Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit fejleszt a babaúszás? Mikortól érdemes? fórum

Mit fejleszt a babaúszás? Mikortól érdemes? (tudásbázis kérdés)


22. grizus
2014. ápr. 9. 09:14
Szerintem legjobban a babauszás-oktató pénztárcáját fejleszti.
21. igazságosztó1 (válaszként erre: 17. - ZSU1980)
2014. ápr. 8. 13:37

ZSU1980! ez igy ígaz jól látod,és igazad is van.Gondolom neked már nagy a baba.


Mi Dunavarsányba járunk babausziba. Nagyon szuper,maximális program,és tőkéletes oktatásban részesülünk.Ez nem közuszoda! Egy családias környezetben lévő magánuszoda,Clór? nukú! csak oxigénes fertötlenítés ami igen ritka.Gyönyörű környezet,a parkolásért sem kell fizetni.Az oktató vérprofi!Ezért pestről inkább kijárok ide.15-20 perc.Nekem nagyon bejön. Lilu

2014. ápr. 8. 13:35

Mi 3-hónapos korban,kezdtük,és már a harmadik gyerekkel taposom a vízet!


sziasztok! Mi Dunavarsányba járunk babausziba. Nagyon szuper,maximális program,és tőkéletes oktatásban részesülünk.Ez nem közuszoda! Egy családias környezetben lévő magánuszoda,Clór? nukú! csak oxigénes fertötlenítés ami igen ritka.Gyönyörű környezet,a parkolásért sem kell fizetni.Az oktató vérprofi!Ezért pestről inkább kijárok ide.15-20 perc.Nekem nagyon bejön. Lilu

19. Hoxa (válaszként erre: 16. - Gabcsyka)
2008. aug. 4. 22:49

Igaz, a neve babaúszás, de nem beszélhetünk úszásról és össze sem lehet hasonlítani a kerti pancsolással. Itt azért szervezettebb a mozgás, megmasszírozzák, majd a vízben megtornáztatják a babákat és utána jön a plusz vizi-mozgás, játékosan.


Én még nem hallottam arról, hogy a későbbi úszás-oktatásban gondot okozna. Azt viszont biztosra veszem, hogy a mozgásfejlődést segíti az első 1-2 évben.

2008. aug. 4. 22:43

Helloó! én is utánajártam ennek egy picit, és úgy döntöttünk, nem visszük babaúszni a gyerkőcöt. Ugyanis ez nem segíti elő azt, hogy később könnyebben tanuljon meg úszni, SŐT! Olyan reflexeket ébresztünk fel benne, aminek 6 hetes korára el kellet múlnia. Vagyis, hogy nem nyitja ki a száját-orrát a víz alatt. Így mikor később úszni tanítják,a rossz beidegződés miatt a gyerek nem fog tudni helyesen úszni, mert nem fogja kifújni a levegőt a víz alatt, csak hosszas tanulás után.

Elmentünk mi is egy órára azért, élvezte a pancsolást a kiscsaj, de többet nem megyünk.

17. ZSU1980 (válaszként erre: 16. - Gabcsyka)
2008. aug. 3. 23:30
Akár hiszed akár nem,már pár hónapos babák is élvezik a vizet!Biztonságot ad nekik!Persze van olyan baba is aki nem szereti,gondolom annál nem is eröltetik!De sok pici igenis imádja amikor szülökkel eggyütt pancsolhat,játszhat,és tanulhat.A magzatvízben is jól érzik magukat.Nemtudom mért gondolod,hogy nincs semmi értelme.Sokat segít a pici szervezetnek a fejlődésben.
2008. aug. 3. 16:08

Szerintem semmi értelme pár hónapos gyereket úszni vinni. Bőven megteszi az itthoni pancsoló medence a kertben. Manapság már egy két éves gyereket úszni viszünk és angolra járatunk, mellette táncolni tanul. Miért kell egy kisbabát bármire erőltetni pl. arra, hogy ússzon????

Persze, mindenki azt csinál amit akar, de én biztosan nem fogom az én kislányomat terhelni, akkor is ha nem akarja...

2008. jún. 6. 13:28

Ez tényleg így van(mi 5 hónapja járunk, Timi lassan 10 hónapos):

Három vagy négy hónapos kortól lehet az uszodába látogatni, ekkorra erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is bevihetjük.

A rendszeres babaúszás a gyermeket gyakran előnyhöz juttatja a testiszellemi fejlődés terén kortársaival szemben. A pozitív hatások megmutatkoznak a keringésben, a tüdőteljesítményben, fokozza az izmok erejét. A gyermek lelki fejlődése pozitív irányba változhat, a szülőgyermek kapcsolat is erősödik. A gyermek szociális fejlődése és magatartása is kedvezően befolyásolható a korai alkalmazkodás és tisztelettanulás által egy új környezetben. A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. A gyermek egyensúlyérzékelése könnyedén fejlődhet a majdnem súlytalan állapotban. Mivel a baba fejlődésének e szakaszában a szárazföldön még nem képes a gravitáció ellenében ilyen jól mozogni, ezért a víz egy ideális közeg számára. A rendszeres babaúszás azonban még egy egész sor más kedvező hatást is előhív:


1. Tudományos kísérletek kimutatták, hogy a babák mélyebben és nyugodtabban alszanak a testi megterhelés után.


2. Az egyre gyakoribb tartáshibákat megelőzhetjük a babaúszással. A babaúszás a legmegfelelőbb mozgásmód a baba számára életének első évében.


3. A központi idegrendszert fejlesztjük a rendszeres babaúszással.


4. A fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség fokozódik.


Az uszoda látogatásra már az otthoni fürdetésnél fel lehet készíteni a babákat:

- Nagy kádban együtt fürdés

- A víz hőmérséklet kb. 28 fokos legyen, vagy ha ennél melegebb, alkalmazzák a „hideg foltot”: a felfordított zuhanyrózsából hidegebb vizet áramoltassatok a kádba és ebbe a kör alakú hidegfoltba úsztassák, lebegtessék a babát, majd vissza a melegebb részbe. Mindezt természetesen a fürdés záróakkordjaként.

14. Serry
2008. ápr. 27. 09:11

Amit én tudok: A csecsemők számára a víz egy felszabadító környezet, ahol testi-lelki- szociális fejlődésüket pozitívan befolyásoljuk. A vízhez szoktatási programon rendszeresen résztvevő babák:

-tüdőkapacitása nő

-erősödik az immunrendszer

-javul a keringés

-koordinációs képesség fejlődik

-alkalmazkodó képesség nő

-erősödik a szülő- gyerek kapcsolat

-a babák önállóbbak, kitartóbbak lesznek.

Mivel a baba fejlődésének e korai szakaszában a szárazföldön még nem képes a gravitóció ellenében jól mozogni, ezért ideális a közeg számára a víz.

Feltételek:

- a baba idealis életkora kezdéskor 3-9 hónap

-orvosi igazolás ( nem szenved keringési, légzőszervi fertőző betegségben) Vannak helyek ahol anyukától is kérnek igazolást arrról, h nem szenved fertőző betegségben.

- persze úszópelus

Szóval nekem ezek az infoim.

Kecskeméten a Metamorf Fitness stúdióban lehet előzetes bejelentkezés alapján: Vancskó Ceciliánál

13. kalora (válaszként erre: 5. - Mikormarta)
2007. jún. 22. 13:05

Szia Márta!

Mattesz Csilla tanítványa vagyok és Jánoshalmán indul babaúszás...megfelelő körülmények között!

érdeklődni nálam lehet!Kocsis Karola,30/6361748

12. Doki1
2007. ápr. 24. 01:42
Kőszegen tud valaki babaúszásról?
11. Erzsók (válaszként erre: 10. - Berika1020)
2007. febr. 14. 08:13

Erika!

Nekem három unokám van. Mind a hárman 3 ill 4 hónapos koruk körül kerültek babaúszás céljából uszodába. Mindegyiküknek állandó barátja lett a víz.Jelenleg eveznek és korosztályukban kíváló eredményeket érnek el.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy időben megszerették a vizet, az immunitásuk jó, nagyon ritkán betegek. Kívánom, hogy minden kisbaba ilyen szerencsés legyen.

10. berika1020 (válaszként erre: 5. - Mikormarta)
2007. febr. 14. 00:13
én most készülök , de ezek után meggondolom.
9. win
2007. febr. 11. 21:03
Mi is járunk és nagyon jó dolognak tartjuk. Azt szeretnénk, ha a fiunk nem félne a víztől, megtanulná az alapokat az úszáshoz, és hozzászokna a sporthoz is egy kicsit.
8. emily (válaszként erre: 7. - 1dc1f456f1)
2007. febr. 10. 21:54
Örök hálám üldözzön!!! :-))
2007. febr. 4. 18:32

Szia Emily!


Balatonfűzfőn szombat délelőttönként: Mattesz Csilla 209-448-533

Bizos infó a tantványa vagyok!

Andi

2007. jan. 20. 18:53
Sziasztok! Hallottam, hogy van Balatonfűzfőn babaúszás. Volt már valaki ott közületek???
5. mikormarta (válaszként erre: 4. - _kleo_)
2006. jún. 27. 22:34

Szia Kleo!

Ennek csak örülhetsz, sajnos Kiskunhalason nem ez a helyzet.Vinném én is örömmel a babámat, ha úgy lenne, ahogy nálatok. Itt nálunk ez még nagyon balkáni típusú,ezért nem kockáztatok.

2006. jún. 24. 22:36
Marta, elszomorit amit irsz. Ahova Pesten jartunk az csak babas medence, tehat felnottek nem is hasznalhatjak. Itt Debrecenben pedig reggel friss vizet toltenek a medencebe mikor babak jonnek.
2006. jún. 23. 23:25
A mi városunkban is van babaúszás, de én nem viszem el a pár hónapos kivsimet, mert szerintem többet ártanék vele, mit amennyit használna.Minden szép és jó ami mellette van, csak a vízminőséggel van kifogásom, illetve, hogy nincs külön babamedence. A város öregje- fiatalja megfordul egy nap leforgása alatt abban a vízben amibe nem viszem el a gyereket.Nagyobbacska gyermeknek, akinek már erősebb az immunrendszere (5-6 év) kifejezetten hasznos az úszás, akkor feltétlen el is fogom vinni az usziba. Egyenlőre marad a szárazföldi hancúrozás.
2006. márc. 4. 14:53

Mi 4 honaposan kezdtuk, 10 honappal ezelott. Nem fejleszto cellal, csak ki akartuk probalni. A fiam azota is imadja a vizet, karuszoval mar onalloan uszik. Pesten a www.babauszas.hu helyet tudom ajanlani sok szeretettel, olyan profit masikat meg nem lattunk (kozben elkoltoztunk Pestrol).

Fontos tudni hogy a babak nem rendes kartempo-labtempot tanulnak, hanem osztonosen mozognak a vizben, es kozben nagyon elvezik. Elvileg a tarsas kapcsolatokat fejlesztik, a mozgasfejlodest, sok mindent rafognak, de mi egyszeruen szeretjuk latni az onfeledt boldogsagot Danink arcan. :)

2006. márc. 1. 18:17
Mit fejleszt a babaúszás? Mikortól érdemes?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook