Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tudok sok szőlőből csinálni? fórum

Mit tudok sok szőlőből csinálni? (tudásbázis kérdés)


19. emagdi (válaszként erre: 18. - Valentinia)
2013. jan. 8. 17:15

2008 óta már biztos megoldódott a kérdés:))

de kár, hogy az ilyen fórumok sosem interaktívak igazán, a topikindító kicsekkol, és nem írja meg hogy mi lett aztán a szőlővel :D

2013. jan. 8. 15:48
Bort.
2009. márc. 15. 08:41

gyümölcslevest!

vaníliapudingos alap(hígabban) almát bele meg szőlőt, találáskor a tányérba egy gombóc vanília fagyi plusz egy kis tejszín dísznek!LEhűtve;)

2009. márc. 15. 08:20
Én húsdarálón ledaráltam, és a levét be a hűtőbe. Két hétig ittuk a 100%-os szőlőlevet. Persze, kérdés mennyire sok.
2009. márc. 15. 07:16
Édesanyám például szőlőt dióval keverve készített lekvárt, nagyon finom volt.
2009. márc. 15. 06:58
Lekvárt, sütit, szószt, mustot, gyümölcssalátát.
13. 53e9630651 (válaszként erre: 8. - 0401c46c9f)
2008. okt. 17. 08:54
hogyan készíted?
12. supin
2008. okt. 17. 08:51
Érdekelne a befőtt készítési módja!! Kösz.
2008. okt. 17. 08:46
köszönöm az ötleteket!
2008. okt. 17. 08:22
sütit
9. jimm (válaszként erre: 6. - Virág3)
2008. okt. 17. 08:19

nekem is ez ugrott be rögtön:)))))))))


tavaly csináltam szörpöt amúgy, de túl sűrű lett, meg nagyon hashajtó lett..........amúgy fincsi volt.

2008. okt. 17. 07:54
befőttet, nagyon fincsi.
7. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - 53e9630651)
2008. okt. 17. 07:54

Szia.

Én szoktam csinálni belőle dzsemet.

Leszemezem, lemérem, megmosom, felrakom főni, majd amikor rottyant egyet, akkor szűrőn átpaszírozom, majd a levet visszarakom a fazékba. A boltokban kapható dzsem tartósítóval és cukorral elkeverem, egyet forralok rajta, aztán kis üvegekbe töltöm, lezárom és mehet fejjel lefelé a konyhapultra. 5 perc után visszafordítom és kihűlésig otthagyom. Ha kihűlt, mehet a spejzba. Nagyon fincsi, de azt vedd figyelembe, hogy mennyire édes, mert ha elég édes, akkor kevés cukor kell bele. (Én a cukortakarékos befőzővel szoktam csinálni.)

2008. okt. 17. 06:30
Bort!:)
2008. okt. 17. 04:50
Tiszta vízben megmosunk egy kosár érett, fekete szôlôt, csumájáról leszedjük, fazékba tesszük és addig fôzzük, amíg szét nem fôtt. Ekkor levesszük a tűzrôl, sűrű tésztaszűrôn áttörjük, visszaöntjük és folytonos keverés közben addig fôzzük, amíg híg lekvár nem lesz belôle. Ekkor kiszedjük egy tálba, kihűtjük és azután üvegekbe töltjük.
2008. okt. 17. 00:21

Régen sulis szakkörön csináltunk szőlőlekvárt.

Már nem tudom , hogy kell, de arra emlékszem, hogy isteni volt.

Próbálj beszerezni egy ilyen receptet

3. badonyimariaeva (válaszként erre: 2. - 53e9630651)
2008. okt. 16. 23:17

Aszaláshoz mit szólnál?

Más most nem jut az eszembe!

2008. okt. 16. 23:13
Már nem tudjuk megenni, bor készítéshez nem elég. Be lehet főzni? Kinek van ötlete?
2008. okt. 16. 23:11
Mit tudok sok szőlőből csinálni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook