Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontottam el a pitán? fórum

Mit rontottam el a pitán? (beszélgetős fórum)


19. d0b7178f40 (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2009. szept. 16. 14:21

Ez a pontos elérése:

[link]

Jó nézelődést

18. d@nu (válaszként erre: 9. - D0b7178f40)
2009. szept. 16. 07:36
Örülök, hogy sikerült. :))
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - D0b7178f40)
2009. szept. 15. 16:09
Köszönöm szépen, majd keresem:))))
16. d0b7178f40 (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2009. szept. 15. 12:38

nincsmit.Van blogom is az meg etelek-monianyu-blogspot.comvag valami hasonló.Ha a keresőbe beírod az ételek monianyut akkor sztem meg is találod.

Ott is vannak receptek.


üdv

15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 14. - D0b7178f40)
2009. szept. 14. 15:08

Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen a kedvességedet:)

Nagyon jó ötlet a tejföl, mert mindíg joghurtot vagy kefírt javasolnak az öntethez, de Én azt savanyúnak találom.

Mégegyszer köszönöm: Fiti

2009. szept. 14. 11:33

Hát azért nem lessz olyan ropogós a széle a husikának mint amikor a nyársról vágják ami az éttermekben készül.De attól függ,mennyire pirítod meg.Én kevésbé szoktam mert a párom úgy szereti, ha szaftika is van rajta bőséggel.

A sali meg a következő:

Jégsaláta vékony csíkokra vágva

uborka szintén csíkokra vöröshagyma csíkokra paradicsom szintén csíkokra.

Az egészet egy olyan öntettel öntöd le, hogy tejföl(ehhez mérten 1/4 rész)tej,hogy kicsit follyon,aztán fokhagymát teszel bele zúzva, szájíz szerint, meg egy csipet só.És ezzel öntöd le a salátát és elkevered.

Én ezzel tálalom már régóta de mindíg bejön.Friss ropogós és finom.

ha kell még valami akkor keress.

üdv T.

13. 2104cc91e8 (válaszként erre: 11. - D0b7178f40)
2009. szept. 13. 20:55

Igen, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen:)

Én (csak a hazájában ettem) itthon még nem próbálkoztam meg vele, de amit ettem az nagyon ízletes volt, nem is reméltem, hogy otthon serpenyőben is el lehet készíteni:)

2009. szept. 13. 20:50
bocsi olajon akart lenni
11. d0b7178f40 (válaszként erre: 10. - 2104cc91e8)
2009. szept. 13. 20:50

Csíkokra szelem akár pulyka akár sertés vékonyakra, és olyajon kifehérítem.Aztán só bors,és annyi víz, hogy ellepje.Megfőzöm, majd amikor megfőtt, akkor ráteszem a gyros port,nekem a kotányi meg a knorr jött be ízre a legjobban, és akkor el kezdem a serpenyőben pirítani.Kicsit fröcsög de nem veszélyes.

Melé salátát adok.

Ha érdekel azt is leírom.

10. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - D0b7178f40)
2009. szept. 13. 07:37

Ügyes vagy, hogy nem adtad fel:)

A belevaló húst hogyan készítetted el?

2009. szept. 12. 23:32

nagy valószínűséggel a hiba az volt, hogy a sütőfelület hideg volt.Mert amikor a forró rácsra tettem be a pihentetés után olyan lett mint amilyennek kell lennie.Szétjött középen és puha mint a vaj.

Szóval frankó lett...


köszi:))

8. d0b7178f40 (válaszként erre: 7. - D@nu)
2009. szept. 5. 14:44

köszi.Megnézem. De most a tortilla mellett döntöttem.Aztán attól függetlenül megcsinálom.

Na akkor alsófelső sütés lessz belőle.Ezekszerint nem folyik le rácsról?na majd meglátom.

köszi

7. d@nu (válaszként erre: 1. - D0b7178f40)
2009. szept. 5. 08:30

Ezt a receptet anno én is készítettem, nekem sem jött be.


Próbáld meg ezt a receptet:

[link]

Nekem mindig szokott sikerülni.

6. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - D0b7178f40)
2009. szept. 5. 08:18

Csináld meg már most reggel, meglátod, hogy milyen, és ha nem jó, még van időd másikat gyártani:)

(Ha pedig jó, akkor zacskóban -ha kihült- nem szárad ki)

5. d0b7178f40 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2009. szept. 5. 08:10

néztem én is ezt tegnap.Lehet, hogy ma ezt a verziót csinálom meg.Meg a lapot is melegítem a sütővel együtt.

lehet, hogy csak tényleg az volt a hiba.Nem tudom.Majd nyilatkozok.

köszike

4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 3. - 2104cc91e8)
2009. szept. 5. 08:08
Bocsánat: Tutireceptek :)
2009. szept. 5. 08:06

Szia:)

Ezt találtam Neked a Tutyreceptek oldalán:)

Sok sikert kívánok:)


Pita görög lepénykenyér recept

Kategória:

Kenyerek, péksütemények


Hozzávalók:

40dkg liszt

2dkg élesztő

1,5 csésze langyos víz

2 teáskanál cukor

1ek.étolaj

2 teáskanál só


Elkészítés:

A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.


Tanácsok:

A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!

(Nem tökéletesen olyan,mint amit Görögbe lehet kapni,de ott ugye másképp sütik.De még ez a legjobb az itthoniakhoz képest.Ezt legalább lehet tölteni!)

2009. szept. 5. 08:01
ja és tettem még bele 2 ek olajat.
2009. szept. 5. 08:00

Mit ronthattam el a pitán, ha nem akar szétnyílni?Ha valaki sütött, akkor segítsen.Mindent a recept szerint csináltam amit Camay tett fel, de mégsem sikerült.Az íze és az állaga jó, de nem nyílik szét.Ami meg szétnyílik, az csak egy vékony rétegben.Mondhatni a kéreg rész.És az meg vékony, hogy a tölreléket megfogja.Nem középen válik el.

1 kg liszt 0,5 l langyos víz, fél él élesztő hagyományosból, a 1 mk cukor és 1 mk só.gyönyörűen megkelt kiadagoltam pihentettem kinyújtottam,és a sütőt bemelegítettem a legmelegebbre.

Lehet, hogy a sütőlapot nem melegítettem be az volt a baj?Mert ahogy nyújtottam, a hideg lapra tettem rá és úgy a forró sütőbe.????


ha van hiba amit láttok benne szóljatok.Mert szükségem lenne ma délután a pitára mert vendégeim lessznek.és gyrost pitában ígértem


köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook