Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket? fórum

Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket? (tudásbázis kérdés)


1 2
20. Afrodita (válaszként erre: 14. - Belnea)
2008. szept. 3. 16:07
Tiszta nosztalgiába estem, amikor írtál gyerekkorunk iskolájáról.:-) Az én keresztfiam 16 éves, de életében nem látott iskolaköpenyt.
2008. szept. 3. 16:06

nem szép dolog, hogy a tanárnőd visszaél a hatalmával, de szerintem jobb, ha igazodsz az elvárásaihoz.

gondolom, ez sokaknak nem fog tetszeni, de ez a legcélravezetőbb.

ha tovább tanulsz, az egyetemen sem lehet mindenért fölkapni a vizet, és ott is történnek csuda dolgok.

2008. szept. 3. 16:06
Még várok egy pár alkalmat, de ha továbbra is ilyen fasz marad akkor kénytelen leszek egész órás hangfelvételt készíteni és leírni a kis anekdotákat az igazgatónak. ha nem jön be akkor szólok a szüleimnek. Egyszer már volt dolguk ilyennel, amikor a hugomat megverték és el akarták tusolni az ügyet. Ezért mosta hugomnak busszal a távolabbi (bár sokkal jobb) iskolába kell járnia. Nem mintha annyira megerőltető lenne, de nem a bántalmazottat kéne másik iskolába tanácsolni.
17. 319cd6978b (válaszként erre: 14. - Belnea)
2008. szept. 3. 16:03
Hát az régen lehetett. Nem is biztos hogy az volt a jó. Itt úgy nézel ki ahogy akarsz, ha elviseled a véleményeket. Én csak szeretném ha nem kéne elviselni a véleményeket. Meg ha rosszat mondok órán akkor ne röhögjön ki az egész osztály hogy bevágódjon a klimakszos vén banyánál. Három éve még volt egy matektanárnő, aki szintén kegyetlen volt, nem ilyen módon, hanem a szigort illetően. Valahogy őt is sikerült eltessékelni egy másik közgazdaságiba.
16. belnea (válaszként erre: 15. - 319cd6978b)
2008. szept. 3. 16:02
Ismét csak tanácsolni tudom, hogy NÉZZÉTEK MEG AZ ISKOLA HÁZIRENDJÉT, ott pontosan le van írva, hogy milyen panasz esetén, kihez, hova lehet fordulni!
15. 319cd6978b (válaszként erre: 11. - 2ce679405c)
2008. szept. 3. 15:59
Igen ezért nem akarok vele kötözködni. És mi van ha nem sikerül jóra bírni vagy eltávolítani. Akkor két éven át szívok. Vagy az egész osztály. nagyon általánosítja a diákokat. Én biztos nem beszélek vele. Az már azt jelenti hogy hajlok affelé hogy mégiscsak igaza van. Amúgy közgazdaságiba járok. Nincs a házirendben kikötve hogy ki hogy nézhet ki. Az én külsőm még nem is extrém sokakahaz képest. Van akinek rózsaszín meg zöld. Ez csak egy rohadt fehér csík. Olyan mintha őszülne. Ha visszafestem az azt jelenti hogy megadom magam. Szóval nem. Nem fogok beszólni. Nem vagyok olyan buta. Azzal előhozakodhatna egy esetleges meghallgatás esetén. Olyan udvarias leszek hogy belezsibbad a nyelvem, de nem hagyom annyiban. Legrosszabb esetben írok az önkormányzatnak vagy valami felettesnek az iskolán kívül.
14. belnea
2008. szept. 3. 15:57
Tulajdonképpen én még olyan világban jártam iskolában, amikor NEM LEHETETT hajatfesteni, lakkozni, visszabeszélni, óra után a fiúnak az iskola előtt várakozni, de LEHETETT iskolaköpenybe járni, váltócipőt vinni, jelentkezni, szépen beszélni, tanulni, minden felszerelést elvinni (középiskolában). Volt tisztelet a tanárok iránt és viszont a tanárok részéről is! Én magam nem csodálom, hogy egyik-másik tanár idegbeteg!
13. Afrodita (válaszként erre: 4. - 319cd6978b)
2008. szept. 3. 15:53
Most látom részletesen amit írtál, de szinte éreztem, hogy valami vén rémségről van szó, aki egyidős a iskola falaival....Az a baj, hogy ezek már akkora "köztiszteletben" állnak, hogy egy új, fiatalabb igazgató a se.gét se meri az ilyennek megszagolni, tehát csak szülői összefogás segíthet, több szülő együttes fellépése az osztály nevében.
2008. szept. 3. 15:52
Igen. Valami ilyesmi járhat a fejében. Ha kicsit kiforgatjuk a szavait akkor azt is mondhatjuk hogy megfenyegetett. Azt mondta hogyha valaki kattogtatja a tollát attól a falnak megy és utána pedig a kattogtatónak. Az ilyenektől irtózom. ha betöltöm a 18 tuti panaszt teszek ellene. Már ha addig nem történik semmi. Az osztálytársaim azt mondják hogy muszáj lesz elviselni, mert ő az egyetlen KGT tanár az iskolában. DE biztos van aki átvenné a helyét.
11. 2ce679405c (válaszként erre: 7. - Afrodita)
2008. szept. 3. 15:51
de megvédheti magát, mert joga van hozzá, csak nem úgy hogy vissza szól. azért a tanár (legyen akár bunkó vagy szemét) tisztelni kell, s ezért nem szabad vissza szólni. esetleg még neked támad belőle gondod.
2008. szept. 3. 15:50
Ehhez nem tudok hozzászólni, mégis kikívánkozik belőlem egy hozzászólás: ha valakinek a kisgyerekével ilyen a tanárja, és pláne a gyerek érzékeny is, akkor sürgősen vegye ki az osztályból, vagy az iskolából is a gyereket, és vigye át máshova. Sok áldozatot és nehézséget megér, hogy ne nyomorodjon meg az a gyerek. Én harminc éve nem tudom kiheverni, hogy ez történt velem. Egy talpraesettebb, cserfesebb gyerek valószínűleg jobban bírta volna, de van, akinek életre szóló károsodást okoz. Ez az ügy itt, tudom, másféle, egy 17 éves ezt jobban kibírja, nem olyan kiszolgáltatott, mint egy kicsi (bár durva lehet, nem mondom, hogy kellemes).
9. belnea (válaszként erre: 4. - 319cd6978b)
2008. szept. 3. 15:48
Miért névtelen levél? Vállald magad! Egyébként az osztálytársaiddal karöltve tegyetek panaszt az igazgatónál szóban és emellett írásban is adjátok át a panaszt, kérjétek meg rá, hogy 30 napon belül vizsgálja ki az ügyet, amelyről értesítést kértek. Amennyiben kéréseteknek nem tesz eleget, úgy a területileg illetékes Önkormányzatnál (felettes szervnél) tesztek panaszt. Kész. Nem kell túl spirázni. Tanulmányozzátok át az iskola házirendjét, hogy milyen esetleges tiltások vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan, s miként jelenhettek meg az iskolában (úgy gondolom, hogy gimibe, vagy középiskolába járhatsz, előfordulhat, hogy tiltják a testékszerek, feltűnő hajviselet, hajszínt, műköröm stb. viselését a balesetveszélyre tekintettel, valamint az esetleges szakmai gyakorlaton való megjelenés miatt - mondjuk pincér tanulónál nem nézik jó szemmel a testékszert, punk frizurát, tetkót stb.)
2008. szept. 3. 15:48

először szólj az osztályfőnöködnek. Általában az Ő dolguk ezt elintézni az igazgatóval!

Még régebben nekünk így sikerült a suliból kirugatni egy nem norális matek tanárt.

Azt hiszem még aláírást is gyűjtöttünk.

2008. szept. 3. 15:48
Egyetlenegyszer beszélnék vele, megkérdezném a miértekről és kérném, hogy változtasson. Ha nem változtat akkor az igazgatóhoz mennék, mivel főnöke,próbálja helyre tenni, végső esetben meg kirugatnám! Hány fiatal állásnélküli tanár, tanárnő szeretne dolgozni, aki nem szereti a gyerekeket és megalázza őket, annak nincs helye a pályán! Sajnos az idősebb tanárok egy része azt hiszi, hogy ő oda már be van betonozva, és tuti biztos az állása, mindent megtehet a gyerekkel, aki szegény ugye nem is szólhat vissza, nem védheti meg magát az adott szituációban, mert Ő még csak gyerek.
2008. szept. 3. 15:46
"2. A diák személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben kell tartani, nem szabad kitenni semmilyen fizikai és lelki erőszaknak. Nem szabad pofon vágni, belerúgni, nem szabad megjegyzéseket tenni rá, mert kövér vagy sovány, mert vörös hajú vagy nagy orrú, mert okos vagy buta. Nem szabad megalázni, megalázó büntetésnek alávetni." Azt hiszem valami ilyesmivel kell majd érvelni. Nagyn felháborít hogy évekig ezt valaki eltűri. Az ilyennek nem iskolában a helye hanem a világítótorony őrszékében.
2008. szept. 3. 15:44
Ez nem egy olyan eset amit meg lehet beszélni vele. Az osztályfőnök ismonta hogy csak akkor szólaljunk meg ha kérdez és egyébként egy mukkot se. Az ofőhöz két évig nem szólt mert egyszer elment mellette köszönés nélkül.
2008. szept. 3. 15:42
Ma volt szerencsém megismerni a KGT tanáromat. 60 év körüli nő, és nagyn hangulatember. Még be sem mutatkoztunk de már szóvá tette a hajam színét(festett) és megkérdezte hogy ez a betegség nem e akadályoz a tanulásba? Ez háborított fel, de nem csak velem volt ilyen hanem kb minden második emberrel. Ha valaki rosszat mond, gúnyosan kiröhögi és grimaszol. És kijelentette hogy ő a fijúkkal szimpatizál. Egyik kissé túlsúlyos osztálytársamat megkérdezte hogy ő maga elfogyaszte napi több mint fél kiló kenyeret, mert az inflációról beszéltünk. A fiú monta hogy nem, erre a banya azt monta hogy pedig nagyon is úgy tűnik. Szeretném valahogy egyenes pályára állítani a kisasszonyt, de de már elég rég óta tanít az iskolában. Jó hír viszont hogy idén új igazgaató van, aki nem szeretni az igazságtalanságot, és kiáll a kisebbségek mellett. Valami incidenst és arra megoldást írjatok lécci ha történt veletek vagy hallottatok róla. Vagy ha esetleg szakemberek vagytok vagy ilyesmi. Érik egy névtelen levél.
2008. szept. 3. 15:41
Először vele kell megpróbálni tisztázni a helyzetet. Ha ez nem segít irány az igazgató-de minél előbb!
2008. szept. 3. 15:41

Szia

Beszélgetni kell vele.

2008. szept. 3. 15:37
Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook