Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tennél ha állandóan piszkálnának a munkahelyeden? fórum

Mit tennél ha állandóan piszkálnának a munkahelyeden? (tudásbázis kérdés)


2010. máj. 27. 16:44
Van baj nálunk is, szerintem a főnököm bipoláris, évek óta figyelem. A hangulatváltozások ijesztőek,pillanatokalatt alakulnak és brutálisak. Tízből kilenc letolás nem jogos, bárkiről legyen szó. Teljességgel érthetetlen a viselkedése. De ezt vajon kinek mondjam el? Neki? Aki ilyesmivel küzd, úgysem hiszi el.
2009. aug. 5. 09:09
A cseszegetéseknek általában több oka lehet. Mint ember nem vagy szimpatikus, az első megnyilvánulásaid közt volt olyan, amivel nem tudtak mit kezdeni, és ezen nem tudnak tovább lépni, szakmai féltékenység. Ezek mind az ő szegénységüket, tudatlanságukat, önbizalomhiányukat és félelmüket mutatja:)ezen már érdemes mosolyogni nem?:D Főleg ha még csak meg sem hallgatnak a témával kapcsolatban, hanem eleve elítélnek a saját gondolataik alapján, pedig ha beszélgetnének kicsit, lehet hogy kialakulna a király-királycsináló kapcsolat, ami mindkét félnek a legjobb:D
2009. aug. 5. 09:05
Volt részem benne... Megoldottam. Először megpróbáltam kideríteni az okát. Nem kaptam valódi választ. 1 évig rágtam magam, tűrtem. Most fél éve már nem tűrök, vissza szólok, és mosolygok:) Rendületlenül, bármi is történjék. És mivel a cseszegetéseknek nem az lett a hatása, hogy elmentem a cégtől, hanem az, hogy valóban a "vezérek" ismerik el a munkámat, így abba maradtak. De ugye elnézni lehet a sértéseket, de elfelejteni soha. Így mikor valamelyik nap kisebb konfliktus alakult ki és VÉGRE beszélgetés formájában kellett rendezni a problémákat, mindenki elmondhatta mi baja a másikkal, Én kértem, hogy azt is mondjuk el, amit jónak tartunk a másikban.És azóta minden megy tovább rendesen:D De azért én is tüskés szemmel nézek még rájuk és ők is rám. de legalább már tudjuk hogy miért.
2009. aug. 4. 11:59
Mosolyognék és dolgoznék ezerrel, mindent megtanulnék maximálisan, hogy sikeres lehessek és ezzel bosszantanám őket. Közben szétnéznék a munkaerőpiacon és vagy lépek egy jobb helyre, ahol a kompetenciám miatt meglepődnének, vagy ha maradok, akkor előbb vagy utóbb, de kiemelnek és akkor jöhetnek azok a mosolygósok... Mert öreg indián megbocsájt, de nem felejt :-) Volt már rá példa :-)
25. jujus
2009. febr. 11. 14:25

Pont ma találtam egy klassz idézetet Kinyomtattam,és kirakom az iroda falára!!! "

Munkatársad nem ellenséged,nem barátod.Ember.Hibákkal,erényekkel kevert lény.Mint te.A kő amelyet rádobsz,visszhullhat rád.Ha dícséred,az elismerést válthat ki feléd.Amit neki segítesz,rjtad is segít.Ilyen az élet.Ott a munkahelyen.Rajtad múlik,hogy munkatársad bosszúság vagy öröm lesz számodra.Amit magadnak akarsz,tedd a másiknak.S tetteid megtermik az öröm Mindennapi gyümölcseit." Mácz István

2007. okt. 27. 09:00

Ilyenkor én átmegyek cinikusba, s mindent a humor oldaláról nézek. Ezzel ki is szoktak készülni.

Meg halálra röhögik magukat, s elmúlik belőlük a "Hogyan csináljuk ki a másikat " program.

23. iriszb
2007. okt. 27. 08:30
-most éppen ez van,...de majd csak kibirom valahogy...azt hiszik hogy mindenki gép és mindenki tévedhetetlen...persze elismerem hogy elrontottam dolgokat de, az nem biztos hogy más vagy a főnökeim nem hibáznak...csak az valahogy mindég el van simítva...az enyém meg persze fel van fujva...de, mindegy majd túl leszek a jővőhéten is valahogy..,most szombat is dolgozom meg vasárnap is meg a jővőhéten egesz héten...lesz módom kijavítani a hibám...ha engedik és nem lincselnek meg...érte...,(persze az ember nem szándékosan követ el hibát....)
22. mano1
2007. aug. 21. 13:51
Én is átéltem ezt, 3 hónapig birtam, azután feladtam, mert úgy gondoltam, hogy az egészségem a legfontosabb, és az a munka, amúgy sem tetszett, igaz a 3 hónap alatt találtam másik, jobb helyet. De erről a dologról csakis te dönthetsz.
21. tini07
2007. máj. 12. 07:59
nem hagynám magam.De ha ne mmenne a dolog, munkahelyet váltanék.Semelyik munkahely nem ér annyit, hogy tönkretedd magad!!!!!!
2007. máj. 9. 09:55

köszönöm a sok tanácsot amit kaptam tőletek,és megfogadtam egy párat.Kiléptem a munkahelyemről és elkeztem máshol egy tanácsadó cégnél dolgozni,ahol hál isten nincs konkrét főnök magam ura vagyok.

Mégegyszer kössz

2007. ápr. 7. 21:44
Nem hagynám magam, de mivel a vita vitához vezet és ha soha nem lenne vége, akkor kilépnék.
2007. febr. 17. 20:11
Visza vágnék,ha így sem menne,kilépnék.
17. ec63a7fc29 (válaszként erre: 16. - 946d387370)
2007. febr. 11. 03:23

Volt egy helyzet a közvetlen munkatársammal, aki ÁLLANDÓAN cseszegetett vagy a szemembe, vagy a hátam mögött. Az utolsó dobásai azok voltak, hogy a főnökömnek beadta, hogy mikor milyen melót nem végeztem el. Naponta órákat töltöttem azzal, hogy bizonygattam az igazamat. Ekkor telt be nálam a pohár.


Nem tudtam jobbat kitalálni, mint segítséget kértem a főnökömtől, akitől kicsit féltem, hogy mit tudnék tenni abban a helyzetben, hogyan reagáljak a piszkálódásokra. Nem akartam a munkahelyet otthagyni.


A főnököm válasza az volt, hogy majd ő elintézi ezt az ügyet, semmilyen kapcsolatban ne legyek az áskálódó kollegával.Se szóban, sem írásban.


Engem magasabb pozícióba tett, el is látott bőven munkával, így nem találkozom az áskálódóval. Az új munka kapcsán viszont sokszor kell együtt dolgoznom a főnökömmel, akivel azóta nagyon baráti lett a kapcsolat. Bízik bennem, s megvéd ha újból támadás ér, mielőtt még én tudnék róla.


Talán ez is egy megoldás.

16. 946d387370 (válaszként erre: 12. - 09d65bf33d)
2007. febr. 9. 23:54

megpróbálom én is hátha sikerül nekem is,legalábbis míg nem találok más munkát

Kössz

15. 946d387370 (válaszként erre: 10. - Reni79)
2007. febr. 9. 23:50
sajna igazad van ugyanaz a hejzet
14. 946d387370 (válaszként erre: 4. - Tinendo)
2007. febr. 9. 23:48
állandóan belédkötnek,kritizálnak,nemcsak a munkád
13. d@nu
2007. febr. 8. 12:15

A piszkálás mértékétől függ. :)

Ha nagyon rossz a helyzet, elkezdenék új munkahelyet keresni.

2007. febr. 8. 11:26

Az attól függ, mennyire kell a pénz (egyáltalán mennyire éri meg ott dolgozni), mennyi az esély hogy rövid időn belül találok máshol munkát. Amíg kell, elviseli az ember, de soha nem szabad esténként ezen rágódni (egy ideig én is ezt tettem, napokig ). A másik fontos dolog, hogy megfelelő stílusban, elkezdtem visszaszólogatni, és egy idő után csökkent a cseszegetés, sőt abba is hagyták.

Nekem olyan szerencsém volt, hogy aki nagyon bunkó volt velem, azt egy idő után vagy kirúgták, vagy magától elment. CSak őszintén kellett nekik rosszat kívánnom (de gonosz vagyok).Tudom hogy ez ronda dolog, de megérdemelték.

Amúgy felmondtam volna, de nem tehettem, mert örültem hogy egyáltalán van hol dolgozni.

2007. febr. 8. 10:59

Ha tudom hogy 100%-ig elvégzem a munkám nem veszem fel a piszkálódást.Vagy legalábbis megprobálok nem odafigyelni rá.

Ha mégis nagyon rossz a helyzet új munka után néznék.

10. reni79
2007. febr. 8. 09:11
Én már jó pár éve türöm a folyamatos cseszegetéseket mindkét fönököm részéről.De tűrök mert sajnos szükségem van erre as munkára!És ezt ök is tudják!
2007. febr. 8. 07:58

3 hónapos folyamatos cseszegetés, b****gatás, kiszúrás után magam mondtam fel, aztán persze volt sírás-rívás a főnökség részéről, hogy ne menjek már el, nem fognak találni még egy olyat, mint én.

ja persze. még egy olyan hülyét, aki mindent megcsinál helyettük, és még szó nélkül tűri az állandó lelki terrort. szép volt, jó volt, de köszöntem szépen, nem kértem többet belőle. 2005 december 6-án felmondtam, összeszorított fogakkal kibírtam 2006 január 15-ig, amíg a kötelezően letöltendő felmondási időm tartott, aztán kabát-kalap! otthagytam a szemét főnököket. a munkatársak nagyon hiányoznak mai napig, nagyon jól kijöttem velük, szerettük egymást. persze ha nem adódott volna új munkalehetőség, akkor valószínűleg még mindig ott kínlódnék a fantasztikus minimálbérért.

2007. febr. 8. 07:50
Attól függ, hogy ki piszkálna, ha munkatársak és rosszindulatúan, akkor visszaszúrkálnék, ha a főnököm, akkor megpróbálnám tisztázni, ha nem menne , akkor váltanék....
2007. febr. 7. 22:31

Leszámolok.

Szétverem a fejét kalapáccsal.

Kiszúrom az autója kerekét.

És még sorolhatnám...

2007. febr. 7. 22:29
nekem is van egy kollégám aki elég durva és mindig beszólt mindenért. én a másfél év alatt megtanultam azt,hogy csak akkor figyelek rá,ha a munkával kapcsolatosan beszél hozzám. ha másért,akkor hátatfordítok.mostanság ritkultak a piszkálódásai.
2007. febr. 7. 22:06
A naplod alapjan eleg rosszul erzed magad. Hosszu ideig nem fog ez menni, hacsak nem valtozik valami pozitiv iranyba.
2007. febr. 7. 21:50
Mit értesz a piszkálás szó alatt?
2007. febr. 7. 21:43

Beszélnék azzal, aki piszkál, hogy mondja meg,miért teszi. Ha nem hagyná abba, és pl. a főnököm az, otthagynám a munka helyet. Nehéz dolog, de fő az egészség!!!(mármint,ha stresszel az ember miatta)Velem is megesett már...

Nem tudom, hivatalos szervhez ilyenkor lehet e fordulni. Biztos.

2007. febr. 7. 21:40

piszkálás ? hogy érted ?

zaklatnak vagy csak homorkodás tárgya vagy ?

2007. febr. 7. 21:38
Mit tennél ha állandóan piszkálnának a munkahelyeden?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook