Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok az új Covid-elleni intézkedésekhez? fórum

Mit szóltok az új Covid-elleni intézkedésekhez? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
92. Dolog (válaszként erre: 91. - Steffi)
nov. 11. 13:23
Igaz, amit írsz. Annyian nem haltak meg a világon COVID-ban, amennyit mutatnak. (Ez alól kivétel néhány diktatorikus állam). Mindenesetre annyit elértek, hogy sokan tönkrementek anyagilag és eladósodtak.
91. steffi
nov. 11. 11:35
A PCR tesztek hamis adatokat közölnek!Jövó évtől nagy esélye van hogy megszünik!Utána mi lesz emberek?Hová lett az influenza?Csak nevet kapott.....Ébredjetek...A kórházakba sem covidban halnak meg,az orvosi'tudás' vagy nem tudás hibája!Ebbe nem akarok bele menni...Figyeljetek oda magatokra és a családotokra!Tartsatok ki!
90. Kérdező Srác (válaszként erre: 89. - Kérdező Srác)
nov. 7. 21:18
Így visszagondolva tényleg nagyon brutális volt. Mintha egy másik világba csöppentünk volna. Világvége hangulat, zombiapokalipszis... Ha nem történt volna meg, el se hinné ezt senki. 2020-ban megszűnt a szabadság a világon.....
nov. 7. 21:16
Azért 2020 az pokoli volt.... A vásárlási idősáv elég brutál volt, meg a kijárási korlátozás. Emlékszem, tiszta kísértetváros volt az egész....
88. ,zumba (válaszként erre: 85. - Kérdező Srác)
nov. 7. 13:06
Igen, 2020.márciusáig volt egy életszakaszunk, onnan egy másik kezdődött, ami rosszabb.
87. gyöngy:) (válaszként erre: 85. - Kérdező Srác)
nov. 6. 23:23

Az intézkedések nem zavarták meg az életem különösebben. A digitális oktatásnak nem örültem, mert nem igazán a tanulásról, fejlődésről szólt, abból a szempontból volt jó, hogy jobban védve volt a gyerek.

Maga a járvány megviselt, nagyon beteg voltam és kollégám is elhunyt benne.

nov. 6. 22:12
Elég rossz volt nyilván főleg lelkileg .Senki nem tudta mi lesz később mikor lesz vége. Na most se változott sokat a helyzet.
nov. 6. 22:07
A nagy lezárásokat, vásárlási idősávot, kijárási tilalmat, digitális oktatást stb hogyan éltétek meg? Szerintem semmi nem lesz már olyan, mint 2019 előtt..
84. VendrinerPiroska (válaszként erre: 81. - Bichi)
okt. 29. 17:40

Ez nem törvényszerű, hiszen ezt a lépést máshol is meglépték, és megúszták a lakosság terheinek növelése nélkül. Szerintem mindenki tudna mondani egy rakás olyan projektet, ahonnan nyugodtan lehetne forrást elvonni, de nem megyek bele részletekbe, mert ugye akkor már politizálnék.

Különben, azért kíváncsi lennék, mi lenne, ha esetleg te vagy a szeretteid maradnának jövedelem nélkül.

83. dafke
okt. 29. 17:03
Lenne véleményem, de azt hiszem, ütközne a szabályokkal ha kifejteném. Ugyanis képtelen lennék irodalmi nyelven megfogalmazni. Pláne hogy attól félek, emiatt elveszíthetem a munkám. (Élelmiszeripar.)
82. Elliana (válaszként erre: 67. - Unom)
okt. 29. 16:59

Természetesen.

Csak ha jól megnézed Olaszország lépte ezt meg legelőszőr, majd Ausztria - ebben most mondjuk nem vagyok 100% biztos-

Most a Németek is folyamatosan nyomatják - nővérem épp kint van

81. Bichi (válaszként erre: 78. - VendrinerPiroska)
okt. 29. 14:23

Azért ilyenkor át kéne gondolni, hogy nem az "állam" fizet, hanem mi mindannyian, veszik el máshonnan a pénzt, amit a vendéglátósoknak adnának...

OK, sajnáljuk őket, de én pl. nem szeretnék több járulékot fizetni, még ennél is rosszabb szolgáltatást kapni az egészségügyben, stb csak azért, hogy nekik kevésbé legyen rossz...

okt. 29. 13:37
Emlékek Őre című film.
okt. 29. 13:07
Nincs is szó semmiféle bezarasokról.Nem fognak zárni. Maszk ot fel kell venni, oltakozni.
78. VendrinerPiroska (válaszként erre: 73. - Bellabi)
okt. 29. 12:00
Sajnos a vendéglátósok, mint ahogy általában ez az ágazat, sok embert alkalmaznak v. alkalmaztak. Én is egyetértek a bezárásokkal, viszont ebben az esetben az államnak át kellene vállalni ezeket a fizetéseket, legalább kétharmad részben, mert ez nagyon sok embert és családot sodort a tönk szélére, és itt nem a merdzsós főnökre gondolok, hanem pincérekre, szállodai dolgozókra, közkatonákra stb. Nem mellesleg, nem könnyen tudnak utána kilábalni belőle, mert a vendéglátás és turizmus megbízhatatlan jövedelemmé vált, és igyekeznek tőle sokan távol maradni. A barátnőm egy olyan cégnél dolgozik, akiknek vendéglői voltak és rendezvényszervezéssel foglalkoztak. Most komoly munkaerő gondokkal küzdenek, mert a tavaly szélnek eresztett munkaerő - érthető módon - nem akar visszajönni a bizonytalanba, épp ezért nagy esély van rá, hogy nem sokáig húzzák, és még a jelenlegi dolgozók is utcára kerülhetnek.
77. VendrinerPiroska (válaszként erre: 72. - Jucus43)
okt. 29. 11:50

Egy éve sem mondták azt, hogy az oltást a 60 év felettieknek javasolják csak, viszont, lévén legjobban veszélyeztetettek ők kapták meg legkorábban. Egy év alatt mellesleg sokat megtudtak a covidról, és az oltásról is, ezért merik kiterjeszteni más korosztályokra is.

Sajnos egy embóliának nagyon sok oka lehet, tehát amennyiben nem ismered az összes tényezőt (genetikus hajlam, dohányzás, tabletta, stb) nem állíthatod, hogy az oltás következménye volt. Nekem minden előzmény nélkül hunyt el mélyvénás trombózisban a barátnőm 31 évesen, 2001-ben.

76. bellabi (válaszként erre: 71. - Ági0830)
okt. 29. 11:47

És az ükunokám gyereke is magyar lesz, ha közben végig mindenki Ausztriában él?


Amugg nekem az, hogy valakik 100 év és 4-5 generáció alatt sem tudnak alkalmazkodni az ország kultúrájához, ahol élnek, miközben el sem költöznek, elég rossz képességekröl árulkodik.

75. bellabi (válaszként erre: 72. - Jucus43)
okt. 29. 11:38
Ja, és azt, hogy igen, a cél, hogy fél éves kortól oltsunk majd, mihelyt lesz tesztelt és biztonságos oltóanyag, azt nem én mondom, hanem gyetekgyogyászok, immunológusok.
74. Jucus43 (válaszként erre: 73. - Bellabi)
okt. 29. 11:38
Szövegértelmezéseddel is gond lehet: nem ismerős ismerősét írtam. Olvasd vissza.
73. bellabi (válaszként erre: 72. - Jucus43)
okt. 29. 11:36

Igen, mert 1.) a delta már gyerekekre is veszélyes 2.) a gyerekek oltása nélkül nem lesz vége sose.


8 éves gyerekem van, gyomorgörccsel küldöm iskolába, amíg nem oltott. Mihelyt lehet, rohanok vele az oltópontra. A covid veszélyes, nem az oltás.


Az iyen sztorik, amikben ismerös ismeröse meghal oltás után, marha jók, én még súlyos oltási reakcióról sem hallottam, pedig 95% oltott a környezetemben. Viszont 7 ismerösöm meghalt covidban, egyiknek sem volt olyan betegsége, amiben meg kellett volna halnia még jódarabig. A plusz hütöházakat sem az oltási kampángok után, hanem a járványcsúcsokon rendelték a kórházak.


Amúgy vicces, hogy én nem vagyok empatikus, aki a 30 ezer áldozattal és családjukkal érzek együtt, nem a havi 1-2 millát simán keresö vendéglátóssal, aki max egy-két évvel késöbb veszi majd meg azt a kocsit, amit sokan sosem engedhetnek meg maguknak.

72. Jucus43 (válaszként erre: 63. - Bellabi)
okt. 29. 10:32

Hát túl nagy empátiával nem rendelkezel...

Még szerencse, hogy nem vagy szakács, pincér, recepciós stb.....


Érdekes, hogy egy éve még azt mondták, hogy az oltást 60 év felett javasolják, erre mit ad isten, már a gyerekeket is oltják. Te már szinte a csecsemőknek is beadatnád ezt a kísérleti gyógyszert. Van gyereked amúgy?

Lányom iskolatársa most halt meg tüdőembóliában 23 évesen, természetesen oltott volt.

71. Ági0830 (válaszként erre: 59. - Channa*)
okt. 29. 10:18

Senki nem mondja az erdélyi magyarokról, hogy magyarországiak. Azt mondják róluk, hogy magyarok. Mint ahogy te is magyar maradsz, ha pl. Ausztriába költözöl.

Sőt, ha egy fiatal magyar pár Ausztriába költözik és gyerekük születik, az is magyar lesz.

Az már más kérdés, hogy ez a gyerek már esetleg ott házasodik és az ő gyereke félig osztrák, vagy ha a magyar szülője nem tartja fontosnak a magyarságát erősíteni, már teljesen osztráknak érzi magát.

Az erdélyi magyarság bizonyos területeken nagyon egységes maradt, és generációkon keresztül sem hígult fel (minden egyéb törekvés ellenére), úgyhogy ők még most is magyarok, annak is érzik magukat. Látogass el Székelyudvarhelyre, vagy a csíki falvakba.

70. bellabi (válaszként erre: 64. - Csillagszem38)
okt. 29. 10:03
A halottakat és a tartós betegeket jobban sajnálom. Munkát meg lehet találni más szektorban is, ha már az állam nem ad támogatást, ahogy egyébként kellene.
69. ,zumba (válaszként erre: 66. - Elliana)
okt. 29. 09:55
Ne azt nézzék mit mondok, hanem mit teszek.Mondta valaki,aki még két hete is azt mondta nem lesz kötelező.
okt. 29. 08:57
Egyetértek a szigorításikkal.
67. unom (válaszként erre: 66. - Elliana)
okt. 29. 08:46

Azt tudod, hogy eddig is voltak olyan munkahelyek, amelyek kötelezővé tettek bizonyos oltásokat?

És nem csak az eü-re gondolok.

66. Elliana (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 29. 08:43

A maszk illetve a látogatási tilalommal semmi probléma.

Na de a munkáltatók joga az oltás felett nonszensz!

Ez ellenkezik a :mindenki szabadon dönt az oltakozásról való joggal.

Mivel pocsék az oltakozási ráta, másképp nem tudják rábírni az embereket.

65. Csillagszem38 (válaszként erre: 64. - Csillagszem38)
okt. 29. 05:59
*elvennék
64. Csillagszem38 (válaszként erre: 63. - Bellabi)
okt. 29. 05:59

Az lehet téged nem zavar, de sokan ebből élnek, ami miatt nehéz helyzetbe kerültek!!


Te mit szólnál, ha el ennek a szakmát, amiben dolgozol?

Amúgy a korlátozó intézkedési javaslataiddal egyet értek, de már az elejétől el vagyunk késve, veszett fejsze nyelve.


2020 januárban le kellett volna zárni a hatarokat, akkor megúsztuk volna.

63. bellabi (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 29. 04:01

Elkésett, kevés és álszent.


Maszkot le sem kellett volna zárt térben venni, oltást már kötelezövé kellett volna tenni, általános home office-t bevezetni ahol lehet, 5-12 éves korosztályt is oltani. tömegrendezvényeket nem engedélyezni. Ekkor megúsztuk volna úgy, hogy nem kell nagyobb korlátozás ÉS nincs sok halálos áldozat.


Most megint sokan fognak meghalni.


Amúgy engem az nem zavar, ha szórakozóhelyeket( étterem, szálloda, szórakozóhely) zárnak be, oltan luxusdolgoknak tartom ezeket, amil nélkül el lehet lenni jó darabig fájdalommentesen. Én ezeket is zárnám már, ennyi fertözött mellett.


Ami szerintem fáj, az az iskola zárás. Föleg, hog sok helyen nincs jó online oktatás.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook