned meglepni,amitol elmondasod szerint leesne a szekrol... NA ez,ez tenyleg ertelmetlen... :-)))

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook