Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tegyek, ha bántanak a munkahelyemen és kezdek kikészülni? fórum

Mit tegyek, ha bántanak a munkahelyemen és kezdek kikészülni? (beszélgetős fórum)


19. d5bae51d10 (válaszként erre: 1. - Vaszily60)
jan. 24. 06:57
Keress másik munkahelyet
18. Channa* (válaszként erre: 16. - Fidel)
jan. 24. 06:56

Velem, pl. Nem begyöpösödött vén asszony csinálja, hanem hamvas 30 évesek.

Hm?

jan. 23. 23:41

Meg kell tanulnod ezeket a helyzeteket kezelni vagy éppen nem kezelni.

Ha nem tudsz az ilyen emberekkel hosszabb időn keresztül sem szót érteni, kollegiális kapcsolatot kialakítani, elfogadtatni magad, akkor engedd el, és ne foglalkozz vele.

Végezd a dolgod legjobb tudásod szerint, azzal meg ne foglalkozz, hogy mások mit csinálnak.

Felesleges ezen agyalni és bármi energiát ebbe feccölni. Ilyen emberek minden munkahelyen megteremnek, mindenhol találkozni fogysz ilyenekkel.

16. fidel
jan. 23. 22:58

Senki sem említi,hogy csak így tovább és le a kalappal!? A sok, begyöpösödött vénasszony ,kik rossz néven veszik a túl buzgó kezdöket!?

Aki szívvel és lélekkel csinál valamit,az el lesz üldözve? Azért már ácsi!

jan. 22. 18:39
Váltás. Van egy közösség, egy kaszt ahová ugyanolyanokat keresnek. Akik eltér bármibe is kikezdik. Ez minden munkahelyre érvényes. Természetesen a beilleszkedés időbe kerül. De ha 3 hónapnál tovább tart akkor csak saját magadat készíted ki.
14. Lávli (válaszként erre: 11. - Vaszily60)
jan. 22. 18:35

Azért szörnyű ezt olvasni, mert így, ilyen kollegalitás mellett a te szakmai munkád sem ér sokat, vagy legalább is nem annyit, mint amennyit érhetne, ha team-ben tudnátok dolgozni.

Márpedig egy szociális otthonban, pláne fekvő osztályon máshogy nem is lehet.

Párban forgatni/emelni fürdetéskor, pelenkacserénél, felállítani tolókocsiba kiültetéskor stb.

Elég szerencsétlen dolog így munkát végezni, hogy egy szót sem váltani a másikkal, törekedni kellene mindenkinek az összhangra.

Volt már ilyen fórumod, ott is hangsúlyozva lett a cigány-nemcigány összetétel.

Hát majd csak eltelik már ez a négy hónap :)

13. Arihami (válaszként erre: 11. - Vaszily60)
jan. 22. 18:32

Értelek.

Akkor keménynek kell lenni, taposni előre. Viszont ezt a fajta keménységet, az élettapasztalattal fogod megszerezni.

Hogy túléld, ki kell találnod valamiféle stresszoldást, amikor érzed, hogy ki akarnak borítani. Légzéstechnikát, vagy telefonon szinezőt, vagy valami hasonlót. Meg is kell tanulni letenni a munkát, amikor az befejeződik. Ne vidd haza, hogy otthon is mérgezzen.

12. vaszily60 (válaszként erre: 8. - Perla del Mar)
jan. 22. 18:21
Nem akarok tappenzt mert a munkám és a gomdozottokat imádom, és nagyon szeretek velük lenni. Dolgozni nem itt szándékozom de amíg ott vagyok addig mindenben segítek az időseken ha engem ki csinálnak is. Így a táppénz nem opció 😊 ki bírom remélem már fél lábon is
11. vaszily60 (válaszként erre: 10. - Arihami)
jan. 22. 18:19
Az osztálytársaimnak minden tétel tőlem van, sokat segítettem nekik. Sokan általam jutottak át a modulzárókon is és ezt nem dicsekedésnek szánom, csak én tényleg segíteni akartam nekik úgy, hogy halvány lila gőzük sincs a tananyagról és egy pelenkát sem tudnak kicserélni. A másik csoportból tény, hogy két szót sem váltottam, egyel egyszer az is azért mert kritikán alulian bánt és beszélt egy gondozottal amit nem hagytam szó nélkül, mert ha az ő anyjával beszélne is valaki meg dobálná biztos meg lincselné. Nem vagyok lekezelő sem, nagyon nyugodt vagyok és kedves mindenkivel, ezért fáj nekem ez ennyire. 😕
jan. 22. 17:11

Megnéztem a képedet, sejtem, hogy mire irigyek :) A lábköröd piszkáig sem nagyon érnek fel. Nem azért, mert "esélyesek" , hanem ahogyan veled viselkednek. Nem érik fel ésszel, hogy attól hogy téged szekálnak, ők nem lesznek többek.

Szorítsd össze a fogad, szerezd meg a szakképesítést. Nagyon jó végzettséget ad.

Viszont. Nem lehet, hogy a viselkedéseddel is lehet valami? Nem beszéltél velük 2 szót, mégis kikezdtek. Nem lehet, hogy akaratlanul is felbosszantottad őket a távolságtartásoddal? 2 külön helyszín, 2 külön csoport, és mindkettő téged kezd ki. Megpróbáltad már kivülről átnézni a szituációkat?

jan. 22. 16:58
Nem írtam munkahelyi mobbingnak hívják hivatalosan ezt a jelenséget
jan. 22. 16:54

Sajnos ismerős a helyzeted . Sokáig úgy voltam vele, hogy nem szerzem meg nekik azt örömöt, hogy elüldöznek, de sajnos csak én készültem ki idegieg teljesen! Hiába voltam, kedves segítőkész , ha bármelyik cserélni akart én ott voltam mèg ha az általam gyűlölt reggeles műszakra is. Engem az " enyhe mozgás retardáció " miatt piszkáltak folyton. Azóta is vagyok százalékolva vele. Szerintük csak megjátszom. Volt olyan, hogy 1 hétig nem bírtam abba hagyni a sírást , pont felvételi előtt, úgy hogy jól tönkretettél azt is abban az évben. Volt , hogy az ügyeletes nem engedte kidobni a selejtet , mert nem tudtam felvenni akadozott rendszer. Az èjszakás bepanaszolt , lefényképezte , hogy nem lett kivive és én kaptam feljegyzést, pedig úgy jártam el, ahogy kell. Sose szóltam vissza , sose mentem panaszkodni a feletteseknek mint az ovodás dedós gyerek. Belegondolva nem csak velem csinálták ezt , hanem midenkivel, ski új mert lenni, utánam is csak egyetlen ember maradt meg, mindenkit elüldöztek!

Ha gyakorlat gomdolom táppénzre nem tudsz menni . Esetleg máshol nem tudod megcsinàlni? Akkor sajnos valahogy ki kell húzzad azt a 4 hónapot.

Illetve elvileg be lehet perelniőket, csak hát az ügyvéd sokba kerül . Én is ezért nem pereltem.

7. Bless the child (válaszként erre: 5. - Zsanna54)
jan. 22. 16:45
Az imával nagyon ki lesz segítve
6. Channa* (válaszként erre: 5. - Zsanna54)
jan. 22. 16:44

Már ne is haragudj, de ez nagy butaság.

Imádkozzon? És az min segít? Még ő magyarázkodjon!? Hol élsz te? Ez nem a középkor! Ez a 21. század és sajnos sok rosszindulatú, furkálódós ember van. Szerintem ezek ellen sok dolgot nem tud tenni az ember. Annak hisznek a vezetők, akik szimpatikusabb nekik, mert a munkavégzés sem érdekli őket, csak az, hogy ki tud jobban benyalni nekik...

5. zsanna54 (válaszként erre: 1. - Vaszily60)
jan. 22. 16:30
ha hiszel Istenben, vagy az univerzum erejében imádkozz,vagy kérd a mindenséget,hogy segítsen.Fogadjanak el,,mond meg nekik,hogy szeretnéd a tanfolyamot befejezni.Kezeld őket eggyen ranguként.Nem tudhatod,mit irigyelnek.Van ilyen,ne foglalkozz vele.De velük igen. Köszönj, beszélj,érdeklődj róluk. Elfogadnak előbb, vagy utóbb.üdv.
4. Idhikai (válaszként erre: 3. - Semleges)
jan. 22. 15:38
Általában kijelölik a gyakorlati terepet. Úgy értelmezem, hogy gyakorlaton van ott.
3. semleges (válaszként erre: 1. - Vaszily60)
jan. 22. 15:36
Válts. Nem kell neked ott dolgoznod. Hiányszakmát tanulsz, bárhol szeretettel várnak.
2. Idhikai (válaszként erre: 1. - Vaszily60)
jan. 22. 15:33

Nappalin vagy levelezőn jársz?

A kislányom pont belepottyant egy ilyen csapatba, szintén ápolónőként. Csinos, okos, szép kislány, kilógott a tömegből. Meg is verték. Megszenvedtük. Bementem az iskolába az igazgatóhoz, hogy a verbális agressziót se fogadom el, nemhogy a fizikait, és tegyen rendet! Egy év telt el... a 27 tanulóból 10-en maradtak. Egyszerűen, aki nem oda való, ki kell tenni. Beteg, idős emberek mellett fognak dolgozni, nem úgy van, hogy bárkit oda lehet engedni.

A lányom szünetekben tanult, nem keveredett velük. Ezt tudom javasolni Neked is. Tojd le, hogy mi történik "a hátad mögött", tanulj, és tartsd magad előtt a céljaidat! ... és ne betegedj bele! Nem ez lesz az első és utolsó ilyen helyzeted... sajnos. Vedd tanulási folyamatnak, ezt is meg kell tanulni kezelni!

jan. 22. 15:24
Egy idősek otthonában ápolok, tanuló vagyok. Van itt egy csapat nő az esély programos 15 fő szociális gondozó, folyton rólam beszélnek, híresztelnek dolgokat, már a vezetőséghez is voltam, mert kezd durvulni a dolog. Nem értem miért teszik ezt velem és mit tegyek? Az se volt jó h vezetőséghez fordultam ,mert lehet még jobban rám szállnak, hogy árulkodok( de azt beszélték, hogy én hiresztelem az intézményről h verik az időseket, nem adnak nekik enni, meg stb és ezt fel vette egy ápoló hangfelvételre) teljesen ki akadtam, sosem mondanék ilyet. Imádom az időseket, de akadályozzák a munkám ezek az emberek. Nem tudom mi a helyes. Nyelek, nem szólok,csak mosolygok rajtuk de belül fel emészt. Nem váltottam velük két szót sem mégis be találtak, konkrétan pár csaj csinálja velem ezt. Az osztályomba ezen kívül még 14 nő van ahová elméletre járok (szociális gondozó) , akik folyton beszélnek a hátam mögött mindennek le hordanak. Van érettségim plusz két szakmám. Ezután is megyek tovább tanulni, és azt gondoltam hogy jó ötlet ez a lehetőség munkaügyi által ingyen elvégezhetem ezt a szakmát . 22 éves vagyok. Van autóm, párkapcsolatom. Normálisan nézek ki csinosan öltözök. Nem ártok senkinek, akin tudok segítek. Mióta ide járok teljes mértékben ki készülök, mindennap belém kötnek. 4 hónap van hátra a vizsgámig. Nagyon jó tanuló vagyok. Szeretném többre vinni, de most el vállaltam ezt és valahogy ki kell bírjam. Ebbe fogok egyszer bele betegedni az emberek rosszindulatába..

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook