Mit szeretnél nőnapra és mit fogsz kapni szerinted? (beszélgetés)
NŐnapra semmit, ami kell vagy tetszik,azt az aktualitás idejében megkapom/ megvesszük..
Holnap hozunk pálmákat, de annak a nőnaphoz semmi köze.
Nem ünnepeljük.
Valami kis virágot
Valami kis virágot
Csokit ma már kaptam egy ismerőstől, mert elutaznak, nem tud majd a napján köszönteni.
Férjem valamit szervez, amúgy is hétvégén lófrálni szoktunk, gondolom vasárnap is valami program lesz, annyi a dolgom hogy szép legyek, kipihent és vidám.
Egy nap. Többre értékelném, ha csak úgy egyszerűen, mint embert, a jogaimat tisztelnék a hétköznapokban.
Persze, fogadjuk az ünneplést, de ne feledjük a hétköznapokat!
"A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja."
Nincs mit ünnepelni. Több, mint 100 év alatt sem teljesültek ezek.
Még nálunk sincs egyenlőség. Gondoljunk csak a bérekre! Mindig "férfias" területen dolgoztam (legalábbis mikor kezdtem ezek még többnyire férfiak által betötött helyek voltak - honvédség, IT), de mindig is kevesebb volt a bérem, mint egy férfi kollegának - hasonló pozícióban.
Vagy nézzük a népesség növekedést. Az állam azt díjazza, ha minél többet szül egy nő. Az, aki munkában tölti az éveit és adózik el van felejtve.
Bocs, nem vitát akarok generálni ebből, csak lássátok, hogy hogyan is tekintenek a nőkre.
Csitriként tetszett, hogy szegfűt kapok a Moszkva téren, hogy katonatársaim sorfalat állnak egy szál virággal a kezükben, hogy a bank recepcióján két kollega vödörszám osztja a "meglepetés" virágokat. Felnőttem és látom, hogy a világ hogyan bánik a nőkkel.
További ajánlott fórumok:
- Álmodozzunk...milyen SMS-t szeretnél most kapni? (csak röviden, tömören)
- Ha a pénz nem számít, mit szeretnél kapni karácsonyra? (Most nem a szeretet meg a békesség érdekel, hanem ténylegesen tárgyilagos ajándék!!)
- Mit szeretnél kapni a Mikulás bácsitól? Mit hozzon?
- Mit szeretnél kapni karácsonyra?
- Mit szeretnél kapni nőnapra?
- Mit szeretnél kapni babakeresztelőre?