Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni ételintolerancia esetén, gyógyítható például diétával? fórum

Mit lehet tenni ételintolerancia esetén, gyógyítható például diétával? (tudásbázis kérdés)


14. Zillertal (válaszként erre: 13. - Df1e1c376c)
2020. aug. 25. 17:11
Ez szerencsére nem allergia,emiatt sem érzem gènselejtesnek magam,ehetek ezeket nincsenek kiütèseim vagy súlyosabb panaszok...de akinek súlyosabb panaszai vannak,azt sem gondolom gènselejtesnek,ès nemcsak azért,mert nem biztos,hogy a gènek okozzák a bajt.
2020. aug. 23. 07:32

Ezt sajnos nem lehet kikapcsolni. A korral változhat meg felnőttként is, nekem ez a tapasztalatom, de kerülni kell.


Engem egy időben kiütött a paradicsom meg akkor is, ha csak kecsap volt egy burgerben. A mogyorofelekbol egy kiskanálnyi. Előtte nem volt ilyen, most meg már nincs.


Én élesztőt nem ehetek. Időnként bevagok egy pizzát vagy croissant-t, vagy melegszendvicsnek, és meglátom hány ragya jön ki rajtam. Néha nem sok.

De minden kaját el kell olvasnom, mert az élesztő egy fajta természetes izfokozo, így a minden-mentesekben is van. Ha napi szinten csak ezt a kicsit eszem, vallalhatatlan lesz az arcom, többet tusszogok, a hasam is oda lesz.

Gén selejtes vagy te is, el kell fogadni.

12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Zillertal)
2020. aug. 22. 21:11

Azt nem tudom, hogy véglegesen gyógyítható-e, de erről inkább az orvost kell kérdezned. Én még csak olyat hallottam, hogy megfelelő étkezéssel, ill. ha kell, gyógyszeres kezeléssel "karban tartható".


Van valahol a net-en (facebook-on is) "Nóri minden-mentes konyhája" a legkülönfélébb allergiákhoz receptek, alapanyag félék sorolása... de működik azon belül állítólag csoport is, ahol tanácsokkal látják el egymást. Keress rá, beszélgess velük, talán többet tudnak ott segíteni.

És persze első, amit a doki mond!

11. Zillertal (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
2020. aug. 22. 20:50
Igen,én is igyekszem így kezelni,de tojásfehérjère vagy tejtermèk annyi èlelmiszerben van összesègèben,így jó lenne javítani a helyzeten,ha lehet.
10. Zillertal (válaszként erre: 9. - Érdekes73)
2020. aug. 22. 20:48
Igen,ezzel èn is így szeretnék lenni,de tehèntej szinte minden tejtermèk alapja, tojásfehérje vagy sárgáját is sok mindenben láttam már,igaz inkább a sárgáját használják fel más èlelmiszerekhez is.Emiatt is szeretném tudni,hogy ezekből ki lehet-e gyógyulni,mit lehet tenni.
9. Érdekes73 (válaszként erre: 7. - Zillertal)
2020. aug. 22. 16:31
Nekem az uborka meg a paprika ilyen ( terhességek után )így inkább nem eszek.
8. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Zillertal)
2020. aug. 22. 15:01
Bizonyos mértékű tejérzékenységem nekem is van, ha többet iszok, innék belőle, gyorsan kellene futnom. De miután ez kiderült, módjával, és odafigyeléssel kezelem a tejtermékeket, és szerencsére nálam ennyi is elég.
7. Zillertal (válaszként erre: 6. - Érdekes73)
2020. aug. 22. 14:42
A szervezetem nincs jól tőle,de szerencsére nem allergia,hanem ètelintolerancia,ez enyhèbb,nincsenek ettől halálos tüneteim, vagy hogy lebènulok mint mogyoró allergiánál.Az van,hogy a szervezetem nem kívánatos anyagkènt èrtèkeli,hasi diszkomfortèrzèsem van egy jó ideig utána.
6. Érdekes73 (válaszként erre: 3. - Zillertal)
2020. aug. 22. 14:17
Sajnos amit nem tolerál a szervezeted azt nem szabad fogyasztanod. Megértelek bajban lennék én is ha kiderülne hogy holnaptól nem ehetek pl. tojást, sajtot,tejfölt,joghurtot, nem ihatok tejet.
5. hókatica (válaszként erre: 2. - Érdekes73)
2020. aug. 22. 14:11
A tejfehérje intolerancia és a laktózérzékenység 2 külön dolog, a tf az allergiás reakció, a laktóz"allergiát" pedig egy lebontó enzim hiánya okozza.
2020. aug. 22. 14:09

Kisgyerekkorban még kinőhető, felnőtt korban már kevésbé.


Amire kijött az intolerancia, arra 0 diéta, semmilyen mértékben sem, még azt sem, ami nem okoz tünetet, mert folyamatosan terheli a szervezetet az allergén.


Lányomnál fél évesen derült ki a tejfehérje allergia, akkor a tojásról és szójáról is le lett tiltva. 2 évesen volt tej, 2,5 évesen tojás, 3 évesen szója terhelése. Ezeket kinőtte 7 éves kora óta paradicsom, dió, mogyoró, szőlő allergiás + por-, fű-, fa-, macskaszőr allergiája van, amire a szeme jelez.

3. Zillertal (válaszként erre: 2. - Érdekes73)
2020. aug. 22. 14:02
Köszi,de a vizsgálat megvolt,vèrből a Foodtest kimutatta az ètelintoleranciát.A másik dolog,hogy habár én is a laktózra gyanakodtam sokáig,vègül azonban kiderült,hogy a laktóz helyett a tehèntejjel van a gond.
2020. aug. 22. 13:55
Nem vagyok érintett de szerintem ezeket a vizsgálatig egyáltalán nem kélne enned. Tejből meg próbáld meg a laktózmentest.
2020. aug. 22. 13:27
Voltam Foodtesten a tojásfehérje, tehèntej, árpa, kukorica erős intolerancia èrtèket adott.A tojásfehérje, tehèntej, árpa pirossal kiemelve. A tojásfehérje, tejről sejtettem előtte is,mert voltak tünetek.A tej nehezen kikerülhető, a tejtermékek nagyrèszt tehèntejből kèszülnek,de tünetek csak a kevèsbè feldolgozott termèkeknèl pl.dobozos tej van, kemèny sajtoknál alig. Gasztroenterológushoz csak több hónap múlva kaptam időpontot, ezèrt is kèrdezem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook