Mit javasoltok gyomorfájás enyhítésére? (tudásbázis)
Sziasztok!
Felesleges találgatni mi is lehet a baj,menj el a tükrözésre!Meg a kilégzési tesztre,ami ki tudja mutatni,van-e helicobacter p.baktériumod.Ha van,kapsz egy spec antibiotikum kúrát és megszűnhet a fájdalom!
Bár nem volna hülyeség arról az oldalról megközelítened a dolgot,h valamit nem tudsz rendesen "megemészteni"-és itt most nem az ételre gondolok....
Szia!
Jó, hogy mész kivizsgálásra, legalább megtudod, mi a baj. Kitartás!!!
Sziasztok!Nekrm kb.2 hete nagyon rossz a gyomrom.
Minden nap fáj.Érzem hogyha eszem utána feljön a kaja,ha éhes vagyok akkor a savam és rettenetesen
mar.Azt hittem a rennie antacidum segit de csak pillanatnyi megoldás.Sokan mondják hogy sok a savanm és Refluxom van.Vagyis nem zár a gyomorszájam.Jövöhéten elmegyek dokihoz mert már nagyon szenvedek.
Nem tükrözésen nem voltam még.Már meg van a beutalóm.:(
Baktérium próbát sem csináltak.
A dokim szerint refluxom van.Egy másik doki szerint pedig az epe működésemmel van gond.
Szóval magam sem tudom mi lesz.Decemberben megyek egy dokihoz, akit a bnőm ajánlott.Neki is gyomorfekély gyanúja volt, ez adoki vizsgálta, és nagyon megvolt vele elégedve.
Meglátjuk Ő mit mond.
Nem a vizsgálatoktól félek, végigjártam már majdnem mindent, amit ebben a témakörben lehet...
Sajnos teljesen idegi a alapú a dolog, kicsit most minden összejött, ráadásul kezdem azt hinni, hogy a benti menzakaja nagyon rosszat tesz. Amikor otthon vagyok, semmi bajom. Szóval munkahelyi ideg és munkahelyi étel...
De majd egy kicsit jobban odafigyelek magamra, karácsonykor jön a pihi is, és akkor talán jobb lesz a gyomrom is.
Nem kell megijedni. Nem kellemes érzés, de kibírható. A bélröntgennél vagy az epeszondánál mindenesetre kellemesebb.
Ha viszont idegi alapú a fájdalom, akkor meditálj, lazíts, érezd jól magad. Foglalkozz olyan dolgokkal, amik örömet okoznak neked és olyan emberekkel, akik fontosak a számodra. Úgy tudom, a gyomorral akkor szokott probléma lenni - a szervi elváltozásokon túl - amikor olyan élethelyzetbe kerülsz, amit nem tudsz "megemészteni" és feldolgozni. Volt egy ismerősöm, aki ebben a helyzetben folyamatosan hányt.
Szóval lehet, hogy egy kis törődésre és (ön)szeretetre van szükséged. Mondjuk, kinek nem? :)
Sziazstok!
Sajnos én is gyomor beteg vagyok.Még kivizsgálás alatt állok.Múlt hét kedden volt egy olyan rohamom, hogy húúú.De volt mikor ügyelet jött ki, és adtak 3 órát a gyógyszernek.Már meg volt irva a beutalom is.Epe kövem nincs, azt kimutattaz uh.
Kaptam egy Nexium nevű gyógyszert.Az többé kevésbé jó.De az ételeknél oda kell figyelnem mit mikor eszek.:(
Szia!
Próbálj jó nagyokat sétálni a friss levegőn, s ha tudsz minél többet aludni, ez megnyugtathatja az idegeidet. Akár 1 - 2 hét után már segíthet is. Lehet az egéssznek egy alapos kimerültség az oka.
Én Remegelt szoktam elrágcsálni (nagyon finom:-)), vagy vmi mentolosat, vagy csípőset. Nekem az jót tesz.
De gyomorproblémákra nagyon jó a friss petrezselyemlevél is. Állítólag.
Ha savad van, akkor fel kell szívatni vmivel. Pattogatott kukorica nagyon jó!
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- Mi lehet a hónapok óta tartó gyomorfájásom oka?
- A párom rettentő vékony!!! (Férfi) Mit javasoltok, hogy tudna nőni, izmosodni?
- Terhesség alatt gyomorfájásra mit javasoltok?