Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit szeretnél nőnapra és mit fogsz kapni szerinted? fórum

Mit szeretnél nőnapra és mit fogsz kapni szerinted? (beszélgetés)

márc. 6. 13:42

NŐnapra semmit, ami kell vagy tetszik,azt az aktualitás idejében megkapom/ megvesszük..

Holnap hozunk pálmákat, de annak a nőnaphoz semmi köze.

Nem ünnepeljük.

14. Sz123
márc. 6. 12:40
Virágot és/vagy gyümölcsfát, de meg is "kapom" mindkettőt ;)
márc. 6. 10:09

Valami kis virágot

Valami kis virágot

12. barai
márc. 6. 07:51
semmit
márc. 6. 07:11
itt nem igen unnepli ezt senkisem!
márc. 5. 19:56
Gondolom csokis kroászánt!
9. timycat (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 5. 19:14

Csokit ma már kaptam egy ismerőstől, mert elutaznak, nem tud majd a napján köszönteni.

Férjem valamit szervez, amúgy is hétvégén lófrálni szoktunk, gondolom vasárnap is valami program lesz, annyi a dolgom hogy szép legyek, kipihent és vidám.

8. Amaunet (válaszként erre: 7. - Kacsahercegno)
márc. 5. 17:42

Egy nap. Többre értékelném, ha csak úgy egyszerűen, mint embert, a jogaimat tisztelnék a hétköznapokban.

Persze, fogadjuk az ünneplést, de ne feledjük a hétköznapokat!

7. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Amaunet)
márc. 5. 17:32
Pont emiatt bosszant amikor valaki azt írja, hogy nőként szerinte hülyeség, nem is érdekli, minek van, stb.... Szerintem pont jó alkalom arra, hogy a nemzetközi szervezetek felhívják ezekre a figyelmet, vagy akár mi a környezetünkben, pl. csak itt a hoxán. Esetleg az átlag férfiak egy kis része is talán arra a 2 percre elgondolkodik, hogy minekvan, amíg megveszi a virágot... Messze vagyunk az egyenjogúságtól, de még az elnyomás teljes megszüntetésétől is sok helyen, az tény. De szerintem minket nőket mindig lehet ünnepelni :)
márc. 5. 17:15

"A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja."

Nincs mit ünnepelni. Több, mint 100 év alatt sem teljesültek ezek.

Még nálunk sincs egyenlőség. Gondoljunk csak a bérekre! Mindig "férfias" területen dolgoztam (legalábbis mikor kezdtem ezek még többnyire férfiak által betötött helyek voltak - honvédség, IT), de mindig is kevesebb volt a bérem, mint egy férfi kollegának - hasonló pozícióban.

Vagy nézzük a népesség növekedést. Az állam azt díjazza, ha minél többet szül egy nő. Az, aki munkában tölti az éveit és adózik el van felejtve.

Bocs, nem vitát akarok generálni ebből, csak lássátok, hogy hogyan is tekintenek a nőkre.

Csitriként tetszett, hogy szegfűt kapok a Moszkva téren, hogy katonatársaim sorfalat állnak egy szál virággal a kezükben, hogy a bank recepcióján két kollega vödörszám osztja a "meglepetés" virágokat. Felnőttem és látom, hogy a világ hogyan bánik a nőkkel.

5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 5. 15:02
Köszöntés+csoki/virág bármilyen kombinációja bőven megfelel, nem tudom, mikor lett szokás nőnapra is ajándékozni. Mondjuk sosem sértődöm meg, ha ajándékot kapok, de nincs ilyen vágyam. :D
márc. 5. 14:50
Én azzal is beérem, ha nem felejtik el a nőnapot a környezetemben élő férfiak és csak felköszöntenek.
márc. 5. 14:45
Semmit.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
márc. 5. 14:28
Miért?
márc. 5. 13:52
Én könyvet szeretnék, de szerintem virágot és csokit fogok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook