Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől van az, hogy néha zuhanyozás közben "ráz" a víz?! fórum

Mitől van az, hogy néha zuhanyozás közben "ráz" a víz?! (tudásbázis kérdés)


25. Guruljka (válaszként erre: 15. - B.Timke)
2017. dec. 2. 20:59

Nekem sem hitte el a férjem. A kádban ülve nem rázott!

Leguggolt a lád mellé (én kértem meg, maradjon bent, míg a kádba ülök, hogy adott esetben segítsen), fogta a kád szélét...kaptam egy puszit, hogy "na látod, hogy nem ráz ez!"- és a kettőnk fém keretes szemüvege között ívet húzott az áram.

2011. jan. 2. 21:52
Nálunk is volt ilyen ,senkit nem rázott meg az áram csak engem.Nem akarták elhinni hogy megcsip a fürdőkád fémrészei + a viz . CSak én nyertem , nálunk a bolylernél volt gond.
23. Dodi44 (válaszként erre: 15. - B.Timke)
2010. szept. 23. 00:34

Mig a szerelo meg nem talaja, hogy honnan szivarog az aram a vizvezetekbe, addig ha muszaly hasznalni a furdoszobat, a tusolo femreszet , a kadba beomlo vizcsapot es a kadbol kifolyo-elzaro csavarjat vastag rezdrottal ossze kell kotni! De a legbiztonsagos az ha a szerelo megtalalja a viz es az aram osszeerintkezeset!!!

A konyhai vizcsapbol is lenne megrazas, ha a konyha foldje is jovezeto lenne! Mielobbi helyes hibakeresest kivanok! (ha van voltmeroje, akkor a tusolo fem kiomloje es a furdokadon levo vizleengedo csavarja kozott kellene megmerni az aramot, ott nem szabadna lenni semminek sem!!!

(a furdokad leomloje az igazi foldeles erintkezoje, mig a tusolo beomlojen a megnyitott viz folyasa vezeti az aramot , amit valaholi hiba miatt tortenik!!

22. Mamika50 (válaszként erre: 18. - Georg2010)
2010. szept. 22. 09:17
Azonnal hívtam a szerelőt ,de lecseréltem a gáztűzhelyet is .))))) Ki a fene gondolt volna erre ?))))) De a fűrdőszobában a mosógépek is csinálhatnak ilyent .Én mindig áramtalanítom a gépet mosás után .
2010. szept. 22. 08:19
szerelőt kell hívni azonnal !!!!
2010. szept. 21. 23:57

nincs földelve a kád a mosógéptől :)

nálam is ez volt

az elektromosok vették észre

2010. szept. 21. 23:05

Házgyári lakásban történt az esetem. Bementem a fürdőszobába, s látom, hogy a kád felett a mennyezet sarkán csordogál a víz, áztatja a festést. A tükör felett levő dug aljnál, meg abból csordogál a víz. Na ez több kettőnél, mondom feleségemnek, nehogy használd a fürdőszobát, be se menj, mert villamos áram helyett víz folyik a dug aljból. Felmentem a nyolcadik emeletre, a pont felettünk levő lakásba becsengettem. Egy kis idő eltelt, kinyitotta az ajtót a törölközőbe csavart nő, a felettünk lakó család asszonya. (Amúgy tetszett a látvány!) Megkérdeztem, mit csinál a fürdőszobában? Zuhanyoztam! Mondta. A dug aljból is víz folyik, magát nem rázta az áram? Elgondolkozott, majd mondta: mintha a vége felé meg-megcsípte volna a lábam. Pedig, összesen csak annyit tettem, hogy a szappanozási időre a sarokba fordítottam a zuhany rózsáját. Többet ilyet ne tegyen! Inkább zárja el. Nagyon vigyázzon a fürdőszobában, mert egy pár napig igencsak együtt lesz a víz az elektromos vezetékekkel. Megígérte, hazamentem.

Napokig nagyon vigyáztunk a fürdőszobában.


A házgyári blokkok alatt található a szerelő- réstömeg, ahol az elektromos vezetékek egy része is halad. Ha ide víz kerül, a sarokba folyatott víz és rossz csempe fugázás miatt, ilyen sajnos előfordulhat.

2010. szept. 21. 22:54

Ez az a tipikus eset, amikor nem a vízbű vonnyuk ki azoszigényt hanem a vízbű az áramot:-)

Viccet félretéve, tényleg nézesd meg a dolgot egy villanyszerelővel!

2010. szept. 21. 22:31

Hát én úgy jártam ,hogy a csap rázott :Soha nem hiszed el ,azonnal nézte a férjem és áram alatt volt annak ellenére ,Hogy gázbolylerünk van .

nem akartam elhinni és másodjára már nagot taszított rajtam . Megnézte az összes csak áram alatt volt .Igen gáz a bolyler ,de a sütőm villanyos és a szikragyújtó is . A gázcsövön át felvezette az áramot a bolylerhez ,és a csapokon lehozta . Mert valami gond volt vele .

Soha eszembe nem jutott volna ,hogy igy megüt az áram :)))

16. kefekötőke (válaszként erre: 2. - B.Timke)
2010. jan. 16. 12:40

Ne használd a kádadat addig,míg ki nem vizsgáltattad MEGFELELŐ szakemberrel!

Ha villanyboyler adja a vízet,az a legvalószínübb hibaok,hogy a boyler meghibásodott ,illetve nincs bekötve a ház földelőhálózatába. A kád alján,mikor beépítették van egy földelőcsavar ott mindenképpen kell lenni egy legalább 6mm2 bekötött földelővezetéknek.Azt csak méréssel leht utólag megállapítani.

Ne kisérletezz mert nem lesz időd ide válaszolni!!

2010. jan. 16. 12:37
Állítólag senki más nem érzi a családból csak én. És csak ha tusolok. Ha fürdök semmi.
14. B.Timke (válaszként erre: 6. - Pista55)
2010. jan. 16. 12:36
Nincs bojler. Gázzal fűtünk.
13. Náíma (válaszként erre: 2. - B.Timke)
2010. jan. 16. 12:33
Ne haragudj ,hogy ezt írom,de felelőtlenek vagytok.Nálunk ,pár hónapja történt ilyen az egyik szomszéddal,akit tusolás közben rázott meg az áram és meghalt szegény!Minél előbb hívj szerelőt!Vagy ha bolylered van akkor mindig kapcsold ki ha fürödtök!Előzd meg a bajt minél hamarabb!Szia
2010. jan. 16. 12:17

Sziasztok!


Amikor építették a házat, a villanyszerelők a földelést rákötötték a vízvezetékcsőre. Így ez lett a földelése a hálózatnak. Meg kell találni, hogy hol van rákötve, kibontani a falat, leválasztani a vízvezetékről és egy rendes földelést csinálni. (Célszerű megkérdezni a kivitelezőt a rákötés pontos helyéről!)

Szakembertől tudom :D


Szép napot!

11. genlips (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. jan. 16. 12:13
azért volt, mert valamelyikőtök feltöltődött a műanyag ruhájában (pulcsi, zokni, nadrág...), ezek a viseléssel dörzsölődnek és simán feltöltődik
2010. jan. 16. 11:39
nálunk is szokott,de csak akkor ha van valami "sebesülésem" pl:a kezemet megvágom akkor érzem...nem tudom mitől lehet:S
2010. jan. 16. 11:38

Velem is volt ilyen egy időben, megnézettem az egész lakást villanyszerelővel és sehol semmi! De megtörtént az is, hogy amikor a fiam hozzámért, valami csípett bennünket a parkettázott szobában...

Állítólag létezik "kóboráram"...

2010. jan. 16. 11:37

Marha gyorsan hívj villanyszerelőt!!!

Unokatesóm is így jrt otthon, csak őt alaposabbn megrázta, megfigyelésre benn is tartották a kórházban! Szerencsére semmi baja.

A fél házat át kellett vezetékelni, mert mire a szerelő kijött, zárlatos is lett az egyik vezeték és beleégett a falba! Azt mondta a szerelő, unokatesóm még olcsón megúszta, mert agyon is csaphatta volna az áram, meg a ház is leéghetett volna!

SÜRGŐSEN SZERELŐ!!! Nehogy baj legyen!

7. mreich (válaszként erre: 5. - Helmo7)
2010. jan. 16. 11:31
Valami nincs leföldelve. Nézesd meg villanyszerelővel!
6. pista55 (válaszként erre: 4. - B.Timke)
2010. jan. 16. 11:29
Villany bolyler van?
2010. jan. 16. 11:26
Nálunk is volt ilyen régen. Nem volt a konnektor földelve, és azért rázott a víz, kád, mosógép, csaptelep. Szerelőt kell hívni mielőbb!!!
2010. jan. 16. 11:26
Kertes ház.
3. 4ce0ebd54f (válaszként erre: 2. - B.Timke)
2010. jan. 16. 11:23
Nálunk is volt ilyen évekkel ezelőtt. Ltp-en laksz, tömblakás? Na akkor szerintem valami gond van a villany vezetékkel. Mi is fürödtünk annak idején a tesómmal, aztán rázott a víz. Ugye a kád átvezette a vízre. Hívjatok szerelőt, vagy gondnokot.
2010. jan. 16. 11:20
Zuhanyozás közben, ha állok a (fém)kádban, és magamra folyatom a vizet, olyan mintha rázna a víz. Mitől van ez?!
2010. jan. 16. 11:20
Mitől van az, hogy néha zuhanyozás közben "ráz" a víz?!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook