Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot? fórum

Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot? (tudásbázis kérdés)


1 2
2017. dec. 22. 16:49
Lehet bors, fokhagyma, rozmaring.
43. pista55 (válaszként erre: 41. - Ca8f748537)
2013. nov. 21. 20:14

Tudom én.:))

Egyébként nem tudom milye ízű a boróka mag. A kacsa sült ízét ismerem.:)

42. ca8f748537 (válaszként erre: 41. - Ca8f748537)
2013. nov. 21. 17:20
na, nem 56, csak 5-6 szem borókát :-)
41. ca8f748537 (válaszként erre: 39. - Pista55)
2013. nov. 21. 17:19

Jó, de én a borókabogyóról szóltam :-) nem a folyékony változatról...

Na, amúgy én magas falú tepsibe teszem a darabolt jószágot, amit besóztam, meg kicsit megborsoztam. Dobok alá a vadas íz kedvéért -56 szem borókabogyót,öntök alá vizet, lealufóliázom,beteszem a sütőbe, és kb. 1 órára elfelejtem. Utána leveszem a fóliát, megfordítom, amikor pirul, visszafordítom, azt a felét is ropogósra sütöm, oszt kész. Az aláöntött víztől belül nem száraz, kívül meg ropogós.

40. pista55 (válaszként erre: 39. - Pista55)
2013. nov. 20. 23:13
inkább
39. pista55 (válaszként erre: 38. - Ca8f748537)
2013. nov. 20. 23:12
Szerintem már akkor is a borókát a konty alá öntütték inkánn mint a kacsára.:))
38. ca8f748537 (válaszként erre: 37. - Pista55)
2013. nov. 20. 21:12
Borókával,vagy anélkül?;-)
37. pista55 (válaszként erre: 35. - JuhOli)
2013. nov. 20. 21:10
Akinek nincs hőszabályzós sütője az meg úgy süti ahogy sikerül. Azért úgy is meg szokott sűlni. Régen megsütötték fa tüzelésű tűzhelyen is finomra.:)
36. JuhOli
2013. nov. 20. 15:49
Ha pedig nem almazok, akkor parolt lila kaposzta megy a kecsa melle:)
35. JuhOli
2013. nov. 20. 15:48
Ja igen. 160-170 fokon sutom:)
34. JuhOli
2013. nov. 20. 15:47

Hu. Nagy kacsamellsuto vagyok. Imadjuk. Beirdalom a boret, besozom kicsit mindket oldalon, kicsi borsot tekerek ra, plusz majoranna.

Be a tepsibe borrel felfele. Pici viz ala. Dobj meg a tepsibe a kacsa melle 2-3 felbevagott kicsumazott almat!Ne hamozd meg!Alufoliaval letakarom. Kb 40 percig hagyom folia alatt.

Burgonyat elofozok sos vizben karikara vagva. Ha kesz berakom a krumplikarikakat a kacsa melle, meglocsolom kacsas szafttal. Sotugetem meg vagy 30 percig. Eleg finom szokott lenni. Isteni a parolt alma.

Dobhatsz a krumpli melle par fokhagymagerezdet is.

33. ca8f748537 (válaszként erre: 31. - Pista55)
2013. nov. 20. 15:13
de az se rossz megoldás, akkor inkább előtte-közben-utána
32. ca8f748537 (válaszként erre: 31. - Pista55)
2013. nov. 20. 15:12
avva kő megsütni, Te
31. pista55 (válaszként erre: 30. - Ca8f748537)
2013. nov. 20. 15:09
A borókát akkor kell ráönteni miután megettük.:)
2013. nov. 20. 15:01
só, bors, majoranna, boróka
2013. nov. 20. 14:47
majoranna,
28. icuri
2011. dec. 25. 15:51
Só,bors,rozmaring.Bevátam kb.két helyen, bőrrel lefelé fektetve kezdtem sütni és végén fordítottam meg, ropogósra, porhanyósra sült. Van amikor öntetet csinálok: 4-5 zúzott fokhagyma, mustár, só, bors, olaj és sör. Ezzel kenegetem, akkor nem annyira ropogós,de nagyon finom.
27. Lisy50
2011. dec. 25. 11:41

Besózni, majd narancskarikák a tetejére!:))

Néha rozmaringot is szoktam.

26. 25d4b44717 (válaszként erre: 25. - Barackmag)
2011. dec. 25. 10:42
És a barackmag ízesítésre is jó, vagy csak mellé?:-):-)
2011. dec. 25. 08:27
A kacsa szerintem a legfincsibb ízű husi, én csak sózom és kész. Ma is kacsacombot sütök, és a són kívül most teszek hozzá pár szem borókabogyót is, kipróbálom. De a kacsa mellé nem kell más szerintem. Max. a párolt káposzta.... :)))
2011. dec. 24. 23:11

Én, csak só és rozmaring

semmi más

2011. dec. 24. 21:18
Sóval és semmi mással. Úgy a legfinomabb. :)))
22. 25d4b44717 (válaszként erre: 21. - Bun Csilla)
2011. dec. 24. 19:06
Mindjárt átugrom a Tiszát és lemeózom :-):-):-)
2011. dec. 24. 18:55
Én is sütök kacsacombot, már befűszereztem. Kakkukfű, rozmaring, bors, babérlevél összetörve só
2011. dec. 24. 17:31

Ha szeretnéd merészen, akkor narancsdzsem!

Egyszer ettem olyat, Anyám csinálta, felejthetetlen volt!!!

19. 25d4b44717 (válaszként erre: 4. - 31c1daa9fa)
2011. dec. 24. 17:26
Nem is láttál még kacsát! :-) honnan tudnád?
2011. dec. 24. 16:37
kakukkfű-narancs :)
2011. dec. 24. 16:28
Fokhagyma,össze zúzva,sörrel felöntve,bele egy kanál méz,evvel kenegetni!!
16. cac78ceb03 (válaszként erre: 1. - Lolka78)
2011. dec. 24. 15:18
kakukkfű, majoranna, fokhagyma, esetleg gomba mellé és vöröshagyma, ha sütőben sütöd - de látom, jobbnál jobb ötleteket adtak a lányok!!:)
2011. dec. 24. 14:22
Só, bors, hirtelen kisütni serpenyőben, azután tepsibe tenni, félig fehérborral és vízzel (1:1 arányban) felengedni, aszalt vörös áfonyát mellé szórni (jó sokat), aztán lefedve sütőben párolni, majd a végén pirosra sütni. Nagyon finom. Pláne sült almával...
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook