Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit vegyek az osztályfőnöknek évvégi ajándékként? fórum

Mit vegyek az osztályfőnöknek évvégi ajándékként? (beszélgetős fórum)

1 2
32. kalmarhp (válaszként erre: 31. - Nibori)
2012. nov. 9. 11:59

Igen, csak az a baj a bonbonnal és a virággal, h eltűnik. Nem maradandó. Az óra jó ötletnek tűnik.


Miért nagyszerű ötlet karórát ajándékozni?


Mert az óra hosszútávú ajándék, amely sok-sok örömet ad. Amikor csak rá pillant, mindig emlékezteti, hogy kitől kapta, kellemes emlékek fűződnek hozzá, mely még értékesebb ajándékká teszi. Óramarket -nél vannak ötletek az ajándék ötletek rovatban.

31. nibori
2011. máj. 26. 15:00
Én tavaly természetes szappancsomagot adtam a tanároknak, és annyira örültek neki, hogy idén is ilyesmit tervezek.. A virág elhervad, a bonbon meg hamar elfogy... Az Olivia natúr kozmetikumok boltjában, mindig találok valami ötletes kis csomagot :) csak ajánlani tudom mindenkinek!
2009. jún. 14. 21:54
Szerintem nem az a lényeg, hogy mit, hanem a gesztus. Legalábbis, aki hivatástudatból pedagógus annak igen. A tanár egyébként érzi, hogy kik szeretik, csak jól esik neki az elismerés szóban, írásban, akár ajándékkal is.
2009. jún. 7. 09:52
:DDDD
28. klarika5 (válaszként erre: 27. - Erika25)
2009. jún. 7. 09:49
Virágot??:))
27. Erika25 (válaszként erre: 26. - Klarika5)
2009. jún. 7. 00:13

Hát igen, biztosan. :)

Ismerem én is a szülői közösségeket, három kamasz gyerekkel a hátam mögött voltam egy jó pár szülőin. Tudom, hogy mennek ezek a dolgok...

Szerintem is a tanárnak éreznie kell, hogy kik szeretik és becsülik, és nem az ajándékokból meg csokrokból lemérni ezt... De hát ez van... :)

A fórumindító azóta vajon kitalálta, hogy mit vegyen? ;)

26. klarika5 (válaszként erre: 25. - Erika25)
2009. jún. 6. 12:04
Lassan olyan, mint a borravaló: mit, mennyit, mikor, hogyan.Jobban parázik ettől az ember, mint magától a műtéttől.És hát igen, van pedagógus, aki ebből is ítél. Úgyhogy legyen az ő gondja, mit csinál a virágokkal.Nekem is mindig az volt kínos a szülőin, hogy mennyit adjunk be, volt, aki semmit, és nem is a legszegényebb, hanem tojt az egészre. Máskor összegyülhetett szép summa, a ped. kapott valami cserepes virágot kaspóval, de mi lett a többi pénzzel? Pedig szerintem a tanárnak az volna a legnagyobb ajándék, ha a gyerkőcök tisztességesen viselkednének egész évben, beáldoznák érte az összes csokrétát, de szerintem a nagyobb ajándékot is.:)
25. Erika25 (válaszként erre: 24. - Klarika5)
2009. jún. 6. 08:38

Tudod az a baj, hogy mi is adtunk közösen ajándékot a tanítónéniknek, de ezen felül is vittek a szülők az évzáróra még egy csokrot... Meg volt aki még plusz ajándékot. Így aztán -a nemrég említett ok miatt- én is viszek. Nem szeretném, ha a gyerekem esetleg hátrányba kerülne emiatt...

Hát ez a másik oldala a sok csokrétának... :)

24. klarika5 (válaszként erre: 23. - Erika25)
2009. jún. 6. 06:47

Szégyellem elmondani, de busszal mentem haza, vittem vagy 3 csokor virágot,és a városban ezer helyre kellett mennem. Meleg volt és belegondoltam, hogy mindenfelé cipeljem magammal a virágokat...Gondoltam egyet: mondom a sofőrnek, hogy van felesége? Azt mondja van. Mondom, akkor vigye már haza neki a virágokat! Ezzel az eszemmel már elég cikis, mert azt szokták mondani,ha egy pasi virágot visz haza, akkor....:)

Egyébként én mindig valami praktikus dolgot vittem a gyerekeim óvónőinek, általánosban meg közösen ajándékozott az osztály.De valóban probléma,hogy mi legyen. Ha gagyi, és olcsó akkor minek, ha drága, akkor is minek. Minden tanító fogyózik, akkor minek az édesség.Marad a virág,de jóból/szépből/is megárt a sok.:))

23. Erika25 (válaszként erre: 22. - Klarika5)
2009. jún. 5. 21:14

Hát ez az... :)

Az én fiam szokott vinni a tanárnőknek egy-egy szál virágot Nőnapra, mert gondoltuk, hogy ennyi nem is sok, meg azért jól is esik.

Év végén meg csak fogunk vinni az alsós tanár néniknek egy-egy csokrot, mert hát mindenki szokott adni az osztályban...

A nagyobbak meg csak az ofőknek adnak.

Aztán majd kidobják őket... :))

22. klarika5 (válaszként erre: 20. - Erika25)
2009. jún. 5. 18:34
Nem tudom, mert szoktak panaszkodni a tanárok, hogy "egy szál virágot sem kaptam"-én a magam részéről idegbajt kaptam attól az ezerféle virágtól. Tudom, hogy aranyosak, meg jó szívvel adják, de nekem teher volt. Aztán bekerültem a felsőoktatásba, na ott aztán valóban soha nem kaptunk semmit. Nem mondom, hogy nem esett rosszul, mert az ember néha vágyna arra, hogy elismerjék kicsit a munkáját, de ott nem szokás. Pl. minden lány kapott márc. 8-án egy szál virágot, a nőtanárok nem. De inkább semmi,mint a sok csokréta:)))
21. bared (válaszként erre: 19. - Klarika5)
2009. jún. 5. 17:27
igen, igazat adok, és az ital ajándékozását sem nézem jó szemmel..gyerekek ne adjanak alkoholt ajándékba!
20. Erika25 (válaszként erre: 19. - Klarika5)
2009. jún. 5. 12:30
Igen, ez érdekes, mert ha meg -én mint szülő- nem adok, akkor meg meg leszek jegyezve, hogy majdnem mindenki adott nekik virágot, csak az a néhány szülő nem, és vajon azok miért nem adtak? Vagy ilyen nem szokott felmerülni?
2009. jún. 5. 11:56
Mi egyszer gimiben, osztályszinten, hogy megússzuk az órát, vettünk egy üveg italt a töri tanárnak, és felírtuk a táblára, hogy Isten éltesse tanár urat a neve napján! Bejött a tancsi, első szava az volt, azt töröljék le! Végigment az óra, s mikor kiment azt mondta: ezt meg nem fogadom el, hogy jönnek ahhoz, hogy engem itallal ajándékozzanak. Ez megmaradt bennem. Nem tudom, ki hogy van vele, én vidékre járó pedagógus voltam,már a frász tört ki a kis himmi-hummi virágcsokroktól, otthagyni nem akartam, aztán a vonaton szépen fent felejtettem.A lányom is hazahozza, ő is pedagógus, ilyenkor a lakás 2 napig tele vágott virággal,uborkás üvegben 3 csokor összefogva, kapnak a szomszédok is, aztán még 1-2 napig kornyadozanak...Szóval vessetek meg, de én nem bírom a tömeges virágajándékot. Inkább semmit.
18. Erika25 (válaszként erre: 16. - Klarika5)
2009. jún. 5. 11:41

Attól függ, milyen a viszony köztük és hogy szereti-e az ilyesmit a tanár...

Sztem egy ötletnek jó.

És a gravírozással még emlék is lesz.

Amúgy meg úgysem mi döntünk...

2009. jún. 5. 11:40

Szerintem osztály-szinten érdemes ajándékot adni az ofőnek. Akkor nagyobb összeg tud összejönni és akkor lehet valami érdemlegeset is vásárolni. Férfinek szerintem remek ötlet a könyv, vagy valami más, ami emlékezetes marad neki. (Olvastam a sétarepülésről, ez sem rossz. :-))

megjegyzem, szerintem tök felesleges az oszinak Minden évben ajándékot venni! Utolsó évben bőven elég, amikor elbúcsúzik tőle az osztály. Ezt a minden évvégén vegyünk valamit soha nem értettem...

Általánosban összedobtuk a pénzt az ajándékra, meg mindenki vitt virágot. És ennyi. Mondjuk Ő nő volt. :-) Gimiben szintén így ment a dolog, bár más kérdés, hogy ballagáskor néhány tanárnak én külön is adtam ajándékot, mert szerettem nagyon őket. Köztük volt az oszi is. :-)

2009. jún. 5. 11:13
toll-természetesen. Én italt nem adnék, mert az elmegy barátéknál, de egy pedagógust én nem kezelek barátként.
2009. jún. 5. 11:12
Én soha nem vettem semmit egyik tanárnak sem. Persze nem azért, mert nem értékeltem volna a munkáját, vagy ne tiszteltem volna. Szerintem, úgy mutatom ki egy tanár előtt, hogy értékelem, amit csinál, hogy figyelek rá, készülök a tananyagból, érdeklődöm, eljárok az előadására. Eszembe sem jutott, hogy ez kevés, hogy mást is adhatnék.
2009. jún. 5. 11:11
Gyertyát, vázát, kis mütyürt...ne. Mind a pincében végzi, mert egy több éve pályán lévő pedagógus nem fogja a lakását ezekkel a mütyűrökkel telerakni. Sterintem is jó egy könyvutalvány, amit helyben levásárol kedve szerint, vagy egy márkásabb tool, az meg fogyóeszköz pedagóguséknál, az iskola meg már nem ad.Netán egy olyan mappa, amibe jövőre írogathat kedvére.
2009. jún. 5. 10:59

Itt pl. van földgömb alakú, nekem tetszik...


[link]

2009. jún. 5. 10:55
Esetleg egy üveg ital, persze díszüvegben és belegravíroztatva valami szép kis szöveg.
11. Erika25 (válaszként erre: 1. - 238c667455)
2009. jún. 5. 10:53
amúgy egyedül akarsz vagy az osztállyal együtt?
2009. jún. 5. 10:53
egy szép sakk-készlet (ha szeret sakkozni)
2009. jún. 5. 10:47
Virág.
2009. jún. 5. 10:42
A barátnőmék sétarepülést ajándékoztak az osztályfőnöknek osztály-szinten. Mielőtt még felhördültök, fejenként 2000 ft-ból kijött, és a 2 gyermekét is magával vihette. Szerintem szuper ötlet, mert a tancsi fizuból nem jön ki :)))
2009. jún. 5. 10:41
Én nem is emlékszem, hogy anno külön-külön mindenki vett volna valamit az ofőnek. Mi mindig összedobtuk a pénzt, és volt, hogy pl. egy nagyon szép pipát kapott tőlünk ajándékba. Örült is neki rendesen. Ja, és egyet értek megryan-nel, ha megteszi ajándék, akkor inkább ne adjunk semmit, és ez szerintem nem csak tanárnál van így. Olyan rossz érzés, amikor az ember kap valamit, és érzi, látja, hogy csak úgy összeszedték azt, amit találtak otthon, vagy akárhol, nem szívből jött és nem személyre szól. Akkor mi a fenének? Nem várok én el senkitől semmit, de így inkább ne.
2009. jún. 5. 10:38

Amúgy szerintem egy szép könyv is jó ajándék, ha tudod az érdeklődési körét.

Az alexandra.hu oldalon minden nap egy nagy könyvre van 70%-os akció, érdemes figyelni, mert 7-8000-es fotóalbumok 2000-ért megvehetők. Ennyit egy csokor virágra is kiad az ember.

5. megryan (válaszként erre: 3. - Bared)
2009. jún. 5. 10:36

Ne haragudj, de ez a "megteszi" ez olyan, hogy tök mindegy, vágjá' a fejéhez valamit.

Osztályfőnökként mondom, hihetetlen munka van benne.

természetesen nem a bonbonért, virágért tesszük, és nem is a 80ezres fizetésért megy az ember tanárnak. legtöbben a gyerekekért... szóval egy tanár a "megteszi"-nél többet érdemel... (nem árban)

2009. jún. 5. 10:33

Ha nő: bonbon, virág, esetleg egy parfüm

Ha férfi: könyv, valamilyen dísztárgy pl. fényképkeret (az oszt. fénykép számára)

2009. jún. 5. 10:32
Szerintem egy doboz konyakos meggy is megteszi ....
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook