Mit igyak, ami meleg és nem kávé és nem tea? (tudásbázis)
Próbáltad a rooibos teát? Mézzel ízesítve finom. Inkább lehiggasztja az embert, nem izgatja. Mellesleg nem savas, mint a normál tea, merthogy valójában nem is tea.
Gondolom ittál már ilyet, nem volt jó?
Leveshez még annyit, hogy eszembe jutott, régen amikor még fogyókúrával akartam lefegyni 🤣 olyan ételízesítőből készítettem leveset amit bio boltban lehet kapni, és csak szárított zöldségkeverék, semmi egyéb. 15 percig főztem, pici bors, pici só, és ittam literszám.
Ha nincs friss zöldséged vagy nincs idő pucolgatni, próbáld ki ezt is, mert nagyon finom. Én is beiktatom most hogy eszembe jutott.
Köszönöm mindenkinek a jobbnál is jobb ötleteket. Egyelőre kipróbálom a levest, aztán majd hidegebb napokon szerintem a kurkumás és a szegfűszeges italt is, mert nagyon jól hangzik mindkettő és jótékony hatásai is vannak. A matchákat és oolongot majd alkalomadtán adtán azért szintén megpróbálom.
A forralt bort majd a karácsonyi vásárban mindenképp!😋
Most elgondolkodtam az ajánlásodon. Jó ötlet.💖
Szülinapomra kaptam egy növényi ital készítő kis gépet, amivel nem csak növényi tejeket szoktam készíteni hanem finom selymes krémleveseket is. Ezek elég sűrű levesek, de mától készítek egészen hígakat is. Én is gondolkoztam már azon mivel kéne változatosabbá tenni az italozást.
Az első egy sütőtök krémleves lesz, aztán sorra minden féle. Napi 1 l.😂
Gyomorégés ellen a legjobb teák: [link]
Mindegyikről külön máshol is bővítheted ezekről az információt.
Én azért a szegfűszeget iszom mert egyrészt finom, másrészt nyugtatja a gyomromat.
Én szegfűszegből főzök gyenge teát. Ízesítés nélkül iszom, nem savasít. A szegfűszegben található vegyületek csökkenthetik a gyomor nyálkahártyájának irritációját, ami enyhítheti a gyomorégést és a reflux tüneteit.
1 l vízbe tegyél 10 szem szegfűszeget. Amikor forr lezárod, hagyod ázni fél-1 órát. 1 óta ázás után kiszedem a szegfűszeget mert erősebb lesz az íze, de van aki az intenzívebb ízt szereti jobban.
Szálas teák savat csinálnak, de valódi gyümölcsteák nem. Amik igazi gyümölcsből készülnek, nem aromával.
Finom az almakompót leve is. 1-2 almát megfőzöl 5 perc alatt, fahéjjal, szegfűszeggel.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Ha kihűlt...hogy melegítsük újra?
- Egy hölgy, aki naplót vezet arról, hogyan tud napi 1500 Ft-ból meleg ételt, gyümölcsöt varázsolni
- Mit tegyek, ha tetszik egy meleg férfi?
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Elkezdtétek már gyűjteni a hidegebb estékre befőttes üvegekbe a meleg levegőt?