Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz sok apró lyuk a palacsintán? fórum

Mitől lesz sok apró lyuk a palacsintán? (tudásbázis kérdés)


2011. nov. 25. 10:48
csak tejjel csinald es sose tegyel bele rendes,vagy szodavizet igy nem lehet gondod,es forro olajban kell mindig kisutnii.
2011. nov. 20. 17:29
Tízezer forintos kérdés :)
21. 705b04a4b3 (válaszként erre: 19. - Szanád)
2008. aug. 18. 07:08
ezt kipróbálom:))))
2008. aug. 17. 18:55
és miért sül meg másképpen a 2 oldala? az egyik pöttyös lesz, a másik nem! :D
2008. aug. 17. 18:08
Én szoktam venni egy zacskó lyukat és beleszórom a kikevert tésztába ))))
2008. aug. 17. 18:05
Én csak tejjel csinálom.4 tojás,20 dkg liszt,4 dl tej pici só.Hagyom állni fél órát,és akkor rakok bele kb fél deciliter olajat.Ebből 12 palacsinta lesz,és nem lesz lukacsos.
17. supin
2008. aug. 17. 08:20
Állni kell hagyni min. fél órát,hogy a liszt duzzadjon.
2008. aug. 17. 06:54
Nekem is lyukas szokott lenni némelyik egy adagon belül, mármint ami bevan keverve, függetlenül attol hogy van e benne, szoda, vagy kristályvíz, vagy csak tejjel vagy vizzel, mindegy kinek mi jön be, vagy épp mi áll a rendelkezésünkre... Megfigyelésem szerint túl meleg ilyenkor az olaj a serpenyőben, de ezeket a lukakat beszoktam tömködni miközben sül...
2008. aug. 4. 09:28
Esetleg túl híg?Én csak tejből csinálom ásványvizet nem teszek bele.És sok cukorral,ami tévhit,hogy attól ragad le!Meleg tejjel kell készíteni és akkor tuti nem ragad le!
14. 705b04a4b3 (válaszként erre: 10. - 451d525bd6)
2008. aug. 4. 09:11
sütőpor??? ezt még nem is hallottam mivel másabb így?
2008. aug. 4. 09:09
Szóda miatt van..de ha állni hagyod pár órát,akkor egyáltalán nem lesz olyan:)
2008. júl. 15. 13:02
Az aprólyukak a szódavíztől vannak ha nem akarod nem kötelező szódavízet tenni bele jó a sima víz is.
11. rexona
2008. júl. 14. 17:33
én pont most sütöm a palacsintát. és nemigen van benne lyuk. mondjuk szóda is csak kb: 2dl. a többi tej.
2008. júl. 14. 16:45
Én palacsintámban nincs szódavíz...Tej van benne, liszt, sütőpor:-) kevés cukor...
9. efa181b264 (válaszként erre: 8. - NOA)
2008. júl. 14. 16:42

Oké!

Azt hitem a hagyományosba rakod!

A Stal azért tud!!

Nagyon jó kajái vannak.

8. NOA (válaszként erre: 7. - Efa181b264)
2008. júl. 14. 14:05

Nem szokványos palacsintát készítek.

Sthal Judith-tól láttam ő még kakaót is tett a masszába.Tk kiőrlésü lisztből készítem, zabpehely, búzakorpa, tojás, sütőpor, ásvány víz.


A szokványos régi palacsintát sosem szerettem.

7. efa181b264 (válaszként erre: 6. - NOA)
2008. júl. 14. 09:43

Szia!

Miért teszel a palacsintába sütőport?

6. NOA
2008. júl. 14. 09:36
szódavíz, nálam a sütőportól
2008. júl. 14. 08:43
ásványvíz, szódavíz buborékja..
2008. júl. 14. 06:42
sztem a szódavíztől
3. irde
2008. ápr. 21. 11:40
Igen, mert szódavízzel csinálod, ugye?
2008. ápr. 21. 11:39
Az összetevők savas gázképződése miatt, hővel szemben.
2008. ápr. 21. 11:36
Mitől lesz sok apró lyuk a palacsintán?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook