Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit lehetne kitalálni a fiataloknak unalom ellen? fórum

Mit lehetne kitalálni a fiataloknak unalom ellen? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2016. márc. 1. 21:48
Semmit, mert nincs rá igény, a többség link, és úgyis mindenki megy a tömeg után.
81. ina87
2016. márc. 1. 21:45
takaritani kapàlni gazolni
80. unom (válaszként erre: 79. - 3b097083af)
2015. nov. 30. 17:29
Mutass példát. A kor nem kifogás.
2015. nov. 30. 17:20
munka!
2010. dec. 21. 15:14
Zenehallgatás vagy sport - ez a legjobb sztem :)
2010. ápr. 4. 16:39
Ja, és elkezdtem sportolni, és imádom, hogy ettől nem lehet másnapos az ember, mégis kikapcsol tőle az agya :D
76. a25519fea2 (válaszként erre: 75. - A14deb9047)
2010. ápr. 4. 16:38

Már elnézést, de szerintem a közmunka (erdőtisztítás) mindenki feladata lehetne, nem csak a fiataloké! Nem csak mi tehetünk arról (személy szerint én egyáltalán nem) hogy koszos a környezetünk. Hány idősebb embert látok szemetelni.. és nem érzek magamban intuíciót, hogy más mocskát takarítsam fel.

Más.

Én szabadidőmben olvasok, gépezek, okosodom, nyelvet tanulok, barátokkal lógok. Régebben én is sokat jártam bulizni de már nem érzem szükségességét. Szerintem ezeket a bulis éveket mindenkinek végig kell járnia. Én nem bántam meg, nem csinálnám másképp, kb 20 éves korom körül hagytam abba. A barátaim még mindig ezt csinálják, hát csinálják :) De mellette folyamatosan járunk múzeumokba és képtárakba, mivel ez a fő érdeklődési körünk. Mi olyasféle alkotó társaság vagyunk.

2010. ápr. 4. 15:10
MUNKA!!! favágás, kőtörés, kocogás, futás, úszás, útépítés, erdőtisztítás, stb.
2009. nov. 17. 06:48

Úgy olvastam: "Mit lehetne kitalálni férfi uralom ellen?.......most vagy nagyon korán van,vagy egyre rosszabb a szemem?

:)

2009. nov. 17. 06:34
Szerintem sok lehetőség van:sportolás,például foci,asztalitenisz,szellemi sportnak meg ott van a sakk.Lehet kreativan is az időt eltölteni:pld origamizni.Más ötletem nincs.
72. spinneli (válaszként erre: 70. - Bec1f7f165)
2009. nov. 16. 13:37
ha emlékszel volt a boldogult 90-es években országos ifi kampány a Xénia láz, minősgée persze eléggé vitatott, de hasonlóakat a tapasztalat fényében átalakítva aktualizálva és felmérve megint lehetne csinálni.
71. spinneli (válaszként erre: 68. - Sünciné)
2009. nov. 16. 13:35

van, csak jól kell csinálni meghirdetni stb.

minden fiatalt persze úgysem fog érdekelni...

70. bec1f7f165 (válaszként erre: 65. - Spinneli)
2009. nov. 16. 12:59

Szerintem ezek jó dolgok. És bizonyos téren teljesen aktuálisak. A Beugrót sok fiatal szereti, mi is :) És most már társas is van belőle (karácsonyra meg szeretnénk lepi magunkat), de ahol ilyen szakkört tart vki tud maga is játékokat készíteni. Meg ugye van megasztárunk, csillag születik... ezeknek az önkifejező műsoroknak divatja van, ha ügyesen meglovagolnák, tényleg lehetne sikeres kampányt indítani.


Nem jó pesszimistának lenni, de a fiatalság nevelésétől egyre több pénzt vonnak el. Reklám kapmányt anélkül nem lehet indítani. Plusz a pedagógusok nevelési kedvét, és lehetőségeit is korlátozzák (anyám pedagógus). A civil szervezetek meg külön-külön álló csoportok, és úgy nehéz nagy tömeget megmozgatni.

Ennyit látok, de jó itt hallani, hogy ifi irodák és közösségi helyek nyílnak :)


Abban a középiskolában, ahova jártam az enyémmel párhuzamos osztályban ilyen órák voltak, mint önismeret, pályaorientáció. Egy csomó kreatív feladatot kaptak, ahol maguknak kellett megválaszolniuk "az élet kérdéseit". Ebből az irányvonalból sokkal többen felvételiztek eredményesen, majd végezték az a munkát, amilyen szakon végeztek. Ugyanazok a tanárok tanítottak, ugyanaz volt a kötelező tananyag, a tankönyvek, az óraszám, és az kizárható, hogy abba az osztályba felvéteiztek mindig az "okos gyerekek". Viszont már 3.-ra, mikor faktot kellett választani, legtöbben ismerték a saját érdeklődési körüket, és céltudatosabban gondolkodtak. És hozzá tenném, kevesebb volt a züllés az osztályban, plusz volt osztályközösségük. Szerintem ez az irányvonal célravezető lenne hosszú távon.


Mindenkinél biztosan vállna be, de sok eredményt hozhatna. Nem tudom, hogy én hogy fejlődtem volna, ha ilyen osztályba járok. Én egy nagypofájú, aztán csendesen kihúzó egyén voltam. Nem tartoztam a nem lévő közösségbe sehogy. Az iskolán kívül éltem a világom. Züllöttem, ittam, drogoztam, pasiztam. De "normális témákról" mindenkivel el tudtam beszélgetni. Aztán elegem lett, és más irányba haladok. Aki most ismer meg engem, nem gondolná rólam, hogy ilyen voltam középiskolában.

A suliban néha voltak olyan programok, amikor filmeztünk, és utána órákig beszélgettünk róla. Jó pár embert lekötött, de ez egy évben csak pár alkalom volt, azt általában egy tanár önszorgalomból végezte. De több ilyen lehetőség nem volt.

2009. nov. 16. 12:54
Tudod én azért nem értem az italozást, mert ( szintén tapasztalat ) sokszor versenyt ittak szinte egész hétvégén. Hétfőn meg jó másnaposan mentek az iskolába!
68. Sünciné (válaszként erre: 67. - Spinneli)
2009. nov. 16. 12:52
Remélem van rá igény! Ezt Te látod! Tényleg jó ötlet!
67. spinneli (válaszként erre: 66. - Sünciné)
2009. nov. 16. 12:34

Amennyire lehet van reklámja ezeknek a helyeknek, meg sokat számít a fiatalok közötti szájhagyomány, nemrég dolgozták ki az új ifjúsági tv.-t ami szintén segíti ezeknek a helyeknek a működését.


a csoportnyomás természetesen nagy a fiatalok körében ezért is kell vagy lehet alternatívát mutatni nekik.

66. Sünciné (válaszként erre: 65. - Spinneli)
2009. nov. 16. 12:32

Ez egy nagyon jó ötlet! Csak az a baj, hogy kevés a reklámja! Tudom a mai világban semmire nincs pénz de azt hiszem erre többet kellene finanszírozni!

Igazad van, nem feltétlen lesz alkoholista, de ha már a suli után nem megy a kocsmába ( nem vonatkozik minden fiatalra ) akkor már ki van rekesztve! Sajnos nekem volt rossz tapasztalatom ezen a téren!

65. spinneli (válaszként erre: 64. - Sünciné)
2009. nov. 16. 12:28

Az utóbbi években egyre több ifjúsági iroda, és közösségi hely nyílik számukra, én a régi munkahelyemen dolgoztam egy ilyenbe, illetve a jelenlegi melóhelyemen drámapedagógiai csoportokat tartunk ezeken a helyeken.

Ebbe a térbe való bevonzást látom egy jó lehetőségnek egyrészt azért, mert közösségbe kerülne a fiatal, másrészt érdemi programokban vehet részt (drámapedagógiai játékok, zene, film, könyv, csocsó, pin-pong stb) szerintem tovább kell erősíteni ezeket a helyeket megfelelő reklámmal, programokkal, pályázatokkal, hogy minél több fiatal betaláljon.


Ami az alkoholizálást illeti továbbra is azt gondolom árnyaltabban kell hozzáállni ebben a korban kezdi az ember keresgélni, tágítani a határait, amiben benne van az is, hogy többet iszik mint kéne, és ez nem feltétlen mutat arra, hogy alkoholista vagy életcél nélküli lesz.

64. Sünciné (válaszként erre: 62. - Spinneli)
2009. nov. 16. 12:22

Te mit javasolsz Nekik? Én már adtam tippeket, de tudod az ciki! Mi sem gubbasztottunk otthon hétvégén! Nem ittasodtunk le!

Tudod a múltkor láttam egy kislányt! Azért írom, hogy kislány mert nem volt több 15-16 évesnél! Ketten támogatták! De az a kettő is kissé illuminált állapotban volt! Mondhatom épületes látvány volt!

2009. nov. 16. 12:20

Én mindig is a sportot fogom ajánlani. Nem kell fanatikusan, nem kell élsportolónak lenni, de a sport az kell, jó dolog. Biztos, hogy minden korosztályban és testi adottsággal meg lehet találni azt a sportot amit szeret az ember. Ez nem azt jelenti, hogy hétvégén nem lehet buli és el kell hanyagolni a tanulást.

Kikapcsolódás még szerintem a kirándulás a haverokkal pl.

2009. nov. 16. 11:36

ez egy eléggé nehezen motiválható korosztály, de szerintem cseppet sincsenek jobban elveszve, mint a szüleik anno. és most.

Ami a hétvégi bulizást illeti valóban látni kell az árnyalatokat, szvsz nekem mindig jóval életképtelenebbnek és furcsának tűnik egy olyan tizenéves, akinek a szórakozás kizárólag otthoni gubsztással és tanulással telik.

61. Sünciné (válaszként erre: 60. - Hideghegy)
2009. nov. 16. 11:22

Ez egy fórum!

Szerintem mindenkinek joga van leírni a véleményét! Ezen nem szabad megsértődni!

Te mit javasolnál nekik? Hogyan töltsék el a szabadidejüket! Mert tudod szinházba, moziba, kirándulni......stb. járni ciki!

Így marad neki a pia és a disco???? Nem hiszem!!!

60. hideghegy (válaszként erre: 59. - Bec1f7f165)
2009. nov. 15. 23:16
Tedd meg légyszíves,hogy nem szólsz hozzám!Köszönöm!
59. bec1f7f165 (válaszként erre: 56. - Hideghegy)
2009. nov. 15. 22:45

Nem akarsz vegyülni velük. Akkor hogy gondoltad a nagy segítséget, messziről megmondod a frankót? Vagy odavágsz nekik egy focilabdát, hogy nesztek menjetek játszani?


Nem kell túl nagy emberismerőnek lenni ahhoz, hogy ebből a pár hozzászólásodból le lehessen vonni, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz, a fiatalságról.

Mindenemellécsak jártatod a szádat, és nem fogsz tenni semmit. Tegyük fel, itt meglenne a tuti ötlet, aztán hogyan tovább? Gondolsz rá erősen, és majd megtörténik?

58. Sünciné (válaszként erre: 56. - Hideghegy)
2009. nov. 15. 18:38

Szerintem nem nekünk kéne kitalálni, hanem nekik! Olvashattad az egyik hozzászólást, hogy kinevették, hogy szinházba jár!

Javasolnám nekik a múzeumokat, szinházat, mozit, kirándulást. Vagy esetleg segithetnk otthon a házimunkában! Mindemellett tanulhat, olvashat!

57. hideghegy (válaszként erre: 54. - Ec78bc2bf8)
2009. nov. 15. 18:33
Igen mindenképpen érdekel,tudod írtam az ex férjemről.
56. hideghegy (válaszként erre: 55. - Bec1f7f165)
2009. nov. 15. 18:30

Hát ha te ennyiből véleményezel akkor csak gratulálni tudok.Jó ember ismerő vagy!

Nem akarok vegyülni velük,de attól még ismerhetem a bajaikat,találkozom fiatalokkal és beszélgetek velük,még az elött,hogy leittasodnak.:-)

DE nem értem,azt nem hiszem h írtam volna h ez minden fiatalra jellemző.

"Mit lehetne kitalálni a fiataloknak unalom ellen?"

ebben szerintem semmi személyeskedés,semmi bántás,ott a segitő kérdés,sokan nem így értelmezték arról nem én tehetek!

55. bec1f7f165 (válaszként erre: 51. - Hideghegy)
2009. nov. 15. 15:46

Igen, ez egy nyilvános fórum, ahol számolnod kell azzal, hogy valaki véleményt alkot rólad és a szövegedről.

Talán időszerű lenne azt a pár dolgot meghallgatni, mert nem igazán ismered őket. Máskülönben tudnád, mi érdekli őket. Ha segíteni akarsz rajtuk, akkor először talán el kellene vegyülni köztük.

54. ec78bc2bf8 (válaszként erre: 52. - Hideghegy)
2009. nov. 15. 13:52

Igen?:)

Nemsokára olvashatod a cikkemet is (persze, csak ha érdekel), iylesmi témakörben íródott, remélem, lassan már megjelenik....

2009. nov. 15. 13:49
Bizony lehet még attól valaki tanulós mert minden hétvégén leissza magát. Egyik barátomnak legalább olyan fontos a tanulás, mint a szórakozás! És minden vizsgája ötös :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook