Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel? fórum

Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel? (tudásbázis kérdés)


2009. szept. 5. 22:14

Ugy olvastam az egyik gasztro lappban hogy a sutopor felet es szodabikarbonat tegyel ugyan felet.

Pelda;


10 g sutopor=5g sutopor+5g szodabikarbona

2008. febr. 15. 11:36
A tésztát egyenletesen kikell húzni a forma széle felé, nem a sütőpor miatt van
15. lauka66 (válaszként erre: 11. - dogiz)
2007. nov. 6. 14:45
A villany tökéletes. Ha vásárolsz hőlégkeveréseset vegyél.!!!
2007. jan. 21. 14:38
a villanysütő tényleg egyenletesebben süt, nekem is az van már 8 éve van kombinált tűzhelyem, azóta nincs gond, hogy nem sikerül a piskóta. Amúgy én is az tanácsolom, hogy húzd ki a forma széle felé a tésztát, hogy közepén egy kis mélyedés maradjon, az segített nekem is gázsütőnél mindig.
13. 'szti (válaszként erre: 11. - dogiz)
2006. nov. 26. 09:31
Ahogy KANÁRI is mondta, a villanysütő sokkal egyenletesebben süt. A gázt meg ki kell tapasztalni. Segíthet, amit korábban mondtak, hogy pár réteg alufóliát terítesz arra a részére, ahol erősebben süt. Olcsóbb, egyszerűbb sütivel próbálgasd, idő kérdése és megszokod. Az is megoldás (persze nem piskótafélénél, hanem pl. pitéknél, linzernél), hogy a sütés félidejében megfordítod a tepsit.
2006. nov. 25. 23:22
ha ehhez hozzászólhatok még, a villany sokkal jobb a gáznál, ha netán valaki pont le akarná cserélni a sütőjét.Vannak a kombináltak, főzésre a gáz,sütésre villany.Akkor még a sütőnél is vannak erre variációk,a hőlégkeveréses a jobb-több ismerősömnek ilyen van, s nagyon dícsérik.
11. dogiz (válaszként erre: 6. - 'szti)
2006. nov. 25. 20:57
Igen gázsütőm. Szerinted a villany jobb?
10. 959ebd0cf5 (válaszként erre: 6. - 'szti)
2006. nov. 25. 11:50

az én gázsütőm lassan 30 éves, képzeleheted,azon beállítani már nem sok mindent lehet , pl. hőfok (?!),de azért egész jól elboldogulok ,annyira nem esek kétségbe, milyenre fog sikerülni a tészta.Általában azért mindig jó lesz.

A tésztával kapcsolatban , hogy ne ismételjem önmagamat, nézdd már meg, mit írtam az adatlapoman.Csak semmi görcsölés!!

9. f72d419d5f (válaszként erre: 8. - leleszi)
2006. nov. 14. 20:43
igen ,ajánlatos jól elkeverni
2006. nov. 14. 16:14
A sütőport mindig el kell keverni a lisztel igykell a többi hozzávalóhoz adni.Igy szoktad?
2006. nov. 14. 15:51
Valószínű hogy a sütőd nem egyenletes hőmérsékletű, ennek kiküszöbölésére ,terits a sűtő aljára pár réteg alufóliát ,én mindenkit arra buzdítok hogy ne foglalkozzatok tepsi kikenésével ,az alufix sütőpapír /de csak ez / mindenféle forma ,tepsi kibélelésére alkalmas egy cukrász
2006. nov. 14. 15:19
Ha a sütőd nem egyenletesen süt, az is okozhatja, gázsütőd van?
2006. nov. 14. 15:05

Sütőpapírt használj, pl. piskóta esetében,s amikor a masszát beleöntöd a formába,hablapáttal húzdd el kicsit a tésztát középről minden irányba.Ha kisült, lisztezett deszkára borítsd, nedvesítsd meg a papírt kicsit, húzd le.A kész lapot óvatosan csúsztasd ide-oda többször is a lisztezett felületen,hogy ne ragadjon le a gőztől. Ha már nem annyira forró,s meg lehet emelni,tedd rácsra,úgy hűljön ki teljesen,akkor a gőz alul-fölül szépen elmegy.

Régen egy tollpárnára tettek egy tiszta konyharuhát,és arra tették , hogy a gőz ne nyomja le, s így hűtötték ki.

2006. nov. 5. 15:27
Én azt hallottam, hogy a tepsi szélét nem szabad kikenni zsíradékkal és akkor egyenletesebben jön fel.Nem tudom ha sütőpapírt használsz akkor is "púpos" lesz?
2006. nov. 5. 15:15
Nekem is volt ilyen problémám,és azóta a sütibe való lisztet előszőr összekeverem a sütőporral,és csak úgy keverem össze az egészet. Ennyit tudok segíteni,ha ezt még esetleg nem próbáltad vólna.
2006. nov. 2. 19:42

Sziasztok!


Nekem is sokszor volt ez próblémám, de sikerült megoldanom. Nem mindig sikerrel, de azért megy.

Szóval: Miután beleöntöm a tepsibe, egy kicsit a széleit (mintha ki akarnám öblíteni a tepsit) az oldalára kenem kb egy-másfél centinyire.


Remélem sikerrel jársz.

Jó próbálkozást! :)))

2006. okt. 24. 11:20
Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook