Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tegyek, hogy a saját kertemet szépíthessem? fórum

Mit tegyek, hogy a saját kertemet szépíthessem? (beszélgetős fórum)


1 2
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Semleges)
jún. 2. 12:09
Én még hiszem, hogy van megoldás- bár valószínű, hogy a saját kertem kárára lesz megoldás- vagyis az nem maradhat meg. :( A másik "kert" annyira be van építve, hogy mire abból szépíthető, egyenlőre üres kertrészeket varázsolok, nő létemre még szakállam is kinő...de azt el tudom képzelni, hogy a saját kert eladása után :'( a közelebbi kert házában éljek. A belső tér alacsony, így ott is meg lehet oldani a "rugós" lámpákat, csak iszonyat sok belül a felújításra váró rész- teljes generál, fűtésrendszer, telefonhálózat visszaállítása, talán a különálló részek egybenyitásával terület növelés, nyílászárók pályázattal történő cseréje (120-130 éves ház, kívülről szép)- ilyenek.
36. semleges (válaszként erre: 34. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 18:29
Igy tényleg nehéz. Szinte megoldhatatlan. Sajnálom.
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Semleges)
jún. 1. 15:44
Ja...és ha vennék is egy kicsi kertest, ki cserél bármit a házban, amihez létra kell?- mert pánikbeteg vagyok (kezelt, de csak gyógyszer kell), de egy kézzel kapaszkodni kell. Lakásban ezek a dolgok megoldottak: lámpák "rugós" kivitelezésűek: lehúzom az orrom elé, kicserélem, visszatolom olyan magasra, ameddig tudom :)
34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Semleges)
jún. 1. 15:42
Budán lakom, Pesten dolgozom. Pécelről bejárni úgy, hogy csak a 4-es metrót tudom használni, igen hosszú lenne. A kertben van faház, de közmű csak a kapuban- ott pedig lakni nem lehet.Budát nem adom fel- itt élek 1 éves koromtól ebben a házban, ebben a lakásban.(Itt nőttem fel)
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Globus)
jún. 1. 15:39

Autó volt, Anyu vezetett, aztán amikor behozták a zöld kártya meg mindenféle matricák- azt mondta, ahhoz már túl öreg, hogy ezekre is figyeljen, így az autó el lett adva gyűjtőnek, és ott, Pécelen kerestünk lehetőséget, hogy aki ott lakik, ki tudna-e vinni minket.Akkor sikerült, és azóta is kivinne az az úr, aki mér vagy 20-25 éve kivisz, de Anyukám nincs már 12 éve, én pedig közfoglalkoztatásban dolgozom. a bérem nem emelkedik, a benzin- amivel az eddigi fuvarozó kivinne- emelkedik...Autóm a keresetem miatt sem lehet, jogsim pedig eü. okokból soha nem lehet.

Vicc: nem lehet olyat programozni, hogy a péceli kertet valahova közelebbre áthelyezni? :D Azt én terveztem, valósítottam meg- nagyon kötődöm hozzá...

Sajna igazad van, csak a rokon kertje soha nem lesz olyan, amilyennek kéne lennie...Úgy beépítette, hogy mire egy zsebkendőnyi területet felszabadítok a beépítettből, 80 éves leszek...Ezért a ragaszkodás :)

32. semleges (válaszként erre: 30. - Globus)
jún. 1. 13:18

A gond "csak" annyi, hogy ott a kert amit szeret(ne) de megoldhatatlan számára.


Kedves FI!


Azt nem lehet, hogy Budáról kiköltözz Pécelre és ott lakj? Vagy a kettőt eladni és venni egy kiskertest valahol jó közlekedéssel?

31. semleges (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 13:15
Oh, hát megértelek. Igy valóban nem könnyű.
30. globus (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 11:31
Sajnos, akinek nincs jogsija, autója, sok lemondásra kényszerül. Tudom... fel lehet fogni úgy, hogy amit meg tudsz csinálni ezek nélkül, jó. Amit nem, arra nincs is szükség. Ha beprogramozod, akkor máris semmi gond nem marad.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Semleges)
jún. 1. 11:27
Szóval összefoglalva: a 1,5 óra nem BKV-val, hanem nekem gyalog annyi az út felszerelkezve- csak oda, és este ugyanannyi vissza...és onnan még 1,5 óra BKV Budára, haza.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Semleges)
jún. 1. 10:39
Kérlek szépen nem olvastad el: 1,5 óra a lakástól a közeli város központjáig, és onnan a központtól a telek kapuig (ami nekem 59 évesen a napi élelem és víz ellátással a húzós kocsimmal 1-1,5 óra) autóval 4-5 perc. Így lehet. Én Budapest budai részén élek, és a kert Pécel és Isaszeg között pont félúton van, ahová csak autóval lehet kijutni, közlekedés nincs. A távolsági busz nem állhat meg a kerteknél, mert az út mellett van a patak, nincs biztonságos átjáró, így a leszállók egy pallón tudnak átmenni a patakon, és utána a nem karbantartott árterületen...A vonat sem állhat meg, mert ott van az út, ahol biztosítani kéne lámpát, vagy átkelőhelyet, és utána még a patak a fent említett problémákkal. Régebben sokan kértük a busz vezetőjét, hogy álljon meg, mert átmegyünk a vonatsíneken, és a dupla pallón a patakon...Szóval gyalog kell menni Pécel közepétől a kert kapuig. Először Pécel végéig, majd az autóút szélén, aztán pedig erdőben, vasúti kövekkel ledöngölt úton a kertig.Mindezt a reggeli-ebéd, és a napi ivóvízzel megpakolva, húzós kocsival autó, és jogsi nélkül. Csak ennyit jelent...
máj. 31. 15:53
Csak kérdezem: ami 4-5 perc autóval az, hogy lesz másfél órás BKV-val?
máj. 31. 15:43
Sajna nekem is van hasonló problémám, de még nem találtam megoldást. Keresem, te is tedd ezt :)
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Syria)
máj. 18. 12:42
Szia. Az, aki kivitt a város közepétől a kert kapujáig, nem kért sokat- csak épp lebontották a munkahelyemet, így közfoglalkoztatási bérből nem tudom fizetni sa benzin árának emelkedésével növekvő díjat- amit mindig MI emeltünk, nem az kérte, aki kivitt!- nem tudom kifizetni. Ez nem 12-16 km, hanem csupán a város központjától kb 4-5 perc autóval a kert kapuig!!!Csak ugye este is visszajött értem- ami az árban benne volt- de aznap nem ment sehova, mert ha hatalmas vihar volt, kijött előbb értem. Szóval egy angyal az az ember, de a bérem nem emelkedik, csak a benzin.
24. syria (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 12:20

Adott egy egy kert, amihez sok szálon kötődsz, de a megközelítése olyan probléma, amit nem tudsz megoldani. Ha jól értem, nem csak az a baj, hogy az autóval rendelkező ember pofátlanul sokat kér(t) a 12-16 km-es utaztatásért, hanem a kétszer másfél órás BKV-s zötykölődés is fárasztó. Két lehetőséged is van:

- eladod a kertet és az örökölt ingatlanon kialakítasz egy másik kertet; a hogyanra a 7. hsz.-ban olvashatsz ötleteket

- kerítesz valakit, akinek van autója és szívesen tölti veled az időt az imádott kertedben.

Szerintem az első variáció az életképesebb, bármennyire is fájdalmas. A második neked is eszedbe jutott a 22. hsz. szerint. Sok sikert hozzá!

23. globus (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:36
Közlekedési vállalatoknál szokott lenni évente lakossági fórum. Ilyenkor be lehet adni egyéni kívánságokat, amit elbírálnak, és ha teljesíthető, megoldják. Érdemes megkérdezned a helyi önkormányzatnál, mikor van ilyen, esetleg arra aláírásokat gyűjteni.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - _Berry_)
máj. 18. 10:33

Nekem ezzel kapcsolatban volt egy "álmom"- vagyis kettő:

Az egyik az, hogy rohamosan fejlődik az a rész, és reméltem, hogy a közeli városban járó busz végállomását kiviszik a kertek elejéig- onnan 4-5 perc gyalog a kertem.

A másik az, hogy keresek egy fiatal nyugdíjas párt autóval a közeli, budapesti lakótelepen, akik szívesen kijönnének a betonból a szabadba, és a környéken barangolnak, vagy velem kertészkednek (talán megosztva a termést), és így mindenkinek jó lenne. Arra is gondoltam, hogy 1 évben 2x 1 vagy 2 hétre ott is maradhatnának kikapcsolódni. A kerttől mindkét irányban van 1-1 horgásztó, 5-6 kilométeres körzetben másik településeken, városokban sok látnivaló stb...Ez lett volna a vágyam, és így örömet szereznék olyanoknak, akiknek nincfs módjuk kimenni a szabadba, netán 1 unoka is elfér a faházban, és akkor a közműveket is érdemes lenne bevezetni. Vizet és villanyt mindenképp. Ez még álom, de ki tudja...talán kimegy a busz, vagy megáll a vonat a kerteknél... (ezek a kertek 1987-ben parcellázott területek, örökre átadva a tulajdonosoknak.Mi voltunk az elsők, a legjobb fekvésű kert a miénk)

21. globus (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:27
Hát ez biztos...egy évnyi elhanyagolás is látványos tud lenni, tudom :/
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
máj. 18. 10:24
Rengeteg fotó van a saját kertemről, de mivel 4,5 éve nem tudok kijutni, a személyes látvány nem lesz ugyanaz, mint a képek...
19. _Berry_ (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:24
Lehet, hogy ez lenne a legjobb megoldás, mert ha el is adod a rokontól örököltet, attól a tiéd megközelítése még továbbra is nehézkes lesz számodra.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
máj. 18. 10:23

A fölösleges és kihalt fák kivágása sínen van a közeli kertben, de azt azonnal is megvennék, olyan helyen van...

Földmunkától én nem tartok, csak egy 2015-ös hasi műtét óta nagyon nehéz fizikai munkától intenek az orvosok.Az egyik oldalon többlakásos ház épült, teljesen új tulajdonosokkal, a másik oldalon a velem egykorúak lakásba költöztek, és a fiatalok élnek ott a családjukkal- nem ismerem őket sem.A közeli kert/ház csak "kert" minőségben működne ha megmaradna, és csak 1, vagy max 2 napra tudnék ott maradni, mivel otthon mentett madarak várnak a lakhelyemen.Ha meghagyom a közelit, nekik is kéne helyet csinálnom, és akkor egész nyáron ott lehetnék a madarakkal együtt.

17. csemár (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:21
Teljesen reménytelennek érzed, hogy szépen rendbe lehetne hozni ez a kiskertet? (Nem kellene keresgélni egy "megfelelő harmadikat...)
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - _Berry_)
máj. 18. 10:16
Jogilag félig már az enyém Anyukám jogán, de a testvére tavalyi halála óta még nem volt hagyatéki tárgyalás, de annak eredménye nem igazán lehet más: én voltam/vagyok az egyedüli rokon.
15. globus (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:15
Mindenképpen készíts róla fotókat akkor, amikor a legszebb. Könnyebb lesz eladni. Sajnos, ilyen értelemben kevesen tudnak földmunkát vállalni. Környéken nem érdeklődtél? Esetleg valamelyik szomszéd tulajdonosnál?
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
máj. 18. 10:08

Nem tudok bicajozni- gyerekkoromban sem volt kerékpárom.

Még a végén az lesz, hogy el lesz adva mindkettő, és a lakásomra, és magamra lesz fordítva, és ha szerencsém lesz, találok a közelben (Kamaraerdő, Budaörs- vagy bármi a budai oldalon Budapesten, ami BKV-val megközelíthető) egy művelhető kertet...

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Globus)
máj. 18. 09:58

A távolabbihoz csak autóval vagy gyalog lehet kijutni.Bicajozni nem tudok, mert egy régi probléma miatt semmilyen saját járművet nem vezethetek.

a lakásom nem kérdés- onnan nem megyek el.

1 éves koromtól ugyanott élek. Csak a két kerten agyalok :(

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
máj. 18. 09:55

Melyikre gondolsz?

A sajátom 168 négyszögöl, amelyen van egy téliesített faház, van elől és hátul is terasza, első terasz alatt pince, + a kert hátsó részénél egy szerszám tároló+ pottyantós WC. Közművek a kapuban.(bent csak kerekes kút van, más nincs)

Mobilházra nincs szükség, mert van rajta téliesített faház- de én oda csak a cuccomat rakom le, és megyek a "kincseimhez" (növények), és szépítem- csak épp nem tudok kijutni.


A közeli házban élt az elhunyt rokon, így az közműves, csak nem csatorna, hanem derítő van. Hatalmas munka felújítani belülről- kívülről szép.Belülről festeni kell, nyílászárókat kell cseréltetni, fűtést megoldani- mert az egész házban(28 m2 az egész) csak a szobában van fűtés egy gázkonvektorral, vagy szükség esetén olajradiátorral. Van egy hatalmas garázs tele bútorral, iszonyat sok ruhanemű, elektromos cucc- amiről nem tudom, működnek vagy sem.

11. globus (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 09:51

Ha ennyire ragaszkodsz a távolabbi kerthez, akkor költözz el. Lakásodból kerthez közelebb.


Más kombináció nem lehetséges a felajánlottakon kívül.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - _Berry_)
máj. 18. 09:45
A sajátomban minden bokrot, fát, virágokat, és a faházat is mi csináltuk ketten- majd Anyu halála után egyedül.Ott minden ott van, ahol lenni kell. Érzelmileg minden növényhez kötődöm, mert csemete koruk óta én gondoztam mindent...A közelebbi - mivel frekventált helyen van- 10x annyit ér pénzügyileg, ami elgondolkodtató, mert a lakásom, amiben élek enyhén szólva rászorul némi felújításra, és azt abból jobban tudom fedezni, mint a saját kert eladásából...Szóval igencsak sok tényezőt kell figyelembe vennem... :/
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - C85d1d200b)
máj. 18. 09:40

Soha nem érzem kényszernek a kert művelést. 1987 óta a saját kert (Anyuval kettőnké volt,csak Ő 12 éve meghalt) csodálatos, csak nem tudok kijutni.

A közeli a tavaly elhunyt utolsó rokonom lakhelye (Budapest kertes övezet), de iszonyat munka van ott. 59 éves vagyok, nincs semmilyen segítség, így nagyon nehéz egy teljesen beépített kertet "felszabadítani" egyedül a sok építménytől, kacatoktól.82 éves gyüjtögető ember volt (majd jó lesz valamire)...

8. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 20:46
Most ezt nem értem. Az elhunyt rokonod háza/kertje jogilag nem a tiéd, vagy érzelmileg? Mert ha az utóbbi, akkor semmi akadálya nincs, hogy olyanná varázsold, amilyenné szeretnéd. Ha kisebb is, szerintem nem a méret a lényeg, hanem, hogy ha odamész, akkor örömödet, nyugalmat lelj benne. A másikat ha eladod, akkor abból fedezni is tudod az átalakításokat. Az élet változik, hozd ki belőle a legjobbat. Ez a közeli is válhat olyanná, hogy a sajátodnak érzed. Sőt képzeld el, hogy mekkora öröm lesz, hogy sokkal hamarabb odajutsz, ha nyugdíjas leszel, akkor akár napokat is ott tudsz majd tölteni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook