Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit jelentenek az egyetemi kreditek? fórum

Mit jelentenek az egyetemi kreditek? (tudásbázis kérdés)

jan. 8. 09:10
és 1 kredit 30 tanulmányi órát jelent
5. Cicamica3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 13:33
Az Felsőfoku szakképzés.
jan. 7. 11:59

Minden tárgynak van egy kredit száma, ami elvileg a nehézségét mutatja. Ha levizsgázol belőle, megkapod a kreditet. Mintatanterv szerint egy félévben 30 kreditet kell teljesíteni. De nem félévenként nézik, hogy megvan-e a minimum, hanem 4 félév után átlagban. Tehát ha első félévben csak 25 kreditet sikerül megszerezni, második félévben behozhatod, ha 35-öt csinálsz meg. Az tanulmányi átlagnál a jegyeket a kredittel súlyozzák, mert nem mindegy, hogy egy könnyű, 2 kredites tárgyból kapsz ötöst, vagy egy nehéz, 6 kreditesből.

Nem kell megijedni ettől. Ha rendesen teljesítesz, jönnek maguktól a kreditek. Amikor elkezded az egyetemet, úgyis el fognak mondani mindent. Nem tudom, hova szeretnél jelentkezni, de a legtöbb helyen van kreditrendszer.

3. Halacskaaa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 11:32

Minden egyes órának (kurzusnak) van egy kreditértéke. Például egy előadás 4 kredit, egy gyakorlat 2 kredit. Ezekből gyűjtöd össze a 120 kreditet. Vannak órák, amiket kötelező elvégezni, de vannak, amik szabadon választhatóak. Tehát, mondjuk a 120-ból 60 kreditet kitesznek a kötelezö tárgyak, 60 kreditet pedig olyan tárgyak elvégzésével szerzel meg, amiket te válogattál össze.

De minden képzésnek megvan a tanrendje és általában még a félév elején el is magyarázzák, mi hogy van.

jan. 7. 11:32
Ha beírod a google-be, hogy "egyetemi kredit" akkor kiad egy csomó mindent. Pl: [link]
jan. 7. 11:26
Ahová én szeretnék jelentkezni ott 4 félév alatt kell gyűjteni 120 kreditet. Valaki elmagyarázná, hogy ez mégis mi?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook