Mit gondolsz a gyógyszerértékesítésről? (politikamentesen) (beszélgetés)
:))
Azért próbáld meg!
Eme hasonlat a kórházbezárásokra és a szakmai vélemények szerint nem hozzáértő változtatásokra vonatkozott, nem arra, hogy lehet-e patikán kívül máshol is gyógyszert venni.
Pl. panaszod van, elmész a dokihoz és 3 hónap múlva kapsz időpontot.
(Nem olvastam vissza.)
Tudomásom szerint patikán kívül csak bizonyos fajta gyógyszereket árulnak. Rajtunk múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel és hamarabb hozzá tudunk-e jutni valami olyasmi gyógyszerhez, amit már ismerünk.
Egy szóval: Szerintem ez inkább jó mint rossz !
látod, azzal járnánk a legjobban, mi vevők!
(de el kell hogy szomorítsalak, a 100forintos boltban sem minden 100 forint)
És az áruk is 100,- Ft lesz a Bolthálózat nevéhez illően?, mert akkor mindenki oda fog járni :-)) .
Nem csodálkoznék ha a következő hir az lenne: a Meki is részt vállalna az árusításból, és akár a menüket úgy állítanák össze :-)) .
Mindenki maradjon a kaptafánál? Ugyan már! Ezentúl kérném, hogy akinek az én munkaadó bankomnál van bankkártyája, és szeretne pénzt felvenni, az hívjon, megyek az ATM-hez, és felsötétítem, hogy hogyan kell. Nem baj, ha már ezerszer használta, mert ha idegen ATM-ből vesz fel, az más lehet.Én tanultam 5 évet a közgazdász diplomámért, mégis csak akkor kellek, ha pl valaki kölcsönt akar felvenni. Ma már átutalást is intézhet vki, teljesen önmaga, internetbenkon keresztül. Akkor én most sajnáljam magam, hogy ez mennyire degradáló? Ugyan már!Nem akarok Corinfar-t venni a teszkóval, marékszámra. Sőt, senki nem akar. De a fájdalomcsillapítót megvenni csak térbeli változás lenne, nem minőségi. Engem sem világosítottak még fel SOHA, csak arról, hogy mennyit kell szednem, azt meg amúgy is elmondta az orvos.SOHA. Még gyerekgyógyszereknél sem. És nem egyetlen patikában jártam már, hanem egy halomnyiban.
Sorry, kedves Malefico, de Te meg mindenkinek egy-egy mondatába kötsz bele, mintha nem is akarnátok megérteni, higy SENKI nem támadja a gyógyszerészeket, és SENKI nem mondja azt, hogy szívgyógyszert akar vény nélkül. Ezzel pedig csak az ellenkezőjét éritek el. Amúgy is utálom, hogy egy halom TB-t fizetek, de TB-s gyógyszereket gyakorlatilag nem is szedek...Kíváncsi vagyok, hova megy el az az iszonyú pénz, ami a bruttó és a nettó fizum közt van.Ja, és mielőtt felvilágosítasz: elvben természetesen tudom. Mert azért az egyéb egyetemeken is van oktatás, nem csak az orvos- és gyógyszerészképzésben.
101. Jeannie- interneten meg tudod nézni,h melyik az ügyeletes gyógyszertár.
104-emagdi -bizony lehetett olvasni hozzászólásokat, amelyek erősen derogálóak voltak a gyógyszerészekkel és munkájukkal kapcsolatban! És a gyógyszerész nem eladó!:(
látod, pont ezért, amiket leírtál: nagyon macerás, biztos egy sor olyan dolog lesz, ami később egyszerűsödni fog, majd ha meglátják a gyakorlatban miket ellenőrzinek, mennyire nyereséges ez az egész, akkor belevágnak mások is.
ahhoz meg nem kell patikus, hogy valakinek beleírják a munkaköri leírásába, hogy ő adja ki a gyógyszereket:))) azt bárkiébe beleírhatják (és bele is fogják mindenkiébe, aki ilyen benzinkúton fog dolgozni)
azért én reménykedem... bár nekem az lenne a kényelmesebb, ha a teszkóban is lehetne kapni ilyen vény nélküli gyógyszereket, mert én oda járok gyakrabban vásárolni. ( a gyógyszertárnál meg nem lehet parkolni, így az nekem elég macerás)
Nem gondolnám, hogy a friss szabályozás miatt nem élnek a lehetőséggel.
Az OGYI idejében összeállította a patikán kivül forgalmazható készitmények listáját (fájdalom-, láz- és köhögéscsillapítók, savkötők, vitaminok, növényi gyógyszerek, nátha, aranyér, izületi fájdalmak, puffadás, viszketés, szemölcs elleni szerek vannak).
Ezeket csak akkora kiszerelésben lehet forgalmazni, amelyek mennyisége nem okozhat kárt a gyógyszer szedőkben; pl. a 10-es kiszerelések csak 6 v. kevesebb szemesek lesznek. (Gondolom ezek ktgtérítésére lesz/lenne a 300,- Ft-os "dobozdij".
Az új elárusítóhelyeken a gyógyszereket elkülönítve, kulccsal zárható szekrényből adhatja ki az a felelős személy, akinek a munkaköri leirásában ez szerepel (patikusokat fognak felvenni az új munkahelyekre?) ... 14 éven aluli személyt nem szolgálhatnak ki ... betegtájékoztatók elektronikusan ... kifüggesztések ... számytógépes rendszer ... tárolások ... szavatosságok ...
Tehát a feltételekkel tisztában vannak már lassan 1 hónapja, de mégsem élnek vele.
Talán mert lassan visszatérülő befektetésnek gondolnák?, vagy mert azt véleményezik: mindenki maradjon a saját kaptafájánál?
szia!
nem értem, hogy miből gondolod, hogy mi itt le szeretnénk járatni a gyógyszerészeket?
többször is leírtuk többen, hogy nem a gyógyszerészekkel van bajunk, nem vonjuk kétségbe a szaktudásukat.
csupán arról van szó, hogy több olyan készítmény is van, amihez a gyógyszertárban sem kapunk szaktanácsadást, ezeket miért ne vehetnénk meg egyéb helyeken?
(példa: bementem pénteken este a helyi patikába, kértem egy 20 darabos aszpirint. a gyógyszertárban rajtam kívül egy vevő sem volt, tehát lett volna ideje a gyógyszerésznek kiokítani engem az aszpirin előnyeiről, hátrányairól, mellékhatásairól és alkalmazásának módjairól. de nem tette, mondta, hogy hatszázakárhány forint, és viszlát. félre ne érts, ezzel nem a gyógyszerészt szeretném ledegradálni, csak érzékeltetni szeretném, hogy sok esetben nincs szükség arra, hogy szakképzett eladótól vegyük meg amit szeretnénk.)
másrészt, ha én mégis szeretnék szaktanácsot az aszpirinhez, akkor ezentúl is a patikába megyek, és nem a teszkóba, és kikérdezem az ott ülő nénit, hogy mit és hogyan is kell tenni a gyógyszerrel.
gondolj bele, azért ódzkodnak ellene, mert még nagyon friss a szabályozás, és korántsincs letisztázva minden körülmény, nagyok az indulatok.
ilyenkor még mindenki kivár, hogy mi is lesz a gyakorlat. ha beindul a dolog, és látják, hogy valahol működik, onnantól kezdve már mindenhol lesz.
Elvileg január elsejétől van rá, lenne rá lehetőség a vény nélkül kapható gyógyszerek patikán kivüli árusítására.
Az ÁNTSZ Közép-Dunántúli Régiójából még egyetlen üzlet sem kért engedélyt a gyógyszerforgalmazásra.
Talán ez is elgondolkoztató: ők miért óckodnak ennyire tőle.
En Angliaban es Amerikaban lattam ezt a boltban gyogyszeresdit, de nem ereztem ugy, hogy gond lenne belole. Nem szivgyogyszert arulnak igy, hanem csak altalanos fajdalomcsillapitokat, vitaminokat, stb... Csupa olyasmit, amit ha gyogyszertarba mesz be, meg sem kerdezik, mire kell, csak kered, fizetsz es adjak is. Nem latok kulonbseget. A benzinkuton is csak kered majd, fizetsz es kiadjak...
Aki annyira hulye, hogy tul akarja magat adagolni, hozza fog jutni az alkalmas szerhez barhonnan, hiszen eddig is megtette, akinek erre volt "kedve".
Bocs, de szerintem ez megint egy olyan dolog, amit epp fel lehet fujni es fel is lett fujva. Amint eltelik egy kis ido es megszokjak az emberek, hogy ez van, a kutya nem fog beszleni rola tobbet...
Engem pl. jobban zavartak mostanaban sulyosabb valtozasok, megsem beszel mar rola szinte senki, pedig kokemenyen erintettek a jonepet...
Azért csak használjá(to)k a belső tudásbázist. Ha ez már egy multinál más területeken működik és a szabályozók itt is engedik, plusz van rá fizetőképes kereslet, akkor nincs ok, hogy miért ne vezetnék be itt is a máshol már bevált eszközöket.
Nagyjából ugyanúgy kell elképzelni, mint a pl. a "madarasteszkó" drogéria részét. Az egyszerű kozmetikumok a sima polcokon vannak, onnan mindenki elveheti, ide kerülhetnek a vénynélküli készítmények, táplálékkiegészítők, vitaminok stb. , a pultnál meg vannak a drágább krémek, parfümszerűségek eladói asszisztenciával, ide kerülhetnek a vényköteles készítmények szakasszisztenciával...
Na, jó, látom, nem sikerült mindenkit megtévesztenem a több100 teszkós hozzászólásommal!!! :)
Nem is rossz ötlet ez az elkerített részes dolog...
További ajánlott fórumok:
- Koronavírus - Politikamentesen!
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen!